Sari la conținut
Forum Roportal
-Eva-

muscatura insecta

Postări Recomandate

Trec printr-o situatie relativ noua cu cainele meu. Aseara il plimbam, si la un moment dat, in iarba fiind a inceput sa urle si sa se miorlaie si isi scutura capul si se freca cu labuta la ureche. Eu banuiesc o muscatura de albina sau insecta ceva. Dupa aceea toata seara a stat cu capul inclinat si cu ureche lasata in jos - este pincher are urechile mari- si nu ma lasa sa il ating in zona urechii. 

E prima oara cand patesc ceva de genul cu el si nu stiu daca e cazul sa ma duc la veterinar sau nu. Azi dimineata parea mai ok, dar tot cu capul putin inclinat si din cate am inteles azi a vomitat putin. Chestia cu vomitatul trebuie sa precizez ca la rasa lui nu e ceva surprinzator, sunt foarte sensibili la stomac. Nu stiu daca are legatura cu muscatura. Nu am observat sa se fi umflat niciunde. 

 

Ati trecut prin asta cu cainii ? Este cazul de la o muscatura de insecta sa merg la veterinar?

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am citit si am auzit ca o capusa provoca asta la caini in iarba, ai de mers la veterinar sa-l scoata, altfel nu stiu exact cum il afecteaza, dar ai observat ca nu prea bine.

 

Se gasesc tot feluri de solutii care apara animalele de capuse, care si la om produc o boala serioasa, Lyme disease.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca ar provoca un discomfort atat de mare o singura capusa. Zic pentru ca am avut caine de pe care am scos capusile si nu parea afectat, desi erau multe. In schimb intepatura de albina (sau de insecta veninoasa in general) lasa un discomfort cu orele. O fi fost chiar un paianjen.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Capuse a mai avut si el, nu le simte. L-am dus la veterinar, are un bob de iarba in ureche, probabil cum s-a tavalit cumva prin iarba. O sa il anestezieze sa il scoata.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sa fie alergic la iarba???   copiii mei au fost diagnozati cu conditia asta in Elvetia,  se stropeste cu ceva chimical iarba sa arete frumos dar nu se indica de ce sa nu calce copiii mici pe iarba!!!   Bine ca nu-i mai serioasa conditia!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă și pericolele ei. Sfaturile expertului

evz.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-muscatura-de-capusa-si-pericolele-ei-sfaturile-expertului.html

Asta nu-i de neglijat, se aude tot mai multe cazuri de boli grave dintr-o muscatura!!!    Lyme disease este in engleza numele bolii sufera ani la rand.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://evz.ro/boala-care-face-ravagii-ataca-direct-creierul-si-ucide-intr-un-mod-groaznic-care-sunt-simptomele-si-cum-se-transmite.html

"Virusul mortal, care atacă creierul, a fost descoperit în SUA.  Una din zece persoane infectate moare în condiții groaznice.   Specialiștii lansează avertizări și susțin că virusul se transmite de la animale la om.    Nu există tratament, iar majoritatea pacienților sunt asimptomatici.  Powassan este un virus extrem de letal, care atacă creierul și sistemul nervos. Unul din zece pacienți infectați moare în condiții groaznice. Specialiștii atrag atenția asupra noii boli și susțin că momentan nu există tratament sau vaccin. El este cel mai frecvent asociat cu căpușele cu picioare negre. Specia este întâlnită în regiunile de nord-est ale SUA, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor."

*Sintem norocosi in West-ul Salbatic ca nu coboara si aici acele capuse cu picioare negre, la temperaturile locale, ar muri inainte de a gasi prima victima.*  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×