Sari la conținut
Forum Roportal
Davi_

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

IPS Teodosie, primul prelat de rang înalt care ar putea fi arestat

teodosie_ideolog_putin_87767900.jpg

 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au solicitat Curţii de Apel Constanţa înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

 Potrivit DNA, în cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menţionează că Teodosie Petrescu ”a demarat activităţi de accesare a fondurilor europene, deşi acest lucru i-a fost interzis în mod expres şi neechivoc prin obligaţiile stabilite în cadrul controlului judiciar”.

 

realitatea

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

''Acum am avut ocazia sa-mi sustin nevinovatia pentru ca cele incriminate defapt nu exista. Atat am de spus. Si am intrebat cui serveste sa umileasca Biserica? Pe mine personal, nu ma afecteaza ca sunt acuzat pe nedrept. Dar afecteaza Biserica, pentru ca reprezint Biserica. Probele se vor dovedi ca defapt nu s-au gasit''

Asta e propaganda ieftina anti-Biserica. Astia sunt satanistii in actiune, cu presa cu tot. Minciuni si ''probe'' false pe banda rulanta. Totul pentru a discredita Biserica.

 

Sursa: https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/ips-teodosie-pe-mine-personal-nu-ma-afecteaza-ca-sunt-acuzat-pe-nedrept-dar-afecteaza-biserica-video-612037.html

Editat de Teddy ''-''

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Afaceri cu morti tot orchestrate de Teodosie, penali si dosare cat cuprinde.

După ce a pus la punct o afacere privată la Costinești cu bunurile și serviciile Bisericii , Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a gândit un nou business care poate aduce profit, dar nu în conturile instituției, ci prin alte buzunare. Afacerea cu „servicii funerare” a unei episcopii nu ar fi o noutate, ea există și prin alte părți ale țării, dar la Constanța a fost făcută în „stilul Teodosie”.

Afacerile cu moartea sunt ușor de speculat de către preoți, deoarece ei sunt cei care iau contact cu muribunzii și cu familiile acestora. Oricât ar suna de cinic, oamenii Domnului au văzut în asta o sursă importantă de profit, mai ales de când Arhiepiscopul Teodosie are probleme cu DNA, care i-a pus sechestru pe conturi.
Lumina Servicii Funerare SRL
În luna aprilie 2016, Permanența Centrului Eparhial emite decizia 1.363/21 aprilie 2016, prin care decide înființarea unei firme de servicii funerare, denumită „Lumina Servicii Funerare”. Aceasta se înregistrează la Registrul Comerțului începând cu data de 25.05.2016, având sediul social în strada Arhiepiscopiei nr. 23 (Palatul Arhiepiscopal), iar punct de lucru în strada Trandafirului nr. 42-parter

În noul SRL făcut de preoți, Arhiepiscopia Tomisului figurează ca asociat unic, iar administrator este numit preotul Pârlică Paul de la biserica Sfântul Andrei din Constanța.
Conform datelor ANAF, firma nu are vreo activitate oficială intensă în anul 2016, an în care de abia începeau problemele cu DNA-ul pentru Arhiepiscopie. Cert este că în luna aprilie 2018, Teodosie trimite o adresă către toate parohiile din județul Constanța prin care-i anunță că a înființat o firmă de servicii funerare iar „preotul Pârlică Paul, în calitate de administrator al acestei societăți, poate afișa, în acord cu preotul paroh, un banner… prin care să se facă cunoscute activitățile funerare complete ce le desfășoară această societate.” Adresa este semnată „din încredințarea IPS Teodosie” de Cosma Mitu, vicarul administrativ, și preotul Gheorghe Nadoleanu, consilier programe dezvoltare, inculpat alături de Teodosie în dosarul „Nazarcea.”
Așadar, firma de servicii funerare trebuie promovată cu bannere puse pe la biserici astfel încât să vină clienți cât mai mulți. Zis și făcut, primele bannere apărând la unele lăcașuri de cult din orașul Constanța. Doar că pe ele nu apare nicio firmă, doar niște numere de telefon.

“Suveica” celor două firme cu același obiect de activitate

Dacă sunăm la numerele de telefon de pe bannerele afișate pe bisericile din Constanța, ar trebui să vorbim cu reprezentanți ai firmei Arhiepiscopiei, că așa scrie în adresa trimisă tuturor preoților. Însă, la telefon nu răspunde vreun angajat al firmei, nici preotul Paul Pârlică (administratorul), ci nevasta acestuia, Gabriela-Florentina Pârlică, ce este administratorul unei firme private ce are domeniul de activitate… tot servicii funerare și sediul tot în strada Trandafirului 42 (unde este și punctul de lucru al firmei Arhiepiscopiei)!

Așadar, în mai puțin de 30 de zile, în anul 2016, se înființează două firme de servicii funerare, una a Arhiepiscopiei, iar alta privată, în care sunt implicați tot oameni cu legături clare cu Arhiepiscopia Tomisului. Mai mult, în urmă cu o lună, Teodosie decide să pună bannere pe bisericile din Constanța pentru a face reclamă firmei sale de servicii funerare, dar, surpriză, contactele de pe acele bannere duc exact la firma privată, condusă de nevasta preotului care administrează afacere lui Teodosie.
Deci, dacă un credincios apelează la „serviciul bisericii”, banii se duc direct în buzunarul unor privați și, probabil, nu se opresc tocmai acolo. Ce are de câștigat instituția Arhiepiscopia Tomisului din toată această afacere? Nimic.

Cine este în spatele SC Forever Serviciu Funerar SRL

SC Forever Serviciu Funerar SRL a fost înființată la numai 8 zile (29 aprilie 2016) de la decizia Arhiepiscopiei de a-și face și ei o firmă cu același domeniu de activitate. Gabriela-Florentina Pârlică este administrator dar și asociat cu 50% în această societate, celelalte 50% din părțile sociale revenindu-i lui George Ciprian Ifime.
Gabriela-Florentina Părlică (34 de ani) este soția preotului Paul Pârlică, desemnat de Arhiepiscopie ca administrator al SC Lumina Servicii Funerare SRL. Totodată, preoteasa este și persoana care răspunde la telefonul afișat pe bannerele postate pe la biserici.
George Ciprian Iftime este fiul preotului Ioan Iftime de la biserica Sfântul Ilie din Constanța. George Ciprian este un presonaj care, deși are numai 34 de ani, a fost implicat într-o sumedenie de scandaluri. Amintim aici doar de afacerile acestuia cu Simona Blechsmidt, care s-au finalizat cu cesiunea părților sociale ale acesteia și cu încercarea de a obține în instanță un ordin de protecție împotriva lui Iftime.
Numele lui Iftime George Ciprian apare și într-un dosar penal în care este acuzat de complicitate la omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale effectuate sau a veniturilor realizate prev. de disp. 26 Cod penal rap. la art. 9 alin. 1 lit. b în cond. alin. 2 din Legea 241/2005; complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată prev. de disp. art. 26 Cod penal rap. la art. 290 Cod penal în cond. art. 41 alin. 2 Cod penal; spălare de bani în modalitatea dobândirii, deţinerii sau folosirii de bunuri cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni prev. dedisp.art. 23 lit. c din Legea 656/2002.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda, satanistii mai sunt si invidiosi pe deasupra. Nu scrie niciunde ca e pacat sa fi bogat. Astea nu justifica blasfemia contra Bisericii. Totul e o propaganda.

Presa și rețelele de socializare progresiste ne-a obișnuit cu manipulările și cu știrile false. Era de așteptat ca, la sfințirea Catedralei, să se întreacă, din nou, în lansarea de știri false.

1. BOR nu a avut autorizație pentru siguranța la incendiu de la ISU, pentru Catedrală, de aceea sfințirea de duminică ar fi fost ilegală (Recorder.ro). În realitate, nu se pune în discuție existența unei autorizații pentru siguranța la incendiu pentru Catedrală, deoarece construcția nu este finalizatăchiar conform ISU. Așadar, nu se punea problema ca BOR să ceară autorizație, pentru că nu avea cum.

2. „Popii” ar fi folosit, la sfințire, limuzine Mercedes, BMW și Audi în valoare de 400.000 de euro (pagina Luptăm pentru România); care nu ar fi avut RCA. În realitate, mașinile pozate erau mașini de protocol puse la dispoziție de SPP. Cu RCA valabil – însă acest RCA nu va apărea pe un site public, deoarece mașinile aparțin unei structuri militare. Ținând cont că la sfințire au participat Primul Ministru al României, miniștri în exercițiu, senatori, deputați, și Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului – care are rang de șef de stat – ce mașini ar fi trebuit să fie parcate pe esplanada Catedralei? VW Polo second hand, zgâriate?

3. Marin Dragnea, care ar fi unchiul lui Liviu Dragnea și care ar fi omul care a condus represiunea împotriva studenților de la Timișoara din 1956, a fost invitat de Patriarhul Daniel la sfințirea Catedralei – o poză compromițătoare în care Marin Dragnea dă mâna cu Patriarhul dovedește acest lucru (share-uită pe diverse conturi „progresiste”). În realitate, Marin Dragnea e Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război (conform Wikipedia); în plus, conform unor declarații făcute chiar de general, nu ar exista nici o relație de rudenie între Marin Dragnea și Liviu Dragnea. În orice caz, Marin Dragnea reprezintă o instituție. De aceea a fost prezent sâmbătă, când s-au pomenit eroii neamului (nu la Sfințire). Prezența lui ține strict de protocol – ce putea să facă Patriarhul, să-i ia la puricat toată biografia și să-l scuipe?

4. Finlanda, cu ocazia centenarului său, și-a făcut cadou o bibliotecă – în vreme ce noi, iată, ne-am făcut cadou o catedrală (Ziare.com; diverse conturi „progresiste”). În realitate, România și-a inaugurat Biblioteca Națională cu șase ani înaintea Finlandei. Inaugurarea Bibliotecii Naționale de la București a fost făcută pe 22 aprilie 2012 – chiar de către Preafericitul Patriarh Daniel. BN din București are 14 săli de lectură și 12 milioane de cărți. Biblioteca din Finlanda se află în întârziere de construcție, iar intrarea se face printr-un supermaket, pentru a atrage publicul.

5. Mii de credincioși s-au călcat în picioare la sfințirea Catedralei (Digi24, Gandul.info). Este adevărat că au existat unele busculade în cadrul evenimentului – însă este complet falsă ideea că ele au avut caracter de masă; sau că în ele au fost implicate mii de oameni. Înghesuiala și graba sunt inevitabile la evenimente de o astfel de amploare. În plus, având în vedere condițiile grele (site-ul Catedralei este încă un șantier; participarea a fost foarte numeroasă), incidentul a fost, în realitate, minor în economia evenimentului. Iar „călcatul în picioare” în masă nu a caracterizat, în nici un fel, spiritul evenimentului – să spui că acesta ar fi reprezentativ pentru sfințirea Catedralei sau că la asta s-ar fi redus evenimentul este o manipulare grosolană.

6. Un preot și-a dat foc în semn de protest în timpul slujbei de sfințire a Catedralei (Adevărul; diverse televiziuni de știri). În realitate, este vorba despre un preot caterisit (scos din preoție) pe motiv că a fost implicat într-un accident auto, în urma cărora au murit oameni. El a susținut că accidentul nu a fost din vina lui – numai că cineva implicat direct într-un accident în urma căruia mor oameni nu poate fi, din punct de vedere canonic, preot. Mai mult, surse din Biserică susțin că preotul ar fi fost coborât din treaptă nu pentru accident, ci pentru atitudinea de după accident. Poate fi o speță complexă și discutabilă, însă nu are nici o legătură cu Catedrala. Protestul a avut loc în afara incintei Catedralei, iar fostul preot și-a dat foc doar veșmintelor exterioare, printr-un gest prin care a încercat să atragă atenția presei. Gestul a făcut imediat după acordarea unui interviu – iar bărbatul nu a fost rănit. Este vorba, în mod evident, de o persoană care nu trebuia încurajată și expusă de mass-media în gestul calculat de a deturna evenimentul sfințirii Catedralei – și de a atrage atenția asupra sa printr-o faptă șocantă.

7. Sfințirea Catedralei Naționale ar fi un marketing politic (Adevărul.ro). Adevărul îl citează pe Cristian Pârvulescu – un analist cu o agendă radical-progresistă și anti-Biserică. În realitate, ceea ce spune Cristian Pârvulescu este că un obiectiv stabilit încă din 2010 ar fi devenit o măsură de reabilitare a imaginii BOR după eșecul Referendumului pentru Căsătorie. Iar faptul că acest obiectiv a fost atins exact în forma în care a fost enunțatfinanțarea „la roșu” a Catedralei – ar fi devenit un fel de stunt de marketing. Ce ar fi trebuit să facă BOR, pentru a fi mulțumit dl Cristian Pârvulescu? Să renunțe la sfințirea de pe 25 noiembrie 2018, numai și numai ca să nu pară că… își ține promisiunile? Nici o vorbă, altfel, despre faptul că regii României, atât Carol I (un rege catolic), cât și Ferdinand I (autorul Marii Uniri) au avut drept obiectiv această Catedrală.

8. Epoca de Aur a lui PF Daniel! Vezi din ce caleaşcă s-a coborât Patriarhul la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului! Ultima limuzină a Patriarhului, special achiziţionată pentru a se asorta cu clopotele Catedralei, e un Merţ SS Cameleon, înfoliat în aur şi argint, şi care-şi schimbă culoarea în funcţie de metalele pe lângă care staţionează mai mult de 10 minute. Gri argintie în marea majoritate a timpului, de la inoxul garajului patriarhal, negru alteori, de la ornamentele de fontă ale aleilor măreţului edificiu ortodox, maşina şi-a dat ieri arama pe faţă taman când PF Daniel descăleca de pa caii putere ai bolidului pentru a intra în Catedrală.Zice Pagina (https://m.comedymall.ro/tetelejurnal/epoca-de-aur-a-lui-pf-daniel-vezi-din-ce-caleasca-s-a-coborat-patriarhul-la-sfintirea-catedralei-mantuirii-neamului-17700022) In realitate O fotografie trucată de satanisti, cu Patriarhul Daniel coborând dintr-o mașină aurită a creat isterie pe Internet.

Duminică a fost sfințită Catedrala Mântuirii Neamului. Evenimentul a stârnit discuții aprinse pe Facebook: în timp ce unii s-au arătat încântați că în România s-a putut construi un lăcaș de cult de o asemenea dimensiune, alții s-au plâns că țara ar trebui să aibă cu totul alte priorități.

Copiii lui satan au ținut să modifice fotografia, astfel încât mașina să pară aurită. De ce? Pentru ca satan uraste Biserica lui Hristos si la fel ca la inceput SARPELE CEL VECHI se tine numai de minciuni si la fel ii invata si pe copii lui sa faca.

Iar poza fake a prins. Mulți internauți s-au lăsat păcăliți și au distribuit, la rândul lor, fotografia modificată.

Iar Mașina pe care a folosit-o Patriarhul Daniel cu ocazia evenimentului de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului aparține Serviciului de Protecție și Pază (SPP) și a fost impusă de protocol, în condițiile în care Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, are rang de șef de stat, a declarat pentru Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.

„Patriarhul Ecumenic avea și rang de șef de stat și a avut însoțitor de la SPP care a oferit mașini de protocol. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen”, a declarat Bănescu. El a precizat că Patriarhul Daniel a fost nevoit să folosească mașina respectivă pentru a-l însoți pe Patriarhul Ecumenic.

„Este o rușine pentru cei care răspândesc știri neverificate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Precizările vin în contextul în care în mass media a apărut informația că mașina cu care s-a deplasat Patriarhul nu ar avea RCA valabil.

Purtătorul de cuvânt al SPP. Bogdan Onea, a declarat pentru HotNews, că toate mașinile Serviciului au asigurare RCA valabilă.

 

În orice caz, destul de slăbuțe aceste fakeniuzuri – doar atât au putut scoate progresiștii, în acest moment istoric care se dorea mâzgălit cu noroi cu orice preț?

-318619.thumb.jpg.fc163220dbec6860d7392a21c11cee81.jpg

Editat de Teddy ''-''

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Esti offtopic. Unu la mana

Doi la mana, Teodisie ramane un mafiot spagar.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1 minute ago, Enki said:

Esti offtopic. Unu la mana

Doi la mana, Teodisie ramane un mafiot spagar.

Te-ai lasat pacalita la fel ca ceilalti care au crezut minciunile de mai sus. Nu mai crede tot ce spune mass-media, ca vezi bine ce rol are toata presa, preseaza kkt.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×