Sari la conținut
Forum Roportal
Ana2019

Cum sa procedez in situatia asta?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ea stie că nu o vei ajuta cu bani pentru renovare?

Dacă încă nu stie, cred că este momentul să îi spui. Nu te scuzi, nu motiveze de ce nu o ajuți. O informezi și atât.

 

 

De cat timp esti împreună cu viitorul soț?

Când ați stabilit data cununiei?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Felicitări.

De acum trebuie să te concentrezi pe viitorul familiei tale, să faci să fie toate bune cu soțul tău, cu casa ta. Dacă trebuie să reparati ceva acolo unde va mutati, reparati acolo. Restul...ce vor ei să facă prin casele lor, e problema lor.

Despre mama ta... Doar distanta te poate tine departe intentiile ei.

Nu incerca sa o schimbi, pentru că ar fi pierdere de vreme. Încearcă să te schimbi tu in relatia cu ea, sa nu te mai afecteze felul ei de a fi.

Nu ai de ales. Pare un om toxic, nu te supăra ca o spun.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Suntem impreuna de un an si trei luni, locuim impreuna de un an

M-a cerut in casatorie acum o luna, Inca nu am stabilit data nuntii. Insa o vom stabili

Asa! Fă-ți viața ta, dispari o vreme din peisaj. Împortant: La telefon dacă te sună mama nu lungi poveștile. Taie scurt conversația, spune-i ca vorbiți mâine sau luni etc. Nu-i da timp de telenovele. Apoi pui în aplicare planul nr. 2 dupa care vor înceta sa te mai caute măcar o vreme: Alegi o zi, îți pui în față fain-frumos o cafeluță, și dai un telefon cu o voce spășită și șovăielnică. Sper ca ai talent actorices măcar puțin. Înventezi o poveste cumplită (doar au inventat și ei nu?), și le ceri o sumă de bani (rezonabilă și credibilă). Sună într-o joi și spuune-le că-ți trebuie banii luni. Suna apoi și vineri și sâmbătă dimineață. Altfel s-ar putea să se prindă :))). Vezi cum reacționează: Vor face ceva și-ți vor veni cu banii (??) sau nu vor mai răspunde la telefon? Daca tu nu mai suni ei te vor suna? Merită un mic test nu? În fond nu ar păți nimeni nimic...

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Însă sunt curioasa ce îmi va cere în viitor. Sunt deja obișnuită cu faptul ca orice ajutor trebuie sa îl plătesc.

Nu-i lăsa să deschidă gura, cere tu prima :))))

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mai fata / femeie, ca nu stiu cati ani ai, dar tu nu te mai opresti ?! De cate lovituri de cutit ai nevoie ca un psihopat sa iti provoace, ca sa-i inchizi usa-n nas definitiv si irevocabil ?
Da-o incolo de "familia" pacii, ca nu prea mai au treaba rudele biologice cu familia neaparat.
Familie pot sa-ti fie oamenii cu care alegi si consideri ca poti fii intr-o relatie buna, prietenii, anturajul, sotul..
Sa stii ca "familie" asa din punct de vedere biologic, is si cei care si-au schingiuit copiii la propriu, care i-au omorat, sau i-au traumatizat psihic pe viata prin fel si fel de rahaturi, aia trebuie premiati ?
Ce nu intelegi o data ca prin ce treci e un abuz, e un abuz observabil, gandit si lamurit, iti e clarificata treaba, nu e vorba de niste greseli si pase proaste, sau de niste membrii iubitori care regreta vreo greseala omeneasca.
E un sindrom ce ai tu, un sindrom cunoscut si de literatura de specialitate, de psihologi, atasamentul victimei fata de abuzator.
Vrei sa iti explic si de ce ?
Pentru ca noi oamenii avem nevoie de aceste figuri autoritare, care in mod normal ar trebui sa fie protectoare cu noi, sa ne iubeasca, avem aceasta dorinta normala si naturala de iubire, de la oamenii pe care i-am vazut de cand am deschis ochii in special, iar asta ii nenoroceste pe multi, pentru ca neprimind, acea nevoie de iubire reciproca ramane blocata la tine, nu se poate raspandii, bumerangul ramane pe loc, nu vine inapoi, iar asta te face sa tanjesti continuu, sperand ca la un moment dat se schimba lucrurile, ca poate vei primii, si ca poate atunci se umple golul asta pe care il vei avea oricum pe viata din cauza lor.
Trebuie sa accepti sa ramai cu golul, ca nu se merita sa te injosesti pentru a-l umple, nu asa fara rezultat.
Nu e demn pentru nici o fiinta umana sa ceara iubire si sa primeasca palme si pumni inapoi.
Trebuie sa intelegi ca nevoia ta e naturala, absolut fireasca si din punct de vedere biologic si energetic, dar normalul asta nu se gaseste la toata lumea, unii oameni sunt "bolnavi", bolnavi de rautate, bolnavi de needucatie, bolnavi de lipsurile lor, lipsuri mai grave in care nu neaparat ca ei n-au primit iubire, ci n-au de unde sa dea.
Refuzam sa intelegem ca sunt si astfel de oameni, pentru ca privim lumea prin ochii nostrii, iar noi fiind plini de iubire, nu concepem ca altii pot sa nu fie asa.
Afla ca pot, sunt oameni narcisisti, sunt oameni psihopati, lipsiti de empatie, lipsiti de iubire, si cu foarte slabe sanse, sau chiar fara, sa invete vreodata sa fie altfel si sa iese din mizeria asta in care stau ei si in care ii trag si pe altii.
Un virus n-o sa-l mai infecteze pe unu care il are deja, o sa-i infecteze pe cei sanatosi...exact asa functioneaza si oamenii rai fata de oamenii buni.
Adevarul ?
Il mai repet o data acum la final :
Te tragi dintr-un neam prost, si evident te deranjeaza asta, iti provoaca suferinta, asta arata ca nu esti ca ei, pleaca dracului definitiv din viata lor :-), indiferent de ceea ce zic ei, lasa-i sa se manance intre ei, viata ne cere la un anumit punct sa fim radicali.
Vrei sa-ti fie bine ?
Fa ce trebuie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iti spun din experienta, experienta pe care am povestit-o pe alte "forumuri", si care nu-mi vine sa o iau de la capat, ca e mult de scris.
Raul trebuie taiat de la radacina.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu le mai cere nimic nici tu lor, nu se merita timpul de prelungire, nu mai sunt necesare alte teste.
Lasa-i sa le fie de pomana `investitia`, si descurcati-va voi cum puteti, nu mai apelati la ei nici daca aveti probleme si nu aveti la cine altcineva.
Acum ca ai si solutia, ba chiar iti si e infinit mai usor decat multe alte cazuri, pentru ca crede-ma, sunt cazuri mult mai grave si mai complicate decat al tau, deci daca in ciuda a toate aceste lucruri tu tot continui in ritmul asta, inseamna ca meriti sa traiesti in mizeria asta, si nu meritam nici unu de pe forumul asta nu merita sa te mai asculte cum mai umplii cate o pagina despre nebunia cu trimisul banilor, cu detaliile acului din carul cu fan, si imbarligari in care esti deja pe mod automat, nici nu mai e nevoie sa te mai "dreseze" familia asta.
Tot continui asa si te tot descarci cu randuri repetitive, dar nu observi ca descarcarea ta nu e una finala cu rezultat, ci e doar de momente scurte, rezultate din cum povestesti pe sezoane cum stai in mocirla si plangi pe langa betoanele din jurul tau.
Ai devenit si tu bolnava, se reflecta in tine efectele abuzurilor alor tai, dar esti bolnava de moment, e vorba doar de o cauza efect, n-ai nevoie de nimeni si nimic ca sa iesi din asta, decat de cineva care sa te faca sa realizezi, si sa iesi tu automat din asta.
Se schimba cauza, se schimba si efectul.
Ti-am scris tot ce trebuia sa stii, de alte informatii nu mai ai nevoie, si cum ziceam, sa te plangi ca nu-ti place mocirla atata timp timp cat stai in ea asa repetitiv, nu avem nici noi nevoie.
Daca nici acum nu faci un salt sa fii ferma, inseamna ca nu ti-au ajuns experientele, si astepti cutitul la os pentru asta.
Povesteste-i tot si lu al tau, ba chiar spune-i despre ce e vorba in mare pe scurt, spune-i ca ai deschis si un subiect pe forum, si pune-l sa citeasca de la pagina 1 pana aici la sfarsit, sa inteleaga complet ce se petrece, cat si sfaturile oamenilor.
Viata ti-a fost un cadou, viata partenerului tau la fel, i-a fost un cadou, ati decis sa va bucurati impreuna de ea, si nu singuri, deci deveniti responsabili unul de celalalt cat si de voi insiva, in rest de nimeni.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×