Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In luna  iunie  ac  se   organizeaza o  excursie  in Egipt.Obiectivele   vizate piramidele

de  la  Gizeh si Valea  Regilor.Pret  convenabil

Persoanele  interesate   se    pot   adresa pe  FB domnisoarei  Dennis Nicole

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sfaturi pentru   cei   ce    calatoresc   in   Egipt- Lady Iulia

 

M-am gandit ca ar prinde bine cateva sfaturi de calatorie.Turistii ar trebui sa stie cateva trucuri , cateva cuvinte , cateva obiceiuri pentru a se descurca mai bine in aceasta tara si pentru a-si face sejurul plin de farmec fara incidente neplacute.Iata cateva din observatii mele pe care le consider de bun simt ca orice turist in Egipt sa le stie .

In primul rand trebuie sa fii pregatit pentru o cultura diferita chiar socanta fata de ce ai cunoscut in alte parti ale lumii.Multi turisti au fost fascinati cand au vizitat prima oara Egiptul si au recunoscut ca este deosebita , diferita de orice altceva in lume.

Egiptul este o tara musulmana, deci trebuie sa respecti credinta.Multe lucruri considerate normale in alte lumi, precum sarutul sau imbratisarile in public, purtarea hainelor decoltate sau stramte, sunt neobisnuite aici, deci incearca sa fi mai temperat in atitudine.

Nu bea niciodata apa de la robinet.Este ok daca o folosesti pentru spalat, dus sau periatul dintilor , dar nu este recomandat sa o bei.Apa imbuteliata este ieftina si din belsug, o sticla de 6 litri costa 3,5 lire.

In Egipt circulatia se face pe partea dreapta,fi cu bagare de seama la traversarea strazilor.Ai foarte mare grija in special in Cairo unde traficul este foarte mai aglomerat decit oricare alt oras egiptean.Calatorii din UK si Japonia ar trebui sa fie si mai atenti datorita faptului ca circulatia in aceste tari se face pe partea stanga.

Obtine viza de pe aeroportul de destinatie, de obicei este mai ieftina decat daca ai obtine-o in tara de unde vii.Schimba valuta tot in Egipt deoarece aici vei obtine un curs mai bun decit in tara ta.

Egipt este o tara a lumii a treia si are multi oameni saraci care cred ca toti turistii sunt bogati, indiferent de unde vin acestia.Invata fraza "la shoukran"= "nu multumesc " si nu iti fie frica sa o folosesti oricui incearca sa iti vanda ceva sau care cer "baksheesh"=bacsis.Crezi ori nu chiar functineaza un simplu "nu multumesc".Nu folosi expresii precum "emshi"="pleaca" ( gen , lasa-ma in pace) , acest lucru poate fii luat drept insulta.Nu deveni brutal cu vanzatorii , ei incearca doar sa castige un ban pentru a-si hrani familia.Daca insa vezi ca devine prea insistent anunta unul dintre ofiterii de politie rutiera pe care ii vei intalni pretutindeni si ai caror menire este sa protejeze turistii.

Intrarea in diferitele site-uri este in lire egiptene deci asigura-te ca ai destula moneda egipteana si tine valuta separat sau restul banilor .Daca vrei sa te plimbi cu feluca fi cu bagare de seama !S-au semnalat cazuri cand capitanii au cerut extra bani pentru intoarcere sau au insistat sa duca turistii in alte locuri decit cele stabilite.Multe excursii (mai ales cele in desert )se fac ori dimineata devreme ori tarziu dupa-amiaza , motivul fiind caldura foarte mare din miezul zilei.

Ai rabdare la intrarea in diferite site-uri.pentru pevenirea actelor teroriste, lucrurile personale , gentile , husele camerelor vor fii verificate la intrare.in unele locuri , camere video si digitale vor fii retinute la intrare ( exemplu inauntru piramidei lui Keops)sau va trebui sa platesti ca sa faci poze (ex. muzeul de istorie de la citadela).nu iti faceti griji acestea va vor fii inapoiate.

Poarta cu tine in buzunar o mica lanterna cand vizitezi diferite site-uri.Multe morminte, temple etc folosesc lumina naturala deci o mica lanterna va va fii de mare ajutor.Nu folosi insa o lanterba puternica de tipul celor cu halogen pentru ca poti avaria monumentele.


Voi reveni si cu alte sfaturi iar daca cineva are ceva de adaugat sau de intrebat este binevenit sa posteze ! Shoukran !
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Prima femeie ucisă de rechini lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie a fost o româncă!!!

*Mare atentie in ape, sa nu ajungeti aperitive pentru rechini, ca din asta inca nu a prea gustat ... fac si ei o diferenta.   N-as vrea sa fiu prima la acea statistica  :no:*

https://evz.ro/prima-femeie-ucisa-de-rechini-langa-plajele-egiptului-de-la-marea-rosie-a-fost-o-romanca.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×