Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Condus masina cu sau fara cheie ... experiente

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Desigur deja fiecare a condus tot feluri de masini ca si mine dar ma simt cam ultima pe lista care conduce o masina fara cheie ca nu se cumpara automobil foarte des desi tehnica avanseaza.   De cateva zile am cumparat un Nissan SL, credeam ca e doar un model mai sic si culoarea care variaza ca si in moda, de ori unde-l privim dar deloc nu este asa.   Tehnologia a avansat un pas mare inainte si masina devine un vehicol spatial cand comandam dor si o ia din loc.  

 

Nu-i nevoie de multe atingeri ca e programat la de toate, trebuiesc doar respectate pasii altfel nu se deschide usa su nu porneste nici A/C sau motorul.  Nu trebuie sa am grja de nimic ca are 7 camere de luat vederi, ma ajuta la parcare, am nenumarate saci de aer din toate partile ma acopera si ma apara de rani si socuri, se aprind farurile la schimbarea luminii naturale, totul este automatic.  

 

Mai pot da si comenzi verbale sa-mi caute un numar de telefon sau o adresa, cat e ceasul la Hong Kong orice vreau, scaunele sint ca si volanul incalzite in caz ca este necesar, nici nu tin minte cate bunatati automate am ca-i trage in poze si prinde si hotii daca ar da atac la masinuta de jucarie minunata.  Dar are si un defect, nu prinde viteza mare ca si Lincoln Aviator.   Pentru mine este cerul si pamantul ca nu ma obisnuiesc usor cu noutati majore ca asta unde am si de invatat pe langa sa conduc.  

 

Am avut de ales din foarte multe masini si spre curiozitatea vanzatorilor si a mea in masinile noi de acest gen oglinzile sint mari si intr-un colt este fixat si o oglinda mica pentru cei cu probleme cu vederea sa ajute la estimarea distantei la care se afla masina din spate sau din fata, si acopera o parte din vedere, deranjeaza condusul plus ca nu se misca destul scaunul conducatorului si daca nu este inalta destul persoana sau n-are un numar mare la pantofi, nici la frana n-ajunge, d'apoi la gaz, vorbesc de masini automatice, fara cutie de viteze manuale si nici nu se poate vede clad pe unde conduce.  

 

Pe langa asta masinuta era ca marime, mica, Jeep sau din astea utilitare si practice si deloc comfortabile.   Sint de acord ca si varsta conteaza la care se mai invata lucruri noi din astea vitale nu de neglijat ca e vorba de vieti, a mea si altora,  o zi am fost sub tensiune mare ca nu ma voi putea acomoda si m-am trezit ca Nu-mi place deloc masina, asta fiind una din comoditati ce nu se poate duce inapoi pana n-are ceva major, iar acest stres este foarte greu de trecut cu vederea ca si a fi dupa volan este o necesitate si nu exista o  "scoala"  de cateva ore macar de acomodare cu noul complicat sa evitam un accident.

 

Intreb, voi ati avut probleme din asta la acomodat la noul automobil zis Nava Spatiala? am legatura si cu satelitul de circulatie, radio si telefon.

Mereu visam ca pilotez un avion rapid dar n-am crezut ca voi fi chiar asa de aproape de eveniment spatial lent ...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Apoi Olga szivem, asa te-a invatat Trump sa contribui la cresterea economica din SUA? Sa cumperi masina straina nu americana? Tz, tz, tz..... nu bine suna asta. :d

Editat de Rodica`

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe mine nu ma invata nimeni deja multe insa acea masina americana costa in jur de $80,000.00 (optzecidemiidedolari)americani, dar de obicei mult peste suma asta, automobil pe care l-as conduce si as da bani pe ea!!!

Sincer, nu ma pot indatora pentru un moft, si tot kilerioaica a scumpit masinile ca narcodilerii sa circule cu masini noi sa fie in siguranta, iar noi restul suferim.  

 

Asta-i facut tot pe aici in jurul casei ca altfel pana la granitele Statelor costa mai mult, ca si cele nemtesti sau europeene in general.   

 

Noroc ca-mi da pe datorie banca!!! ma stie de clienta serioasa si responsabila, altfel impingeam roaba ... de aia-i bine ca am niste padure/pamant colea pe varf de munte sa pasca si animalele salbatice dar sa am si garantie materiala plus casa platita si mi-au dat si o mare reducere la pret doar sa ridic jucaria de la ei din curte.   Phoenix este orasul american cu cele mai multe dealeri de masini noi si vechi din State, unde te uiti vezi doar masini, pe strazile cele mai principale, am ocazie sa aleg de unde cumpar. 

 

Nu bine suna dar cateodata sint si eu in colt si n-am facut nimic rau!!!   Trump vrea sa aduca inapoi aceste fabrici de construit masini in Detroit si alte orase care s-au ruinat complet din cauza asta ca au fost mutati in mexico si alte tari de pe harta, iar noi cumparam ce ne putem permite.     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Habar n-am exact unde s-a construit si n-am chef sa ma interesez in acest moment, insa n-am avut in gand economia americii doar comfortul meu personal in acel vehicol si siguranta vietii mele cand ma targuiam pentru ea, ca a fost un razboi intreg sa scad o suma mare din total.   Sint momente in viata cand altceva primeaza decat patriotismul.

Parca numai partile sint facute in alta parte si a fost asamblat aici ca este mare garantie de la producator si asta doar in cazul produselor local facute se intampla. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca in State a fost facut masina, dimineata avem de mers acolo ca seful ne-a invitat la o discutie amicala despre masina si-l intreb ca n-am avut chef sa rasfoiesc manualul sa citesc litere mici cand sint destul de stresata si asa cu acest eveniment din care cautam sa ne punem pe picioare.

Pe sotul apar vanatai de la accident, dureri extra si e de umblat in multe directii dupa rezolvari de probleme si cu asigurarea masinilor.  

 

Ieri desi era Duminica aici se lucreaza la obtinerea documentului de proprietar al masinii sa nu lipseasca oamenii de la munca Luni si era sa fim loviti exact de acelas maniera cum a fost sotul lovit cu o saptamana inainte.  

 

La intersectie ne-am oprit pe banda de mijloc de pe care se poate vira la stanga exclusiv, cand arata sageata verde sau cand nu prezinta pericol trecerea.   Abia am pornit pe sageata cand un mexican din spate cu toata viteza ne taie calea si se pune in fata dar abia scapa sa nu fie calcat de alta masina care la fel circula reglementar si a ajuns la intersectie fara sa se fi asteptat la o surpriza ca-i vine ceva in fata ... cioroiul s-a pus in fata noastra credea ca va primi o masina noua ca noi l-am lovit, dar habar n-are ca noi avem camere care dovedesc faptele si noi nu ne luptam in public cum fac ei de obicei in cazuri ca mai traieste cineva dupa accident.   Era supra plin masinuta condus de un idiot chiar in fata acestui birou care-i legat cu politie, dar precis n-a stiut ce inseamna numele firmei.   

 

A mai fost un caz din asta cu 30 de ani in urma cand asiaticii foloseau niste manevre periculoase sa scoata bani de la soferi pe freeway ca le-a lovit, pana n-au fost instalate camere pe TIR-uri si victimele n-au primit nimic, cumva mereu era si un avocat in masina care jura ca spune adevarul.   Sper sa nu se repete figura cu altii multi pe aici, de dupa numararea voturilor electorale, care deja au provocat mii de cazuri foarte grave si acum nu stiu incotro pana sint dusi inapoi.  

 

Chiar ca sint multumita ca e bine dotata automobilul iar senzorii sint foarte atenti si semnalizeaza - daca au timp - pericolul si parca astept sa testez si masina fara sofer in viitor cand eu pot sa  fiu clienta pe banca din spate cu o sticla de sampanie in mana si dau comanda la soferul invizibil ... Du-ma acasa mai  Nissan ... :haha:       

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

M-am informat, Nissan este asamblat in Statul Tennessee, unele parti vin din Japonia, insa restul se intampla intr-o mare uzina cu specialisti calificati local in universitatile americane.    De asta se ofera destule reduceri si servicii daca sintem membri de diferite cluburi, altfel ar fi fost foarte scump pe criza asta sa vanda un exemplar, inca n-au vandut modelele din 2017 ca si cea cumparat de mine desi erau pe piata inca din 2016 Octombrie.  Mi-au comandat 2 obiecte cu care nu era dotat masina de acest tip, doar cele mult mai luxoase, dar sint facuti carligele pentru a instala o plasa in portbagaj sa tina in frau bagajele, sticle, etc.,  sa nu se plimbe peste tot si pe dash board un cover, care la fel este doar in masini scumpe rau de tot.  Mi-au desinfectat masina, spalat si lustruit de pot sa-l folosesc in loc de oglinda si umplut toate containerele cu lichide si solutii de spalt geamuri sau in care ce trebuia si acum imi aduc aminte de ceva ca pe Aviator aveam o banda de plastic de-a lungul parebrizului care nu lasa gazele sa se lipeasca de geam cand mergeam cu viteza mare si aici n-am!!!  Il trimit inapoi pe sotul cu misiunea speciala cand sosesc acele obiecte spre instalat sa fiu mai putin ingrijorata de curatat geamuri.   Asta pentru ca nu eram pregatiti de cumparat o masina noua, si cand toate negativele se aduna, e greu de gandit pozitiv si util. 

 

Pe moment casele se vand in Arizona ca painea calda din cuptor, nu masini!!!

 

http://nissan-tennessee.com/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce am descoperit azi din functiile automatice al masinii Nissan Pathfinder 2017. 

In statia de alimentare cu benzina om oprit motorul si sotul se ocupa e rest, eu am ramas in masina cu geamurile inchise ca mergea AC pana atunci si era chiar frig in masina.

La un moment dat a pornit singur motorul ... cred ca este programat cu ridicarea temperaturii si cu un pasager in viata in masina ca altfel nu-mi explic miracolul.  

 

Ma intreb de ce nu este reclamat aceasta smecherie nu prea complicata de salvat vieti ca mor copiii mici inchisi in masini pentru cateva minute, dar si animale!!!   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

N-am mai patit asa ceva ... sa-mi ia foc qourul de la scaunul infierbantat al masinii in parcare!!!   Mi-au zis ca e din piele dar nu cred, ca am si alte masini tot cu piele si asa ceva nu mi s-a mai intimplat desi caldura este mereu si azi nici n-a fost asa de cald, sau deja nici asta nu mai simt.   Maine vizitez garajul de unde l-am cumparat ca nu-mi convine situatia, nu se poate conduce masina cand simti fierbinte sub tine.   Singurul lucru apreciez ca ma considera un prieten masina, ma saluta cand intru si cand plec, mai rar cu alte persoane care se forteaza a fi prieteni.   Ma astept inca la multe surprize!   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tehnica asta o sa ma distruga!!!  Pe langa ca s-a dezumflat sau ce a patit prima roata ca-i pe jos, mai dam si de alte belele.

Vine azi mecanicul si observ ca n-are un SUV cu toate alea cuie-potcoave, ci o masina decapotabila de relaxare parc-a venit la o cafea.

Ii deschid masina si cotrobaie, pe urma m-a intrebat unde se tine ... ceva ... ca n-am inteles cuvantul, ca el n-are o cheie cu care sa deschida 

una din suruburile cu care e fixat roata si fara nu poate face nimic.   Eu habar n-am de unelte, nici roata de rezerva nu stiu unde-i ascuns, am ramas surprinsa ca

el ma intreaba pe mine de chestiuni tehnice ca e mai mult munca lui decat e a mea  :haha:    L-a ajutat mobilul sa-l gaseasca locul insa nu avea acea cheie

ca o floare care-i secretul sa nu fie usor de furat roata cum este foarte la moda in Europa!!! 

Nissan Patfinder 2017 are pe fiecare roata alta cheie, deci necesita 4 bucati de smecherie altfel nu mergem departe cu munca!!! 

Atasez un video ca se vede clar despre ce vorbesc, la cumparare nu ne-au oferit si noi n-am stiut ca exista asa ceva.

Mecanicul inca n-a lucrat pe o masina din asta ca este foarte noua, dar stia ca ziua buna incepe cu acele chei. 

Am ramas pe Luni dimineata sa vina o firma sa ridice masina sa-l duca de unde am cumparat, ei sane faca rost de acele chei si la sesctia de 

reparatii sa-l fixeze in cateva minute si sa verifice pe toate 4  si altele ca este sub garantie si asigurari ca este doarte dichisit sa n-avem surpize.

Mi-a spus mecanicul ca e surprins ca ne-au vandut masina fara cutia completa de instrumente atasat obligatoriu, si eu la fel sint chiar foarte suparata

ca s-ar fi putut intmpla in timpul calatoriei pe drum deschis si fara acele chei nimeni nu ma poate ajuta!!! sint personalizate pentru fiecare masina si roata.

Mai avem mult de invatat despre aceasta bijuterie al stiintei aplicate. 

 

 

 

Si parca asta nu este deajuns pentru un week end necazul, urc in Aviator sa merg undeva si primesc un semnal vibrant ca bateria e moarta ...  

Este sub garantie ca nu este de mult instalat insa nici acolo nu se lucreaza decat Luni iar masina  urmatoare ce avem are doar asigurare de parcare.

Pe langa 3 masini pot sa merg pe jos intr-o zi ca azi, sau sa cant/ascult melodia "Duminică mohorâtă" pentru consolare  :gwerewolf:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×