Sari la conținut
Forum Roportal
taniusha

Nedumerire...

Postări Recomandate

Buna ziua.

Sky, ma adresez in mod special tie, deoarece am observat k raspunzi aproape tuturor intrebarilor :ok: . Am fost diagnosticata cu hepatita B in aprilie 2005, absolut intamplator, cand m-am oferit voluntar pentru donatii de sange (am Rh (-), mai rar intalnit). Se pare k pe langa faptul k n-am reusit sa fac bine anumitor persoane cu sangele meu, am mai si primit o veste proasta pt mine.In septembrie am repetat analizele, mi s-a spus k sunt bune, dar nu prea inteleg ce inseamna bune la ei.Am reusit sa vorbesc cu domnul doctor acum (dupa ce am repetat iarasi analizele -aprilie 2006, doar transaminaza si electroforeza mi s-a spus k ar trebui sa le fac mai des) numai in ceea ce priveste electroforeza proteinelor, care a iesit ok. Rezultatele transaminazei si a calciului au venit mai tarziu, asa k nu mi le-a explicat nimeni. E normal sa fie transaminaza 33 si calciu 8.9? Mersi anticipat pt explicatii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua!

Daca tot am intrat pe forum imi permit sa-ti raspund eu.antigenul Hbs este prezent,asta inseamna ca virusul exista,deci candva ai avut o forma de hep anicterica,care nu s-a manifestat clinic.Valoarea de 33 a TGP ar fi normala,dar transaminazele nu sunt singurele analize care arata puterea virusului,ci viremia Valori mari ale transaminazelor arata de fapt hepatoliza,adica distrugerea celulelor hepatice.

In ceea ce priveste calciul,valoarea este sub limita normalului(valori peste 9),dar aceasta deficienta de calciu poate fi corectata prin adm med ce contin Ca(gluconolactat de Ca si Mg).Probabil ai si primit acest tratament,vad ca se recomanda foarte mult de aproape toti medicii.Ai o stare de inconfort,de slabiciune,ai lipsa de calciu si ti se rec trat cu Ca.

Pentru a vedea starea ficatului parerea mea este ca sa-ti faci din cand in cand macar transaminazele

si cand observi o crestere a valorilor sa te adresezi imediat medicului.Virusul poate deveni activ oricand.

Sanatate!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua taniusha. Doar pe baza analizelor de care te interesezi nu poti sa stii prea mult cum stai cu hepatita. Dc te intereseaza strict valoarea lor http://www.romedic.ro/analize_medicale/analize-index.htm .

 

Dc te intereseaza ce ar trebui sa afli ca sa ai o imagine despre hepatita ta, ti-ar trebui sa faci ca analize: viremie, aghbs, AgHbe, antiHbe, GGT, bilirubina, o hemoleucograma, o ecografie si in final o biopsie dc se considera necesar. Sunt o gramada de analize, in general nu sunt subventionate de Casa de Asigurari, asa ca, dupa ce mergi la un medic specialist (gastroenterolog, infectionist, internist, oricare dintre ei e bun pt inceput).

 

Multa sanatate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Viorica, raspunsul tau m-a mai linistit putin :flowers: si tie, Sky, pentru indicatiile celorlalte analize pe care trebuie sa le fac.

Apropo, Viorica, tratamentul cu gluconolactat de Ca si Mg nu mi-a fost recomandat, asa cum se pare k ar fi fost cazul. Aceleasi valori scazute ale calciului mi-au iesit si la analizele din 2005, dar nici atunci nu mi s-a dat tratament...Ma uit pe forum acum sa vad ce s-a mai discutat despre analizele de viremie, sa ma orientez unde pot sa le fac.

Cu bine, Tania

Editat de taniusha

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×