Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

``Deci calugarii, pusticii, duhovnicii au delir si halucinatii ,saracii...iar halucinogenul lor se cheama rugaciune..super tare!!!! Si Sfintii inchisorilor erau toti psihopati, (numai psihologii nu sunt psihopati, bine-nteles!...)Radu Gyr, Valeriu Gafencu si-a spus data mortii sale colegilor de celula...dar in delirul lui saracul, a nimerit fix ziua , luna si anul mortii sale..ca si parintele Arsenie Boca ,care si-a sculptat singur crucea..``

 

Citatul de mai sus e un comentariu de pe pagina unde a fost postat articolul. Subliniaza foarte bine o problema pe care psihologii o lasa deoparte cand fac studiile si articolele astea. Anume ca unii dintre ``delirantii`` astia se suprapun cu o precizie uluitoare pe realitate. Nu toti, nu mereu, dar suficient pentru a face inutil tot efortul stiintific din articolul de mai sus. Daca ar explica si cum reusesc sa ``delireze`` cu atata concretete si exactitate, as citi articolul cu mai mult interes. Dar asa... doar alt bullshit cu pretentii de stiinta.

 

Aaa, stai ca or fi coincidente. :D

 

Da, si Iisus Hristos in lantul sinaptic pineal, iar Sfantul Duh in trunchiul superior al hipofizei. :D

Foarte Adevărat...prea multă precizie pentru un "delirant" !

 

Dar ce te faci ca securiștii "delirau" si ei cand il supravegheau pe Arsenie Boca sau pe Nil Dorobanțu !!!:) :)( si securiștii nu erau deloc religioși)

 

In Note de Securitate scrie de ex despre Nil Dorobanțu " Apărea si Dispărea ca un Meteor"

Parintele Crestin Ortodox Nil Dorobanțu : "Aparand si disparand ca un meteor" FAPT REAL CONSEMNAT Notă Securitate !

Documentar

https://m.youtube.com/watch?v=VF7fMTAHdAY

Si articol:

http://adevarul.ro/locale/turnu-seve...b36/index.html

 

,despre Arsenie știe toată lumea (dispărea din celulă ,auzeau gardienii slujbe in celula lui..si cand intra nu era nimic)..a fost prezentat extrem de mult !http://adevarul.ro/locale/hunedoara/arsenie-boca-securitatea-cea-mai-cutremuratoare-ruga-celula-sfantul-ardealului-disparut-cateva-clipe-fata-tortionarilor-groaza-acestora-1_55183ac7448e03c0fd0719e6/index.html

 

 

Asta e gândirea religioasa...celula 353 !

 

SUPERBA POEZIE scrisă in suferința închisorii si in Duhul martirilor creștini unici care au scris,au păstrat si propovaduit cu "sânge" Cuvântul Mântuirii

Psalmul 353 (dupa numărul unei celule din închisoare)

de Petre Strihan

 

Doamne,

Cei care vor din cer să te răstoarne

Ne-au rupt din oase şi ne-au smuls din carne

Ne-au pus obloane grele la fereastră

Să nu vedem zidirea Ta măiastră.

 

Flămânzi şi goi ne-au aruncat în hrube

Încovoiaţi de boală, roşi de bube

Şi zilnic scurmă în acest gunoi

Să vadă, câţi au mai rămas din noi.

 

Dar noi, din fund de iad şi de pe brânci

Ne aplecăm pe tainele adânci

Cu sufletul călcăm pe legi şi fire

Şi ne-mbătăm c-un strop de nemurire.

 

Iar când groparii vin în ţintirim

Noi din morminte le strigăm: "- Trăim"

Fiindcă aici nu ne hrănim cu pâine,

Ci cu nădejdea zilelor de mâine.

 

Şi-asupra lor apasă un blestem:

Ne au în mână şi, tot ei, de noi se tem.

Să tremure! Că noi cei din morminte,

Vom trece peste ei! Vom merge înainte!

 

https://ortodoxiatinerilor.ro/poetii...93-psalmul-353

 

 

 

Insa din fericire si datorita lor...Dumnezeu face minuni cu ei iar gândirea noastră religioasa poate explica astfel de minuni,cum este aceasta puțin știută :

https://www.roportal.ro/discutii/topic/92076-dumnezeu-vs-stiinta/page-3?do=findComment&comment=1061339963

 

înainte de martiriu sau, Sfânta Teodora s-a rugat ( in gândirea ei religioasa): „Fie ca trupul meu să devină biserică, sângele meu să devină râu, iar părul meu să devină copaci.”

Astăzi, exact acest lucru se vede când vizitezi acest loc sfânt. ( in linkul de sus) Dumnezeu este mare "

 

AP.PAVEL: "Căci înţelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu, pentru că scris este: "El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor".

20. Şi iarăşi: "Domnul cunoaşte gândurile înţelepţilor, că sunt deşarte"."

Editat de Arielix
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iata, din cercetarile, trairile, observatiile si intelegerile mele, la aceasta data, pot sa va spun ca " gandirea religioasa " a crestinilor, potrivit dogmei ortodoxe, Mantuirea se obtine prin conlucrarea lui Dumnezeu cu omul. Harul vine de la Dumnezeu prin Sfintele Taine, pe verticalitatea relatiei, iar omul urca spre Dumnezeu prin credinta si fapte bune, pe orizontala aceleiasi relatii. In opinia mea, Locul intalnirii omului cu Dumnezeu este in Centrul Sfintei Crucii (oricum s-ar simboliza aceasta). De aceea Modelul Desavarsit este cel al Domnului nostru Iisus Hristos cel Inviat. Gandirea religioasa din perioada antica "si dedemult" , regasindu-se in VT, ne arata faptul ca LEGEA VT, numita si "Legea Dreptatii", dupa care se ghida omenirea, se constituie in " calauza spre Hristos", "Plinirea" ei si rolul profetic,  inseamna ca si-a atins scopul pentru care a fost data. Implinirea aceasta a adus "Legea Iubirii", cand Mantuitorul Iisus Hristos a venit pe Terra si a atras atentia tuturor fiintelor , atat vazute cat si nevazute, asupra uneia dintre cele mai importante legi ale universului: "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" (lege care-o intareste pe cea veche) si, implicit Calea Inimii, care merge prin Suflet la Intuitie, iar lumea exterioara este abordata cu sufletul, cu inima. Pentru cei care nu au inteles, inca, Scopul Suprem al Jertfei Crucii nu a fost moartea Domnului, ci Invierea Lui si a noastra.  Jertfa Mantuitorului a reprezentat o Inaltare, nu o injosire, iar acea experienta a luat-o EL asupra Lui, ca sa nu piara intreaga umanitate, Sfanta Cruce schimband definitiv toata randuiala Creatiei, totodata fiind arma de pace si biruinta asupra mortii. Atrag atentia asupra faptului ca omenirii nu-i mai sunt necesare acele experiente, acestea au fost deja savarsite, omul avand sansa si posibilitatea de-a se indeletnicii din invataturile acelor experiente, nicidecum , cum se mai aude prin diverse zone ale planetei ca sunt fel de fel de ciudati care se autoflageleaza, etc., acestea chiar nefiind necesare omului si orice fel de excese nu sunt decat deviatii de la Calea, Adevarul si Viata, Calea Indumnezeirii (NT= iertarea si dragostea).

Editat de LuciaD
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa-mi iasa astea din cap inaite de culcare, bag muzica de Omega, Ezüst eső si imediat am uitat despre ce a fost vorba pe forum si ma voi trezi cantand ...  :haha:

 

Am cautat si ce inseamna cuvantul "pustnic" din textul lui Stu' ... si mi-am mai adus aminte de un story bisericesc dar e voreba de greci ortodoxi, care nu difera cu nimic de draci in pustietate/Desertul Sonora, spre Tucson, culeg smochine si fac alcool, ulei din masline, branza din lapte de capra ... viata de calugari, calugarite, si alti sfinti in tacere.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa-mi iasa astea din cap inaite de culcare, bag muzica de Omega, Ezüst eső si imediat am uitat despre ce a fost vorba pe forum si ma voi trezi cantand ...  :haha:

 

 

 

:good: Draga Olga, ma bucur pentru tine ! Stii, deja, ca si io ascult cu placere unele dintre creatiile muzicale ale acestei  trupe exceptionale ,"Omega", pe care-o ascultam  prin liceu "pe shestache", adica acasa la radio, cand "prindeam Europa libera"...norocul nostru ca "puteam prinde si alte frecvente" , mai "ne-ateice", ca atunci , in Romania era "ateismul in floare", din pacatre. Mi-aduc aminte ca ne era interzis sa intram in biserica..., triste vremuri, dar adevarate ca si experiente ! ( Draga Olga, o sa-ti dedic(pe topicul "Muzica", bien sure)  una dintre exceptionalele creatii muzicale ale trupei "Omega" si, bineintelesd, ma voi bucura si io, ca de fiecare data cand o ascult...interesant cum (si) "muzica rezonanta" uneste oamenii !)

Editat de LuciaD
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiam de baietii din grup cand erau la liceu si se organizau sa cante.   Nu era necesar Europa Libera ca in Harghita si Maramures unde am crescut, maghiara se vorbea atunci in majoritate, si cand au aparut TV-urile ... in Sighet doar Ungaria intra fara antene speciale.   Credeau ca inaltimea la care se afla teritoriul e deajuns sa prinda undele necesare, dar n-a fost.  Securistii olteni au invatat limba maghiara sa inteleaga ce vorbesc ungurii despre romani  :haha:  da' cand au vazut show-urile cu fete abia imbracate, nu mai voiau program romanesc.   Acolo Hofi Géza spunea glume despre rusi si americani ... dar am vazut in concert pe The Beatles pana sa-i vad baietii din Omega, pentru ca Levente Szörényi era reclamat cu grupul Illés, greu au avansat altii.  

 

Pentru membri de partid era restrictie, eu eram copila dar familia noastra nu era de partea acelui partid insa eu n-am decis sa merg la biserica daca aveam sansa la 2 filme gratuite!!! 3 in unele cazuri cand erau posturile si nici la film nu mergeau adultii credinciosi pcr-isti.   

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 Mi-aduc aminte ca ne era interzis sa intram in biserica..., 

 

în ce zona era interzis sa intri în biserica?

 

în Banat nu era interzis - doar partidul organiza discoteca de înviere, ca sa faca concurenta, dar nu era interzis sa mergi la înviere - deci

 

apoi sa ne amintim ca multi preoti erau turnatori la securitate, ca sa-si toarne proprii enoriasi.

asa au fost vremurile, ca-n toate paturile socio-profesionale erau din astia.

 

era si cazul patriarhului, nu-i asa?

 

dar interzis intratul in biserica nu era.

 

cel putin nu în zona noastra.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Pentru membri de partid era restrictie, eu eram copila dar familia noastra nu era de partea acelui partid insa eu n-am decis sa merg la biserica daca aveam sansa la 2 filme gratuite!!! 3 in unele cazuri cand erau posturile si nici la film nu mergeau adultii credinciosi pcr-isti.   

 

Io am terminat liceul in 1979 si chiar nu aveam voie sa intram in biserica si ascultarea postului "Europa Libera" era interzisa.  Din fericire provin dintr-o familie care  nu a avut nimic de-a face cu ideea de-a fi "membru de partid". Nici bunicii, nici parinti, nici io(nu am frati sau surori), ( asta ca sa se inteleaga ca noi, ca si familie, nu am fost contaminati de "ideile comunismului")  nu am fost membrii ai PCR, avand noroc de la Bunul Dumnezeu si, in familia noastra s-a reusit a se pastra un echilibru intre "gandirea religioasa" si "gandirea stiintifica". 

Editat de LuciaD
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Elementul decisiv in pastrarea unei natiuni nu este statul, ci Limba(mostenirea din mosi-stramosi ) si Legea (credinta religioasa si datinile), adica, Spiritualitatea acelui popor. Ca si evreii, neamul romanesc si-a dezvoltat mai mult gandirea religioasa si s-a manifestat mai mult, de-a lungul vremurilor, in viata religioasa decat in viata politico-militara (care pentru aceste popoare  a inceput doar recent sa se manifeste, ca dorinta de auto-aparare, nimic mai mult decat atat). Desi neamul romanesc nu a dus lipsa de oameni de valoare, de genii (in multe domenii), nu au fost promovati suficient sau aproape deloc, mai grav, multe "valori ale neamului" au fost prea repede date uitarii si , mai mult decat atat, s-a indus poporului ideea ca nici macar nu sunt ale sale. 

Editat de LuciaD
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Desi neamul romanesc nu a dus lipsa de oameni de valoare, de genii (in multe domenii), nu au fost promovati suficient sau aproape deloc, mai grav, multe "valori ale neamului" au fost prea repede date uitarii si , mai mult decat atat, s-a indus poporului ideea ca nici macar nu sunt ale sale. 

 

Ma uitam pe o pagina din Sighetu Marmatiei si oamenii renumiti mentionati erau in majoritate evrei si alti straini.  Dintre romani erau cativa fotbalisti mai putin renumiti si plecati sa joace in alte tari.  Unu singur comunist a fost mentionat si curios doar de o familier am auzit cat tam locuit acolo, nu cred ca au fost renumiti cand traiau.  Nici de Elie Wiesel nu se stia, nu se vorbea un cuvant, doar recent aici am auzit de renumitul sighetean, insa localnicii nu-l considera asa.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×