Sari la conținut
Forum Roportal
Ralmar

Anularea contractului de vanzare cumparare

Postări Recomandate

Buna ziua, parintii mei aveau un teren de vanzare iar sora mea sa hotarat sa il cumpere de la ei, insa dupa efectuarea contractului de vc. am avut o cearta in familie si sora mea nu a mai continuat plata terenului. Toate acestea sau intamplat acum 8 ani in urma intre timp parintii nostri au decedat.

Asi dori sa stiu daca pot recupera bani,terenul sau ce pot face in aceasta situatie avand in vedere sora nu a platit nici 10% din suma terenului. Va multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La masa succesorala se impart numai bunurile si banii parintilor. Daca ei nu si-au recuperat in timpul vietii banii ce le li se datorau, ma indoiesc ca tu mai poti face ceva in acest sens.

Ar trebui ca parintii tai, cei decedati, sa-si ceara drepturile in instanta, in fata surorii tale, apoi acei bani sa fie impartiti intre tine si sora ta. Ceea ce este imposibil.

Dar am si eu o curiozitate.

De ce abia dupa 8 ani, timp in care sora ta nu si-a respectat asa presupusul termen contractual, s-a gasit cineva ( aka tu), care sa se sesizeze ca e o problema la mijloc?

De ce parintii tai, timp de 8 ani, nu au facut nimic in acest sens, adica sa-si ceara drepturile banesti?

 

Cred ca intre ei ( parinti si sora) a existat o intelegere(mutuala), cu care tu, probabil, n-ai fost de acord la acea vreme, insa n-ai avut ce face, si acum te-ai trezit sa cercetezi cum sa anulezi, ceea ce ei au agreat la acea vreme.

Ideea e ca, tu nu ai cum anula acel contract de acum 8 ani.

Editat de 5 o'clock
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca mi-ar fi fost mai usor sa accept varianta care ai spus-o tu. Din pacate nu sa intamplat asa sau cel putin nu cred ca ar fi fost vro intelegere intre ei de care eu sa nu fi stiut. Pamantul acela trebuia sa asigure renovarea casei noastre, facultatea mea care o incepeam intr-un an si bani pt batranete avand in vedere ca tata avea pensia de 10 Mil. Nu au facut nimic in privinta asta din cauza ca nu aveau banii necesari si trebuia cineva sa umble sa faca actele si au fost prea comozi sa faca asta iar eu am plecat la facultate in CJ si m-am angajat iar in al 3 lea an de facultate am plecat in strainatate. Parintii au reluat relatia cu ea acum 5 ani iar acum 2 ani cand mama sa inbolnavit relatia a inceput sa se raceasca, zic eu din cauza ca a crezut ca o sa ramana mama in grija ei desi suntem 6 frati in total si nu sa pus niciodata problema asta. Iar in ultimele luni din viata lu mama a ajuns nici macar sa nu ii mai raspunda la telefon. Povestea e foarte complexa si unele detalii sunt incredibile la ce a putut fata asta sa ne faca dea lungul anilor si cu toate asta mama a iertato si inca o cauta disperata. Probabil a fost favorita ei :) de aia ia acceptat atatea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sa luam in calcul si ca e de porc sa ii vinzi copilului tau ceva, la fel cum e de porc si sa cumperi de la parintii tai ceva. Mai ales cand acestia vand dintr-o nevoie de bani. 

Pentru voi e sora, pentru parintii tai e fiica. Ia in calcul posibilitatea sa nu stii multe si mai bine lasa lucrurile asa cum sunt. 

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×