Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Botezul nu schimba cu nimic omul, precum nici cununia nu tine casa si se divorteaza, sint doar traditii de adunat bani de cei cu religia ortodox.   Sint doar metode de spalat creier al oamenilor simpli din trecut cand popii conduceau omenirea, nu primarii sau mafiotii si le facea sa le fie frica de dumnezei reprezentat de preoti ca le arata poza cu cazanul si din astea.   Naivi cum erau, le lua de sfinti pe sarlatani, le mai si platea cu ultimii bani, curios ca mai sint si azi credinciosi.    

si totusi e curios, am zis mai sus o poveste, ai putea sa mergi sa o verifici, am zis si unde se intampla... de ce nu mergi sa verifici apoi sa spui rezultatul aici impreuna cu opinia ta...cam ce fenomen ar putea fi..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tu in lipsa de alta ocupatie, poti verifica ce vrei, translatezi cum vrei, pe mine nu ma intereseaza nimic pe tema asta si asa in ajun de Rusalii n-ai voie sa faci alta munca!!!

 

Ia uite aici cum suna una din acele reguli:  În ziua de Rusalii nu e bine să te cerți cu alții fiindcă vei fi "luat din Rusalii", adica de draqu' in persoana!!!


  :vampire:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu ma uit la altii când se bat cu diavolu'. 

se pune?

 

:lol: Morala ar fi ca pana si dracii au reguli, pe cand oamenii nu; ei se pot suci oricand si in orice fel.

 

Legat de subiect... Sunt amestecate acolo multe care nu au legatura directa intre ele. Cand ai de-a face cu blesteme, vrajitorie etc nu ai de-a face cu un demon la propriu, ci cu energia/ vointa de kkt a altora, impusa asupra ta. Dar cum si tu ai vointa proprie, nu e neaparat grav. De asta pana si ortodocsii apeleaza, pentru asa ceva, la preoti cu "alte aptitudini".

 

Citeam deunazi cum s-a pastrat traditia druidica in cadrul bisericii catolice in Irlanda, prin ascunderea practicantilor in randul clerului si deghizarea numitor locatii/ ritualuri in unele crestine, pentru a evita anihilarea de catre catolici. Foarte interesant. E posibil sa existe si in ortodoxie asa ceva (traditii cu origini pagane). De fapt sigur exista, cum ar fi faza asta cu Rusaliile.

Editat de Abbie M.
  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:lol: Morala ar fi ca pana si dracii au reguli, pe cand oamenii nu; ei se pot suci oricand si in orice fel.

 

 

 

:D

 

dap.

 

un fel de politicieni non stop  :lol:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

  Foarte interesant. E posibil sa existe si in ortodoxie asa ceva (traditii cu origini pagane). De fapt sigur exista, cum ar fi faza asta cu Rusaliile.

 

Normal că există astfel de tradiții! Tradițiile păgâne pur și simplu au fost asimilate :)

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Bravo! Ai foarte mnare dreptate, nu e unul singur, sunt destui, fiecare pe specialitati, mai mici mai mari, dar intotdeauna pentru fiecare job se va gasi unul potrivit. Pentru faptul ca spui ca te cam bat... tu inca ai o sansa, ei nu mai au, tu inca traiesti, deci ai protectia lui Dumnezeu. Asta daca faci ce trebuie. Trebuie sa meriti. Daca nu te lasi, asta e bine, multi cred in Dumnezeu dar incercarile de zi cu zi pe care ti le pun dracii, ei te fac sa iti pierzi credinta. Asta e jobul lor.

 

Ha! Sigur că-s mulți, sunt o legiune!  :lol:

 

Acum pe bune, io nu-s un credincios, io-s mai degrabă un liber cugetător. Adicătelea, încerc să cuget dacă și în ce măsură un lucru este sau nu este. Deci problema mea e cunoașterea celor ce sunt, vorba vechilor filosofi greci. Însă deși îmi petrecui ceva vreme din viață încercând să cunosc, răspunsul meu sincer la marile probleme ale vieții este un sincer „Nu știu!”. Când cineva vine și afirmă că știe anumite lucruri, încerc și eu să discern, să analizez, să văd dacă ceea ce spune se susține sau nu, în primul rând logic apoi faptic.  

Hai sa schimbam subiectul mai bine. Ce parere ai, Arsenie Boca si-a luat puterea de la diavol?

Poate că și mai interesant ar fi să ne spună ce părere are el despre exorcizare. Ce e exorcizarea și ce vrea ea? :)

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×