Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

Olga Tudorache a trait 88 de ani

Recommended Posts

Doamna teatrului românesc,a murit la18 Octombrie 2017 in spital, de conditii care apar la acea varsta cand corpul nu mai rezista la nimic.  

 

Marea actriţă, după decenii în care a slujit scena teatrului românesc şi a oferit lumii artistice mai multe generaţii de actori talentaţi, a făcut o ultimă reverenţă. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
“Olga Tudorache e în Rai acum, puţini ştiu ce regim de viaţă STRICT avea”

 

Actorul Florin Zamfirescu a declarat: 

 

“Olga Tudorache era o „rara avis”, nimeni nu i-a semănat în contemporaneitate Olgăi, nu era contrafăcută, avea un echilibru interior perfect.”

„Puțină lume știe că Olga Tudorache făcea yoga. Ținea post negru 40 de zile pentru purificare interioară. E în rai acum”, a dezvăluit actorul, miercuri dimineață, la scurt timp după anunțul morții marii actrițe.

„Îi cunosc viața particulară, am studiat cu mare interes. Am vrut să văd ce se ascunde după cortina de fier, avea o duritate care te înspăimânta. Era urmare a unei mari sensibilități, puteai să o rănești cu o privire, cu un cuvânt nepotrivit. Trebuia să fii foarte atent în prezența ei, nu puteai să vorbești fără să gândești, te cenzurai. Toți studenții au iubit-o enorm, avea autoritate, aveau o teamă. În relație cu colegii, era la fel, era o entitate separată, nu făcea parte dintr un grup, nefiind nici singuratică. Era o entitate. Ca o stâncă. E o rara avis, în contemporaneitate nimeni nu i-a semănat Olgăi, i-am spus ca e cea mai mare actriță, nu răspundea, zâmbea. Avea ceva aparte care te înspăimânta”.

********

Despre noile actrite nu prea se va spune asa ceva, adevaratele valori teatrale dispar deodata cu ultima care inchide usa din trupa de aur ce a fost odata. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×