Sari la conținut
Forum Roportal
wolly

Nu stiu ce sa fac cu viata mea!

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

paranteza

Romania e frumoasa, idiotii astia o uratesc, pe ce pun mana, strica. Taie copaci etc.

 

De acord cu asta. Cand scoti din ideea de tara ”oamenii”, adica poporul, nu ramane sa spui decat ca Romania e o bijuterie, o tara deosebit de frumoasa.

Despre romani se pot spune multe. Ca in cazul tuturor popoarelor, au unele trasaturi definitorii, dar in definitiv se gasesc din toate categoriile: si veseli, si tristi, si frumosi, si urati, si muncitori si mai putin muncitori.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Crezi ca persoanele inteligente nu pot sa urasca sau crezi ca ura nu poate fi manifestata intr-un mod inteligent?

Cred ca ura nu are legatura cu inteligenta sau cu prostia, ci cu orgoliul. (Cei drept, inteligentii au privilegiul de-a sesiza acest aspect. :)). Ori e curara, ori e soricioaica, tot otrava e si poate sa "termine" atat destinatarul, cat si expeditorul.:)

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Precis.   Altfel, pare ca toată viața nu ai întâlnit un roman demn de respectul tau.

Putini am intalnit e adevarat si acum ma pun pa ganduri sa-mi aduc aminte de cine o fi fost acel om, ca n-au fost multi.   

 

In Maramures, romanii cu ungurii nu prea discuta (sau ucrainienii cu restul neamurilor ca sint peste 50 de nationalitati conlocuitoare in acel judet mic)  ca nu se inteleg, asta cand eram eu acolo prin anii '60 la inceput si chiar si '70 nu era prea schimbat nimic, pentru ca romanii nu vorbesc romana ce invatam noi in scoala ci limba lor de la munte ca nici nu traiau in oras multi, in satele din jur si pe munti/dealuri.   In piata era discutie dar aveau inters sa scape de marfa, erau mai flexibili la exprimare.  Lectia in clasa era alta poveste, nu-l regaseam niciunde, cunostintele mele si azi se forteaza sa-mi traduca in romana sa le inteleg, imi vorbesc "domneste"!!!   altfel suna "a la Gheorghe Turda style din Tropotita ..."     

 

In primii 4 ani de scoala in limba romana n-am vorbit 1 cuvant cu majoritatea colegilor de clasa, nu avem nimic de comunicat cu ei!!!  Nu era nici o suparare, eram considerata tacuta si rusinoasa sau asa ceva si am realizat ca n-am pierdut NIMIC!!!

 

Persoana #1 pe lista de oameni cu omenie este un functionar de la locul unde am lucrat, care a pastrat suma care mi se cuvenea, dupa ce am parasit tara a fost calculat si el cumva a ajuns la sora mea dupa 8 ani si i-a dat toti banii, desi eu am zis adio demult acelei sume.    Ma mai gandesc la altii c-a fost demult ... insa la Bucuresti a fost unde doar in romana se comunica dar si acolo am fost rezervata cu vorbele ca mereu se refereau la altceva cuvintele rostite.   Am avut nevoie de timp sa ma obisnuiesc cu stilul de vorbire, si ce inseamna si pe urma sa raspund ceva.   Cine n-a avut asemenea probleme nu imagineaza cam ce inseamna asta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

sa urasti civilizat si inteligent, asa ai zis.

desigur, foarte posibil, insa pt. o scurta perioada de timp.

cand sufletul iti e inundat de atata ura incat inteligenta e pusa in slujba raului...

cu timpul dispare modul civilizat si ramane doar inteligenta.

e posibil ca atunci cand esti orbit de ura sa faci greseli desi te consideri inteligent?

Editat de vax

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dupa ce ai stat multi ani in afara, impactul cu societatea romaneasca este unul aproape socant.

 

Din pacate da, desi nu am vrut sa vad asta la inceputul unei perioade noi, perspective noi etc. Am stat si intr-o izolare voluntara asa ca a fost usor o perioada sa vad doar soarele lucind intre crengi. Dar cam asa e, pluteste o agresivitate pasiva in aer. O poti ignora daca vrei, depinde in ce medii te invarti. Am zis ca poate mi se pare, dar intorcandu-ma aici si vazand diferenta, nu, nu mi s-a parut.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×