Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

Insula Sacalin, teritoriu INTERZIS din România

Rate this topic

Recommended Posts

Nimeni nu are voie să viziteze acest loc, deși este de o frumusețe copleșitoare!   

 

Deşi este de o frumuseţe incredibilă, acest loc din România nu poate să fie vizitat sau populat.

 

Este vorba de cel mai nou pâmânt românesc care s-a format în urmă cu aproximativ 150 de ani şi a primit numele de Insula Sacalin.

 

Insula Sacalin se află în Marea Neagră, la mică distanţă de coasta românească, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării, şi are un teritoriu de 21.410 hectare, dimensiune apropiată de cea a Bucureştiului.

Guvernul României a interzis popularea insulei încă din 1938, măsura luată pentru protejarea păsărilor rare care îşi au cuibul pe acest teritoriu.  Aici se regasesc cele mai mari colonii de chire de mare şi pelicani creţi. În apele din proximitate se găsesc peşti rari, sturioni, dar şi plante rare, cum ar fi varza de mare şi canarul bălţii.

 

Intersant este că insula are o mişcare de rotaţie în jurul punctului de legătură cu ţărmul, de la est la vest, potrivit  inginerul Octavian Buzatu. Fenomenul are o explicaţie ştiinţifică: peninsula este erodată de curenţii marini şi de vântul foarte puternic de pe mare.

 

libertatea

Share this post


Link to post
Share on other sites

"COMOARA UNICĂ a României: Au pus NEMȚII ochii pe Delta Dunării. Vin cu bani mulți să investească aici"

capital.ro

Ministrul Ştefan-Radu Oprea a reiterat solicitarea de susţinere din partea autorităţilor landului Baden-Wurttemberg pentru aderarea României ca membru cu drepturi depline la Spaţiul Schengen, în contextul în care apartenenţa la acest mecanism este foarte importantă pentru mediul investiţional - fapt semnalat şi de firmele germane prezente în România.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×