Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Nick Marcel

hepatitaB

Recommended Posts

Salut,

Am intrat pe acest site si am aflat lucruri interesante despre hepatita B.

Am fost diagnosticat intamplator in 2002 cu antigen Australia + 20094, dupa care am efectuat intreaga gama de analize in 2002, 2003, 2004 si 2005.

A fost depistata prezenta agentului HBs, iar celelalte analize, transaminazele, markeri hepatici, hematologia , au iesit in limite normale.

In anul 2002 am urmat un tratament cu Izoprinozine, avand Ag HBs pozitiv, Ag HBc negativ, anti HBc pozitiv, Ag VHD negativ, antiVhD pozitiv, Anti VHC negativ, TGP 51 u.i., iar celelalte analize in limite normale.

In 2005 pe langa analizele obisnuite care au iesit in limite normale am efectuat si incarcatura virala = 1981000 copii/ml. Din discutiile avute cu doctorul de specialitate mi-a recomandat sa fac tratament cu interferon, iar pentru aprobarea acestuia trebuia facuta o punctie hepatica. Eu am considerat ca este prea traumatizant acest lucru si m-am decis sa tin un regim alimentar fara grasimi, si mai ales alcool ca dupa9 luni sa refac toate analizele.

Din ce am citit pe forum am observat ca sunteti mult mai documentati decat mine, mai ales Skysi de aceea va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:

- daca in aceste conditii hepatita este declansata si cam in ce stadiu poate fi?

- ce se recomanda in situatia mea?

-in ce conditii sistemul imunitar poate distruge si poate vindeca boala?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut Nick Marcel. O sa trecem direct la raspunsuri:

1. atata timp cat ai viremia peste 100.000 copii/ml poti spune ca ai o hepatita activa. Ca sa stii si daca o sa iti fie mai greu sau mai usor sa faci tratamentul si sa si raspunzi, ar trebui sa spui cum au iesti valorile pentru AgHbe si antiHbe. Stadiul nu se poate stii decat daca faci punctia hepatica.

2. Ai doua sanse: sa stai degeaba si sa te rogi ca sa obtii seroconversia -e adica pierderea AgHbe si dobandirea antiHbe (la multe persoane se intampla in mod natural), insa la unele e posibil sa nu se intample niciodata, sau sa urmezi tratamentul si cu sanse sa stopezi sau chiar sa elimini virusul.

3. Vorbim doar ipotetic sa stii: dc ai AgHbe+, candva in viitor e posibil sa treci intr-o forma non-replicativa. Nu se stie in ce conditii exact. La cei mai multi dupa 10-15 ani de la infectare se obtine automat seroconversia. Daca deja ai anti Hbe + si AgHbe- inseamna ca ai o forma mutant de virus, care raspunde mai greu la tratament si care actioneaza mai violent.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×