Jump to content
Forum Roportal
impresie

Apără-te de omul religios

Recommended Posts

Înainte să te aperi de omul religios, fereşte-te de conţinuturile religioase. Poate, aşa, nu va mai fi cazul să te aperi.

 

Pentru o viaţă sănătoasă, nu agita un om religios în privinţa religiei lui ori a altuia. Pentru o viaţă sănătoasă, redu numărul de discuţii specifice religiei. (asta sună dubios :think: )

Aşadar, am aflat ce avem de făcut. Rămâne să aflăm cum ne ferim şi cum ne apărăm.

 

Ferirea

 

Regula numărul 1. Să nu spui nimic despre conţinuturile religioase.

Regula numărul 2. Să nu spui nimic despre credinţă, credincioşi şi convingere.

Regula numărul 3. Să nu întărâţi o persoană religioasă, nici prin religia lui, nici a altuia.

 

Regula numărul 4. Să nu dezvolţi nicio discuţie despre conţinuturile religioase

Regula numărul 5. Să înlocuieşti bănuiala exprimată prin verbul a crede cu expresia Nu ştiu.

 

In contextul feririi:

 

--- Aminteşte-ţi că sunt atâtea lucruri atât de superbe de trăit cu cineva, că religia păleşte în faţa lor. Când ştii că ele nu reprezintă ispite pentru omul religios care a deschis discuţia despre religie, atunci poţi direcţiona discuţia către ele. Să eviţi să te perceapă ca ispititor, pentru că nu ştii nivelul lui de educaţie.

 

--- Aminteşte-ţi că medicina şi mediul în care trăieşti sunt mai importante decât religia: apa, aerul, hrana, deşeurile.

 

Religios ori fără de religie ar fi bine să nu ai crize de la piatra de la rinichi, ori tuberculoză, ori hepatită, ori colesterol, ori diabet, ori alte probleme de sănătate apărute pe baza unui sistem imunitar deficitar )

 

 

Apărarea

 

Respectate regulile de ferire, atunci omul religios şi educat nu va mai avea prilej de dezvoltare a temelor religioase cu cineva din afara religiei ori din altă religie. Sufletele şi spiritele vor fi liniştite. La fel va fi şi pentru omul religios şi mai puţin educat, ori pentru cel needucat, însă blând.

 

Problema este delicată cu cei violenţi fizic fără avertisment, fără discuţii în prealabil.

 

Regula numărul 1. Află circumstanţele autoapărării aşa cum sunt definite prin lege.

Regula numărul 2. Să nu spui nimic în timpul luptei.

Notă la Regula numărul 2 de la apărare: În cazul în care îţi pierzi cumpătul, spune, repetând Ajutor!.

 

Regula numărul 3. Anunţă poliţia de orice act de violenţă în care ai fost implicat ori a fost altcineva.

Notă la Regula numărul 3 de la apărare: Când faci plângere ori dai declaraţie, rămâi concentrat asupra violenţei. Aminteşte-ţi regulile de la ferire.

 

Ţine minte că nu scoţi un om religios din religie. Nici nu există o moştenire să scoţi un om religios din religie.

Edited by Vrăjeală
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fara sa numerotam reguli, am fost crescuta si eu de o bunica foarte catolica pe langa mama, si nu m-am intalnit cu probleme sa dezbat despre religia cuiva. 

 

De proceduri de aprare nici vorba n-a fost pe vremuri, din moment ce n-am discutat religie sau credinta.   Singura conditie a fost direct adresat parintilor daca copiii lor au voie sa manance la noi sau nu!!!  cand au venit la noi pentru joaca si bunica ne facea gustari sau prajitura ca erau si foarte multi evrei si niste sectanti care nu mancau porc.  

 

Ca adult in State, am avut de explicat cam energetic sa nu mai vina la usa sectantii de nici un fel ca nu ma intereseaza bunatatea niciunuia dintre adoratii lor sfinti sau zei.

 

Mormonii au fost mai insistenti dar le-am lamurit repede si acum nu mai vine nimeni decat agenti imobiliare sa le vand casa!!! 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cineva spunea ca...inversunarea folosita cu scopul de a-i atrage pe altii in tabara ta semnifica suferinta ca apartii acelei tabere. In plus, un om care are convingeri ferme n-o sa-si iroseasca timpul cu provocari sau polemici, deoarece nu are nevoie nici de validarea lor, nici de acceptare. :)( se potriveste si religiosilor, si ateilor, si altora...)

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca adult in State, am avut de explicat cam energetic sa nu mai vina la usa sectantii de nici un fel ca nu ma intereseaza bunatatea niciunuia dintre adoratii lor sfinti sau zei.

 

Mormonii au fost mai insistenti dar le-am lamurit repede si acum nu mai vine nimeni decat agenti imobiliare sa le vand casa!!! 

Ai fost curajoasa. Mie mi-ar fi fost teama ca-mi da foc la casa, sau ca da cu masina peste mine. Doamne, din ce ai scapat!

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toate ca toate dar prin partile noastre daca vrei termopane de calitate la pret decent apeleaza la pocaiti. In general penticostali. Sunt foarte buni profesionisti de termopane. Nu am fost off topic, sper.

Ca un caz real pot spune ca s-a cerut recomandarea pentru o firma de termopane iar amicul a recomandat cu incredere pe unii. Cum e cazul, se plateste avans insa omul nostru cu termopanele nu da un bon de mana, o chitanta, nimic. Clientul intreaba pe amic: " Grigore, prietenul asta al tau mi-a incasat... ț mii de euro si nu mi-a dat macar o chitanta". La care amicul Grigore: "stai bai, linistit, ca omul canta langa mine in cor, e serios, ce naiba.... asa ceva ..." .

 

Nu va feriti de pocaiti daca vreti termopane prin Cluj si imprejurimi. :pardon:

  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...]Nu va feriti de pocaiti daca vreti ...  :pardon:

 

Subscriu.

Instalatorul meu din Ro e pocait. Nu ma intreba ce secta ca habar n-am, insa pot garanta pt. el privitor la calitatea lucrarilor executate de el, iar despre preturi pot sa-ti zic ca sunt destul de rezonabile.

Tipu' imi este simpatic, serios, jovial etc.    

 

:yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×