Sari la conținut
Forum Roportal
Arcangelo

Pericolul Actual al Inteligentei Artificiale

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

http://www.businessinsider.com/babyx-ai-baby-human-nature-secrets-2017-9

Pe scurt: o companie de IT a construit un bebelus robot, pe care l-a inzestrat cu o inteligenta artificiala construita dupa modelul creierului uman. (care produce "hormoni" artificiali si emotii artificiale). Scopul este ca aceasta inteligenta artificiala sa interactioneze cu oamenii si sa invete...

"Many AI experts argue that robots and AI systems can only realize their full potential if they become more like humans, with emotions and memories informing their behavior and decision; those are the things that motivate us to seek out new experiences."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http://www.descopera.ro/lumea-digitala/16730256-video-pentru-prima-data-in-istorie-cercetatorii-au-conectat-un-creier-uman-la-internet

 

Savanţii de la Wits University au conectat un creier direct la internet. Datele adunate în urma acestui proiect vor ajuta în următorii paşi realizaţi în inteligenţă artificială şi în interfaţe creier-computer.

Oamenii de ştiinţă de la universitatea sud-africană au făcut o realizare importantă în domeniul ingineriei biomedicale. Conform unui articol publicat în Medical Express, aceştia au elaborat un mod prin care creierul uman poate fi conectat la internet în timp real, scrie Futurism.

Proiectul a fost numit Brainternet şi „reprezintă o nouă frontieră în sistemele de interfaţă creier-computer”, a precizat Adam Pantanowitz, autor al acestui studiu.

Proiectul presupune preluarea undelor cerebrale cu ajutorul electroenecefalografiei. Aceste semnale sunt apoi transmise unui computer, care transmite datele unei aplicaţii care la rândul ei le urcă pe un site web unde activitatea poate fi observată.

Pantanowitz a precizat că acesta este doar începutul proiectului, iar posibilităţile sunt multiple. Echipa doreşte să îmbunătăţească interacţiunea dintre utilizator şi creierul lor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http://www.descopera.ro/stiinta/16735536-robotii-umanoizi-sunt-mai-aproape-de-a-deveni-realitate-cu-ajutorul-unei-noi-inventii-muschiul-sintetic-care-poate-ridica-de-1000-de-ori-greutatea-lui

O echipă de ingineri de la Universitatea Columbia din Statele Unite au dezvoltat un muşchi sintetic care poate fi printat 3D, neavând nevoie de un compresor extern sau de un echipament care necesită voltaj ridicat aşa cum se întâmpla cu modelele precedente.

Muşchiul artificial poate împinge, trage, îndoi şi răsuci; poate de asemenea să ridice greutăţi: de 1.000 de ori greutatea acestuia, scrie Daily Mail.

Inspiraţi de ţesutul viu al organismului, liderul echipei, profesorul Hod Lipson, a precizat că acest material moale, care imită ţesutul muscular, „promite multe” în ceea ce priveşte crearea roboţilor umanoizi dar şi în ceea ce priveşte crearea membrelor artificiale pentru persoanele care au avut amputaţii.

În afară de faptul că pot replica mişcările umane, ceea ce este util într-un spectru larg de aplicaţii, este ieftin, uşor de fabricat şi consumă puţină electricitate.

Materialul, care poate fi printat 3D în forma dorită, este alcătuit dintr-o matrice de siliciu cu etanol, care îi oferă o serie de calităţi cruciale, precum elasticitate, rezistenţă şi masă redusă.

Testele au arătat că are o abilitate extraordinară de extensie-contracţie. A fost capabil de o întindere de 900% din dimensiunea sa iniţială atunci când a fost încălzit la 80 de grade Celsius.

Echipa va continua să îmbunătăţească modelul, încorporând materiale capabile să conducă electricitatea pentru a înlocui firele din el. Acest lucru ar diminua timpul de răspuns al muşchiului artificial şi ar creşte viaţa acestuia.

Pe termen lung, cercetătorii doresc să încorporeze inteligenţa artificială care să înveţe să controleze muşchii, ceea ce ar fi ultimul pas pentru replicarea mişcării naturale.


Apple a modificat softul modelelor mai vechi de I-phone, incetinindu-le inaintea lansarii fiecarui nou model! -scopul manevrei este acela de a-i forta pe utilizatori sa cumpere modele mai noi.  :threaten:

http://realfarmacy.com/slow-iphone/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×