Jump to content
Forum Roportal
MihaiPetcu78

Pareri Scoala Romano Finlandeza

Recommended Posts

Buna ziua tuturor!

 

Am copilul la Scoala Romano-Finlandeza, din sectorul 6.E aici de la gradinita iar acum este clasa a 2-a.

Am decis sa-mi fac cont si sa povestesc tuturor celor interesati experienta noastra, exasperati de problemele tot mai mari ce le-am intampinat aici.

Am inceput acum 4 ani, la gradinita.Totul a fost minunat, oameni ok, atitudine pozitiva, copilului ii placea foarte mult.Am avansat la scoala, in clasa 0 si anul a decurs fara probleme, totul era asa cum ar fi trebuit sa fie, cu mici exceptii, desigur.De la clasa I au inceput problemele.Scoala a capatat un renume pozitiv, generat in special de noi, de parinti, si lucrurile s-au schimbat in rau.Au inceput sa construiasca un corp nou de cladire, datorita cererilor de inscriere tot mai mari, si au inceput sa ne bombardeze cu cereri de donatii(la un moment dat au pus invatatoarele sa stea in hol, dimineata, cu cereri, ca sa determine parintii sa doneze catre scoala cei 2% din impozit) si cu mariri de taxe.In 2 ani s-a majorat taxa principala cu 40%.Atitudinea pozitiva s-a schimbat in atitudine agresiva si indiferenta, contractele se impun si nu se discuta, iar clasele, de la 13 copii, cum ni s-a promis initial ca va ramane, au ajuns sa aiba si 20!Au introdus o gramada de taxe noi si le-au majorat pe cele vechi, astfel incat s-a ajuns sa ne ceara taxa pt o platforma online de comunicare si sa interzica invatoarelor sa ofere informatii despre copil inafara ei!Ne trimite invatatoarea sms-uri celor ce am refuzat sa platim acea taxa, pt ca este controlata daca trimite mail-uri!Respectiva platforma, culmea, este facuta GRATUIT de catre un parinte de la gradinita!! Mai mult, echipa de teatru a scolii, formata din elevi, a dat un spectacol in scoala la care parintii si elevii ce au vrut sa participe au trebuit sa plateasca taxa de intrare!!!Bani ce nu au revenit copiilor din trupa de teatru!De 8 martie au pus copiii din toate clasele sa faca martisoare, apoi au organizat un fel de targ in scoala unde a trebuit sa achizitionam aceste martisoare.La fel, banii NU au revenit copiilor sau claselor ci scolii!

Trebuie sa va spun ca scoala Romano-Finlandeza este pastorita (in toatte sensurile) de familia Ceuta.Dl Ceuta este un pastor protestant ce are in aceeasi curte cu scoala si o biserica.Actuala cladire si Biserica sunt construite pe baza donatiilor cersite in America, in ideea ca ofera mancare si scolarizare gratuit.Si ofera mancare unor oameni si scolarizeaza gratuit niste elevi, pentru care insa plateste primaria sectorului 6!!!Culmea e ca din aceeasi bani ofera si masa copiilor de la Finlandeza!Masa ce se serveste cu copiii de la social, copii ce apartin mai multor tipuri de categorii sociale, etnii, etc.

Invatatoarele aduse in ultimii 2-3 ani sunt pocaite din biserica lor(nu ma intelegeti gresit, nu am o problema cu convingerile lor religioase) si NU AU nici o pregatire profesionala! Majoritatea staff-ului sunt oameni din biserica.Asistentele medicale NU au pregatirea necesara(am avut anul acesta 4 reprize de paduchi la toate clasele, epidemii peste epidemii, nedescoperite la timp, ce s-au propagat exponential).

In decursul anilor ni s-a impus sa donam bani pt dotarea laboratorului de muzica cu instrumente, pt dotarea bibliotecii cu carti, etc etc.Cu alte cuvinte,desi pare incredibil, ei s-au obisnuit ca parintii sa le doneze bani pt ca ei sa ramana cu o afacere!

Cladirea noua costa 5-6 milioane de euro, bani ce vor sa ii obtina din donatii sau din mariri de taxe inopinant, fara un anunt in prealabil!Si ma uitam la fructele servite copiilor la gustare, erau, cred, calitatea a 10-a!!!

Acum ni s-au pus in fata contractele noi, pt anul 2017-2018, cu termen limita de semnare pana pe 14 aprilie.La protestele mai multor parinti, reactia Alinei Ceuta(directoarea, fata dl.-ului Ceuta, ce a capatat de ceva timp niste aere de star rock) ne-a comunicat sec ca cererile de inscriere depasesc de 10 ori locurile disponibile.

E frustrant.E urat.E neprofesional.E josnic.Suntem o gramada de parinti pusi in situatia sa mutam copiii la alte scoli, in conditiile in care copiii s-au obisnuit cu colegii lor si le va fi extrem de greu.E oarecum un santaj emotional ce fac ei, mizand tocmai pe acest lucru.

Scoal Romano-Finladeza (apropo, nu are nici o treaba cu Finlanda si cu sistemul finlandez, inafara unor vizite rare a ambasadoarei Finlandei) a fost o idee stralucita, un lucru bun, ce s-a transformat intr-un esec (ca mai toate lucrurile romanesti, de altfel).Sunt multe de spus, adunate in cativa ani buni de scoala Finladeza..lucruri ce nu au simtit niciodata nevoia sa le impartasesc si altora, pana acum.

Sper ca acest text sa ajute parintii ce cauta informatii despre aceasta scoala.Ii vad cum se inghesuie la vizionari si, sincer, ii privesc cu compasiune, pt ca nu stiu in ce fel de "mizerie" ambalata frumos intra.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am citit totul ... de la pocaiti sa n-ai mari asteptari, in numele religiei santajeaza si te si omoara ca au acoperire destula si  "relatii"!!!

 

Voiam sa intreb daca copilul a invatat finlandeza ... cand am citit surpriza.

 

Eu l-as scoate de acolo imediat ca isi va mai face alti prieteni, si nu le invatati copiii pe linia asta de prietenie ca NU este sanatoasa ... fiecare-si va trai separat de celalalt in viata reala, aceste amicitii sint nimicuri comuniste.  Trebuie sa se acomodeza la schimbari de societate ca nu-l iau nici altii cu ei daca se vor muta undeva. 

 

Economisteste banii pentru facultate!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

La inceput v-au bomdardat cu declaratii de dragoste, apoi cu cereri de donatii. Nimic nou sub soare. Cam asa procedeaza toate sectele religioase.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Populatia romana din Phoenix in marea majoritate este din pocaiti de toate sectele imaginabile dar n-ajungi cu ei la al 3 lea cuvant in nici o discutie.  

Au lichidat brutaria bosniana de langa mine ca nu le-a placut patronii ca nu vorbea ca ei!!!   Au reclamat ca au vazut soareci in magazin si au fost inchisi imediat.

Nu si-au dat seama ca si ei cumparau paine de la ei zilnic, cornuri si covrigi ca in Romania, miel intrg copt in cuptor, cafea turceasca in ibric la nisip, cremes ce n-ai mai gustat si totusi au distrus sursa de mancare la foarte multi clienti tocmai cand se marea afacerea, aveau si 3 copiii mici patronii.   Mia rai ca Satana sint toti.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×