Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Povești de succes cu români în America

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Un român lansează, în America, un tratament care învinge cancerul. Adrian Bot a creat un medicament care vindecă leucemia

 

 

Adrian Bot este doctor în medicină și științe biomedicale la Los Angeles. A studiat medicina la Timișoara, dar l-a cunoscut pe George Emil Palade – laureat al Premiului Nobel pentru Medicină și Fiziologie – la San Diego.

„Orașul îngerilor“, Los Angeles, a devenit în ultima vreme locul în care mulți români își împlinesc visul american. Tot mai mulți tineri din lumea literară, a cinematografiei sau a medicinei scriu adevărate povești de succes în America. O ast-fel de poveste, în plină desfășurare, este și cea a cercetătorului româno-american Adrian Bot, timișorean la origine, posesor de doctorate în medicină și în științe biomedicale, cu o carieră de excepție în biotehnologie, proiectare și dezvoltare de noi medicamente.

În 2017 va fi lansat medicamentul contra leucemiei

Când crezi că va ieși pe piață primul vostru medicament? Ce anume va trata?

Primul medicament al companiei noastre va ieși pe piață, probabil, în 2017 și va trata anumite forme de leucemie și limfoame netratabile cu tratamentele pe care le avem acum în dotare.

Soția ta lucrează tot în domeniul medical, și tot în cercetare.

Simona, soția mea, este cercetătoare în domeniul cancerului, cu facultatea de medicină terminată în România și cu studii post-doctorale în New York, în domeniul imunologiei. În prezent, este cercetător consultant pentru o companie americană care dezvoltă o nouă generație de medicamente împotriva cancerului, bazate pe nanotehnologie – MultiCell Technologies.

În țară mai mergi? Te gândești la o eventuală revenire?

Mergem în fiecare an sau la doi ani în Europa, inclusiv în România, cu mare plăcere și cu dor de familie și de țară. Avem foarte multe rude și mulți prieteni acasă. Este dificil să-mi imaginez însă o întoarcere definitivă în România. Suntem – și noi, și copiii noștri – cetățeni americani, iar eu am o carieră de conducere într-un domeniu tehnologic care nu are similaritate în afara Statelor Unite. Poate la pensie ne vom petrece o parte din an în România. În orice caz, sunt interesat de modul în care aș putea împărtăși din experiența mea în mediul medical românesc.

„Am România în suflet oriunde mă poartă drumurile vieții“

Ce îți place cel mai mult în America? Există ceva care îți displace?

Este o țară foarte dinamică, unde știința se face la cel mai înalt nivel. Birocrația este foarte limitată, iar inițiativa privată este încurajată. Americanii, spre deosebire de europeni, sunt mult mai sinceri și direcți în conversație. Diversitatea culturală și națională este fantastică.

Este, probabil, singura țară mare din lume unde te simți ca acasă chiar dacă ești emigrant.

O țară unde poți să devii milionar, dintr-un om sărac, dacă muncești cinstit. În rest, cred că America are nevoie de mai mult talent în domeniul guvernamental, pentru a-și îndeplini obligațiile și misiunea globală. Un alt aspect este legat de dinamismul exagerat al societății americane, care induce un oarecare nivel de stres. Majoritatea se obișnuiesc, dar unii mai și capotează.

 

http://romanialibera.ro/special/reportaje/terapie-anti-cancer--lansata-de-un-roman-in-america--adrian-bot-incearca-sa-invinga-maladia-cu-ajutorul-unui-tratament-la-nivel-molecular--vocea-diasporei-450228

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×