Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In trecut, astrologia nu a fost un domeniu separat de altele, cum este alchimia, numerologia si magia. La randul lor, nici aceste domenii nu erau separate de astrologie (fiecarui numar fiindu-i atribuita o planeta, fiecarei planete un "spirit" sau inger, si fiecarui element alchimic, sau operatie alchimica, fiindu-i atribuite elemente astrologice, planete si aspecte de exemplu)

 

In prezent insa, demarcatia e destul de mare, incat putini astrologi par sa mai fie preocupati de folosirea simbolurilor astrologice in scopuri "magice". 

 

Si cam care ar fi aceste simboluri (comune magiei si astrologiei), poate ca va intrebati?

 

Ar fi triunghiul echilateral cu varful in sus, care este un simbol al focului si energiei masculine in magie si alchimie. Sau triunghiul cu varful in jos, simbol al apei si energiei feminine (un asemenea triunghi, intr-o astrograma se numeste "mare trigon". Si, fireste reunirea lor, sub forma hexagramei (in astrologie, o asemenea "stea cu sase colturi" se numeste mare sextil). Acest aspect (marele sextil) este foarte rar intalnit, dar e interpretat ca un moment in care oportunitatile, sansele si sustinerea pentru a realiza ceva abunda.

Un fel de "ti-a pus Dumnezeu mana-n cap mah!".

Cei care au in harta asa ceva, realizeaza adesea foarte putin din ceea ce ar putea, pentru ca atunci cand Universul iti sufla-n coarne, si sansele nu se mai sfarsesc, e usor sa consideri ca nici nu e cazul sa te agiti prea mult, pt ca oricum totul iese bine si daca nu o faci. Si chiar daca irosesti o sansa, vin altele... 

 

Este oarecum imprudent sa accentuam una dintre energiile primordiale (focul sau apa) fara a o echilibra cu cea complementara. In esenta, focul ar conduce la o elevare, un progres (triunghiul cu varful in sus e un simbol des folosit de companiile care cauta tocmai genul asta de ridicare rapida si dominare (masculina). Nu degeaba simbolul Illuminatti este un triunghi cu varful in sus!

Focul in exces, invocat la o petrecere, sa zicem, poate creea nu doar o energie dinamica, animata, ci chiar fierbinte, cu scandaluri si violente....

 

Din motivul asta, invocarea echilibrului energiilor fundamentale si a intregimii (totului) si armoniei desavarsite a fortelor complementare e mult mai buna.

O hexagrama, "stea cu sase colturi" incadrata intr-un cerc, (cercul este el insusi un simbol al totalitatii, infinitului si protectiei) este forma grafica in care e reprezentat acest "mare sextil" intr-o astrograma. A fost folosita si ca un simbol al planetelor (cu soarele in centru).

 

Cum o fi sa il ai in harta?! -nu stiu, insa stiu ca il am, simbolic, la mine, sub forma unui pandantiv! (achizitionat , in sfarsit, azi). -o sa va pot spune ce efecte am simtit, dupa ce o sa-l port o vreme.

 

O fi existand un motiv pt care clanul Rotschilzilor a ales tocmai acest simbol ca emblema a familiei. S-ar zice ca nu le merge rau... mai ales financiar.

E si un simbol protector, in magie - este un simbol iniţiatic al macrocosmosului, care uneşte cerul

 

sm026.gif

 

cu pământul, cu o mare putere de protecţie, el fiind compus din două triunghiuri suprapuse, având ca semnificaţie existenţa Divinităţii în ambele planuri: celest şi material.  ( http://www.biomagikstar.ro/simbolurile_magice.htm )

 

 


Principalul simbol protector folosit in magie, este insa Pentagrama. (steaua cu cinci colturi)

 

E un simbol stravechi, care a primit multe semnificatii si interpretari, de-a lungul istoriei.

Insa poate ca nu stiati, dar are si el legatura cu astrologia!

 In parcursul sau, in jurul Soarelui, Venus (vazuta de pe Pamant) deseneaza o stea cu cinci colturi, in zodiac. (in cele 5 colturi are momente de stagnare, aparenta si retrogradare)

 

Cum venus este una dintre planetele benefice, supranulita si "micul benefic", (semnificand frumosul, armonia, placutul, placerile, satisfactiile, iubirea, simpatia si principiul universal al atractiei) atragerea energiilor venusiene a reprezentat dintotdeauna o preocupare a omenirii. Prin magie, cosmetice, arta... prin orice mijloace, pana la urma...

 

Pentagrama ar semnifica tocmai armonia energiilor universale, in om (pentagrama a fost folosita ca simbol al omului "perfect").

 

Totusi, in forma sa inversata, este un simbol malefic, in prezent, nerecomandat celor care nu vor sa se joace cu focul (in trecut au fost altribuite si semnificatii pozitive, insa in prezent e asociat magiei negre si satanismului).

 

E un simbol protector recomandat de Omraam Michael Aivanhov, in cartile asle, in mod repetat (insa tot el avertizeaza impotriva folosrii formei inversate).

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am de gand ca pe tavanul dormitorului meu, sa-mi pun corp de iluminat in forma de hexagon, avand trei becuri led dispuse in trunghi.

Inca n-am terminat renovarea dormitorului, dar cand va fi gata, bag o poza sa-l vezi.

Ce zici?  :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai incercat vreodata sigil magick?

Io. In functie de etapele prin care am trecut am folosit intai Baphomet, apoi Solomon. Nu dau detalii, prefer sa fie doar...ceva ce a trecut.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Metoda la care ma refer eu nu presupune invocare; e doar o afirmare a vointei proprii. Indicat e sa nu vina din ceva negativ, ci dintr-o dorinta de a obtine un lucru anume/ schimba viata intr-un anumit mod.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×