Sari la conținut
Forum Roportal
Ana2019

Cum sa procedez in situatia asta?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Te afecteaza ca iti tot cer bani si nu tin cont de tine, se comporta urat, etc,  ca mai esti nevoita sa le si dai si nu-i poti refuza cateodata, sau amandoua?

 

Pentru ca ei pot cere cat vor...daca nu le dai, nu te pot afecta financiar...

Daca iti fac atat rau, te poti desprinde de ei mai de tot.....si mai ales de abuzul lor... Va fi mai bine pentru tine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ma deranjeaza mai multe lucruri : nu tine cont de mine, imi cere bani la tot pasul, ma respinge, ma stoarce de bani ca pe o lamaie cu orice ocazie, nu ma ajuta cu nimic, nici macar nu ma lasa sa imi revin financiar (dupa ce i-am dat toti banii mei ani de zile), se amesteca aiurea in relatia mea cu scopul de a mai scoate bani de la mine, ma santajeaza cu mostenirea apartamentului de la bunica mea, vrea sa imi strice relatia. Imi spune ca nu vrea sa imi fac nunta acolo, special ca ei sa nu fie obligati sa vina la nunta mea sau sa faca ceva pentru mine, dar imi cere bani de renovari si sugerand ca dupa renovare poate se muta chiar ea acolo. Este incredibil.

 

Pana anul asta nu am realizat toate aceste lucruri, credeam ca asta e iubire, anul asta am realizat ca sunt doar o sursa de bani si nimic mai mult. Ce ma leaga de ei este doar nepotul meu care e un copil tare dulce care ma iubeste enorm si pe care il ador, cred ca el e singurul care ma iubeste cu adevarat. Cand am vorbit ultima data cu el mi-a zis ca nu vrea jucarii, ca nu vrea absolut nimic de la mine, vrea doar sa vin la el si atat. SI are 3 ani doar. Ma doare inima si sufar din cauza lui. Si ce ma doare si mai tare este ca au prins si acest punct slab al meu si il folosesc impotriva mea, ca arma de santaj.

 

Mi se pare ca traiesc intr.-un vis urat.

Editat de Cristina_282017

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mie tot nu imi vine sa cred ca imi cer bani de renovari, dar nu vor sa auda de nunta mea...inca nu pot asimila ideea asta.

Te inteleg, dar totusi, de ce mai ai asteptari de la ei? Asteptari care, normal, te dezamagesc si iti fac rau, emotional.

Iti tot pui intrebari, dar este mai mult decat evident ca mereu vor face asa. Nu te-ai lamurit deja cum sunt ei?

 

Daca esti constienta de asta, nu vei mai avea asteptari si nu te vei mai macina atat....Si ei pot cere mai departe, pot zice, pot incerca sa te mai pertube.....dar nu te pot obliga sa le dai si nici nu te vor mai afecta atat de mult reactiile lor...

 

Stiu ca este greu sa accepti asta, fiind parintii tai ...dar incearca sa te desprinzi putin....pe ei nu ii vei mai schimba. Insa, ce poti face, este sa-ti schimbi tu atitudinea si perceptia fata de ei. :)

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar pe sora mea au sprijinit-o cand s-a casatorit cu tot ce au putut, ei au organizat tot, nu i-au pus in vedere sa nu mearga acolo. Cum sa nu ma deranjeze reactia lor vizavi de mine, in conditiile in care eu doar doream sa participe in calitate de invitati?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si de ce ii mai vrei ca invitati? Dupa mine, nu merita deranjul si nu merita nici ei privilegiul asta. Iar daca ar aparea nepoti din partea ta, nu ar merita sa-i cunoasca, nu ar merita sa vada nicio poza.

 

Obisnuieste-te cu ce ti-a fost dat ca parinti, nu mai face comparatii nici cu sora ta, rareste-o si cu ea, parca si ea iti cerea bani la un moment dat, poti sa o vizitezi din cand in cand sa-l vezi pe micutul ei si atat.

 

Esti o persoana independenta si separata de ei. Nunta nu trebuie sa fie mare scofala, daca chiar vrei sa te casatoresti, casatoria e importanta, nu neamurile care vin sau nu vin si ce bani dau sau nu dau. Plus ca daca ai probleme cu banii, o nunta (traditionala) nu trebuie sa fie prioritatea. Ocupa-ti energia cu altceva, nu cu de ce sunt asa nenorociti ai tai, nu te ajuta cu nimic, te tine pe loc.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mi se pare ca traiesc intr.-un vis urat.

Nu mai cauta explicații. Nu poti intelege un comportament pe care tu nici macar nu il concepi.

Părinții tăi au alte filtre, alt mod de a gândi. Da, este revoltător, dar așa sunt ei ai nu ii poti schimba.

Acum esti revoltată, e firesc. Trece revoltă și vine detașarea... liniștea.

 

Ce nu inteleg eu... de ce trebuie să zugrăveși? Prietenul tău are alergie la vinarom vechi?

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este greu de citit asa ceva, escrocherie sau cum se numeste gandirea asta?   Cam rar se aude asa ceva.  Sa fie o boala???  vre-o conditie aparte ... e greu de stabilit unde este problema.   Am mai auzit ca parintii nu voiau sa auda de copilul lor dar erau bolnavi diagnozati si pensionati ca nu puteau sa functioneze in societate.

 

Cristina, in cazul tau, tu trebuie sa te dezparti de ei si sa mergi foarte departe, n-ai alta solutie ca te deranjeaza!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Astazi a inceput sa imi expuna planurile ei despre renovare. Si asteapta desigur ajutor financiar. Imi e lehamite deja.

 

Eu si viitorul meu sot vrem sa ne mutam in apartamentul lui insa acolo trebuie reparata apa calda. Asa ca si eu am nevoile melé financiare. El nu poate singur sa faca acest lucru.

 

Mama mi-a zis acum o luna ca de ce nu ne mutam acolo. I-am spus de ce, si mi-a zis ca el trebuie sa se ocupe de acest lucru si ca nu e treaba mea. Intr-un fel are dreptate, insa de ce ar fi treaba mea sa renovez un apartament unde eu nu locuiesc si nici nu voi locui vreodata ? In schimb, in apartamentul viitorului meu sot, voi locui si avem nevoie neaparata de strictul necesar.

Am impresia ca incearca SA deformeze realitatea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×