Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Operatie de umar

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Pe moment n-am un nume profesional, e vorba de sotul, umarul stang in urma accidentului de masina din 15 Aprilie s-a intamplat.  Prima data se trateaza cu creme, exercitii, gimnastica, terapie, si altele care nu ajuta la nimic doar creste durerea zilnica si inconvenienta de a dormi si multe altele.  Frica, emotii, ca la varsta de 70 de ani nu se ofera sanse de 100% recuperare fara probleme, practic nimic nu este sigur dar fara operatie va fi si mai rau si mai greu de trait.  Inca n-a fost programat la chirurg ca de acolo se clarifica totul, doar sintem la capatul acelori pasi care duce spre operatie daca nu se observa rezultat favorabil.    

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este posibil ca umarul stang sa fie putin deplasat.

La radiografie ce se vede ?

Cremele sunt pentru calmarea durerii si evitarea inflamarii umarului in timpul efortului fizic.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, a fost deplasat ca a suferit un accident de circulatie in Aprilie 16, un copil mexican de 17 ani l-a lovit dinspre usa soferului, si mana stanga a primit o lovitura puternica. 

Usa s-a desfigurat, nu este mult loc intre brat si usa ... a fost operat pe 28 Noiembrie, taiat in 4 locuri si cusut perfect.  Poimaine ii scoate sarmele, se vindeca frumos ca le lipesc zilnic cu Band-Aid sa-l feresc de infectii, ii dau medicamente pe timp dar are dureri teribile si asa.  Va fi legat bratul in sus timp de 6 saptamani si n-are voie sa conduca masina.

Nici n-ar putea ca e ametit de medicamente, era destula mizerie genetica acolo a spus doctorul, trebuia operat mai devreme dar ii era frica si tot amana procedura. 

Cremele n-au ajutat aproape la nimic dar se mintea singur.  Inota destul, facera exercitii dar odata doctorul te cheama la operatie, are motive sa-l faca!!!

Imediat l-au dat acasa dupa operatie, nu se tine nici macar peste o noapte pacientii cu asemenea interventii usoare, si eu sint in tura de 24 de ore de atunci. 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca s-a operat si s-a facut bine, ca daca mai amana operatia apareau alte complicatii.

 

Multa sanatate sotului dumneavastra!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc frumos ... putea sa ramana si fara un brat, adica nu-l putea folosi, era acolo dar atirna doar, i s-a spus si asta ca s-au deplasat alea pe acolo rau de tot.

 

El este foarte senzitiv la dureri, nu suporta deloc nici cel mai mic discomfort, dar nici medicamente nu vrea sa ia ... doarme mult dar cand e treaz e si mai rau. 

Incearca sa se descurce dar si de ridicat din pat este o problema sa nu se atinga de bratul celalalt. 

Am zis ca voi echipa o camera cu de toate sa-l avem acasa decat sa alerg si nu gasesc ce caut in acel moment nici la Amazon.

Va urma plimbarile la terapie in urmatoarele saptamani, distractie de sarbatori.   Iar ramane nedestupat sticla de sampanie ca eu sint in duty, el cu dureri  :haha:  

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multunesc frumos ... de' n-ar fi incapatinat ar trece mai usor si durerea. 

 

Acum aflu ca Johnny Hallyday a murit de cancer, nici la informatia asta nu m-am asteptat.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai de ce considerati ca este incapatanat?

Este normal ca sotul dumneavoastra a taraganat sa se opereze pentru ca i-a fost frica de operatie si a asteptat sa se vindece, plus ca a avut nevoie de  perioada de acomodare pshihologica cu situatia .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca nu accepta situatia, vrea s-o intoarca in ceva convenient si nu-i merge, ca atare doctorul i-a dat de purtat bratul sus pentru 3 luni de la 6 saptamani, cand ieri i-a scos cusaturile.    Doare rau de tot si nici medicament nu vrea sa mai ia sa nu doarma toata ziua si suna aiurea peste tot sa-si "rezolve probleme", si se agita de multe altele.   

 

Nu asculta de nimeni, vrea sa modifice si chestia in care-si pune bratul, se enerveaza ca nu vreau sa-l tai unde vrea el, totul il deranjeaza si inventeaza motive.

 

Acum e racoare si aici, e nevoie de mai multe haine, e greu cu ala-n gat, daca facea doar cu o luna mai devreme operatia, castiga vreme calduroasa cand e mai usor viata intr-un tricou mare si pantaloni scurti din stamba cu elastic.   

 

Daca cuiva ii e frica de proceduri medicale, sint persoane specializate care-l lamuresc cu totul, pe astea care nu-s pe moarte, ca pe restu' nu-i intreaba nimic!!! 

 

Spitalul este sa-ti salveze viata daca au mai ramas sperante, durerea va trece cu timpul.  Eu 9 luni am suferit durere dupa accident de masina, fara tablete si terapie am trecut peste toate plus munca de casa.  Respiram adinc la dureri cumplite. 

 

Am amintit doctorului ca s-a ametit si a cazut a doua zi parca si nu voia sa-l ajut sa se ridice.  Norocul lui ca nu pe podea a cazut ci pe un sofa din living, jumate din corp era pe podea ca a alunecat jos dupa ce a cazut.   Voia sa stie cate minute a stat pe jos, pentru ca un pacient la fel de încăpățînat care traia singur, a cazut la fel dupa operatie si atat acolo pana a doua zi cand cineva a venit sa duca la plimbare cainii.  Mai traia dar s-a paralizat, n-are ce sa-i faca nimeni ca a refuzat locul de recuperare unde era supravegheat 24 de ore intr-o casa de batrini specializat, a semnat actele ca pe cont propriu merge acasa. Nici nu mai stie sa vorbeasca!  Încăpățînarea are si consecvente!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×