Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Andrada Irina

Sunt insarcinata si am distrofie musculara progresiva! Help Urgent!

Rate this topic

Recommended Posts

Buna. Ma numesc Andrada, am distrofie musculara progresiva de la varsta de 5 ani (sau cel putin atunci mi-au descoperit-o). In momentul de fata am 22 de ani si sunt insarcinata in 9 luni cu o fetita. Initial eu am vrut sa nasc prin cezariana intrucat diferiti doctori din Romania mi-au recomandat acest lucru in caz ca vreodata voi fi insarcinata. Am ajuns sa fiu, iar acum locuiesc in Spania, doctorii de aici, la inceput mi-au spus si ei ca este recomandat sa nasc prin cezariana (asta fiind la vreo 3 luni de sarcina). Bun, iar acum cand totul e spre final, am avut niste dureri si am mers de urgenta la spital, m-au internat acolo peste noapte, iar a doua zi m-au trimis acasa pe motiv ca bebele nu este pregatit sa iasa inca, dupa care m-au programat exact peste 2 zile pentru operatia de cezariana...

Nu am inteles de ce, si cum se va pregati bebele in doar doua zile sa vina pe lume, dar fie, am inteles si am plecat acasa. 

Dupa doua zile m-am reintors cu hartia de programare si m-au pregatit direct pentru operatie, mi-au pus perfuziile, au ascultat bebele, etc, ca dupa vreo 2 ore in care am stat acolo asteptand pe cineva, apar doua infirmiere sa-mi spuna ca sunt unele complicatii si operatia va avea loc putin mai tarziu, in tot acest timp pot sa ma intorc in salon si sa astept linistita acolo.

Zis si facut, am mers in salon si am asteptat in jur de vreo 4 ore, dupa care a venit o asistenta sa ma duca la o verificare. Mergem din nou in sala de adineauri unde ma intalnesc cu o doctorita, care imi spune frumos ca sunt tanara si ca ea vorbise cu un neurolog si intr-un final mi se recomanda sa nasc natural. Nu am fost de acord, le-am spus ca nu vreau sa nasc natural deoarece am distrofie musculara si sunt unele riscuri, ea desigur, continua sa ma contrazica ca nu se intampla  nimic si ca in caz de ceva, imi va face de urgenta cezariana.

 

Acum va intreb pe voi, nu stiu, poate ati mai auzit cazuri...

- Pot sa nasc natural?

- Anestezia poate avea vreun efect secundar fatal asupra mea?

- Care sunt riscurile, avand in vedere ca este nevoie de multa incordare a musculaturii in timpul nasterii normale... ce s-ar putea intampla?

 

Va rog daca aveti vreo informatie cu care ma puteti ajuta, nu evitati sa o impartasiti si cu mine! 

Daca aveti nevoie de orice fel de informatie, intrebati-ma!

Multumesc ( si  sper ca nu v-am plictisit cu toata povestioara mea ) 

Edited by ♫ Blues ♬
Edit font

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaau, am revenit cu vesti minunate, totul a decurs intr-un mod natural, nasterea a fost de nota 10, iar acum ma recuperez acasa, fetita mea are 10 zile deja si ma bucur de ea si o iubesc cu toata fiinta mea, mersi pentru raspunsul tau si scuze pentru intarzierea raspunsului meu :) . 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×