Sari la conținut
Forum Roportal
Ven

Slash Fiction /Fiction

Postări Recomandate

Este un fenomen aparut de cativa ani, intalnit in social media, tumblr, twitter, facebook, instagram, youtube, si altele. Este derivat din fan fiction, imaginatoa fanilor. Scenarii, poze, meme, gif-uri, videoclipuri  facute de fani in paralel cu serialele, emisiunile, filmele pe care le prefera. Alte aventuri, alte relatii, etc.

 

Slash fiction este o expresie aproape intraductibila, sunt relatii intre diferite personaje din seriale, relatii hetero sau homo, slash fiind liniuta care se pune intre numele personajelor. Aceste relatii pot atinge pentru unii limitele ridicolului, dar mai ridicol este anumarul tot mai mare de fani care incep sa creada ca, de fapt, regizorii, creatorii, scenaristii showrilor respective, asta vor sa transmita.

Cele mai virale relatii imaginare sunt :

 

Supernatural:

Wincest (Sam/Dean) - fanii sunt atat de indragostiti de personaje incat nici nu mai conteaza ca sunt frati

Destiel (Dean/Castiel)- faptul ca un om si un inger se iubesc se pare ca nu mai e ceva normal, si ca de fapt cei doi nu isi dau seama ca vor sa se sexeze.

Sabriel (Sam/Gabriel) -unde Gabriel e arhanghelul Gabriel.

 

Merlin

Merthur (Merlin/Arthur) -cunoasteti personajele....

 

Ei bine, sunt sute de mii de imagini, stop cadre si dialoguri luate din context care alimenteaza zvonurile si imaginatia fanilor. Pe de alta parte, actorii incearca sa nu isi dezamageasca fanii si mai pun si ei paie pe foc, facandu-se ca se saruta sau se mangaie in public, aparand imbracati si machiati ca femei sau jucandu-se in spatele camerelor de filmat, facand scenele sa para quasi-erotice.

 

Nu stiu cat de sanatos este acest fenomen. Deocamdata, singurul lucru bun care a reiesit din asta, cel putin din articolele citite pe net/social media este ca a salvat cateva vieti, oameni gay care nu se impacau cu identitatea lor s-au impacat, cel putin pe moment, citind despre aceste relatii intre personaje celebre.

Dar mai stiu si ca au fost showuri (exp True Blood) in care personajele nu erau create sa fie gay, dar au facut asta datorita fanilor, si pentru a nu anula serialul inainte de vreme.

 

In afara de joaca... aproape subliminala intre actori, regizori, creatori, ei direct neaga orice legatura cu homosexualitatea sau relatii improprii.

 

Eu una sunt de acord cu Freud ca toti oamenii gandesc cu ce au intre picioare, de fapt. Si mai sunt de acord si cu Oscar Wilde care a spus "Totul pe lumea asta are legatura cu sexul, mai putin sexul. Sexul inseamna putere." Dar totusi, eliminarea oricaror alte relatii intre oameni, in afara de cele sexuale, mi se pare periculos. Nu mai exista prietenie, ocrotire, protectie? De la fantezie la punere in practica nu e mult.

 

A propos, stiati ca Ana si Elsa de fapt nu sunt surori? Au venit si cu povestea asta, ca de fapt Elsa e sora lui Rapunzel si a fost adoptata de regatul Arrendelle. De ce? Pentru ca relatia dintre Ana si Elsa sa poata inflori victorios, fara acuzatii de incest. Personajele de desene animate nu au voie. Doar alea din seriale.

 

As mai avea multe de spus, dar astept si alte pareri.

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Yeah-teh ... slash/incizie ... este cuvant englez, inseamna a taia, a micsora, a reduce, a marca, iar exprimat doar printr-o liniuta "/" inseamna  ca si in km/h sau ca si ceva sau se mai spune si asa ... Ion/padurarul = Ion zis padurarul .... asta este folosinta cunvantului si semnului in State indiferent ca e in filme de fantezii sau in operatie de creier.

 

Eu nu ma uit la filme din alea si nu cunosc deloc ce-i in acea lume, iar pe FB a aparut expresia comparind mai multe elemente asemanatoare dupa semnul # zis hash tag si usor de recunoscute dintr-un text, tradus ar fi caracterizarea personajelor, elementele dupa cere sint recunoscute #par/culoare si lungime de par, etc., te pricepi tu mai bine la asata ca mine.  

 

Tin minte cand s-a introdus in State aceste metode de sortare al ideilor sa fie mai usor si cautarile pe motoarele mari de cautare.

Imagineaza cat de greu a fost de cautat ceva pe computer cand nu era asa de usor totul, daca ai uitat numele exact, era pierdut pe veci informatia!!! 

 

 

Cuvantul urmator ar fi Corporatii/corporatisti ...

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Olga, cuvantul slash nu are legatura cu a taia, ci cu liniuta care delimiteaza doua cuvinte asemanatoare sau legate intre ele , adica asta /

Am explicat in prima postare ce inseamna slash fiction. Daca nu ai rabdare sa citesti pana la capat, nu mai posta aiurea doar sa te afli in treaba.


 

Cel mai tare e ca voturile sunt date mai mult de femei, nu de barbati.

Femei hetero care promoveaza fenomenul gay.

Cineva sa imi traduca si mie....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Slash inseamna a taia!!!  a taia gatul cuiva de exemplu ... porcului, umanului, oricarei fiinte in viata etc., ...

 

nici adidas n-are nimic cu tenisii???

 

Eu imediat am inteles unde este confuzia dar NU vreau sa te lamuresc cu nimic.

Pentru tine o sa fie ceea ce tu vrei.

 

Nu stiu cine traduce filmele americane ca se intelege altceva decat a fost initial cuvantul.


Oare cine n-are rabdare sa citeasca ... "/" 


Asa-i si sora mea, doar aude prima litera dintr-o fraza, ea deja stie totul de 1 milion de ori mai bine ca mine sau altcineva!!! 


Tu n-ai explicat PENTRU MINE decat ai exprimat confuzia din tine la aceste cuvinte folosite/intelese gresit acolo din cauza ca NU exista traducatori experti.

 

In State asta se foloseste de aproape 10 ani, zilnic si mereu, iar liniuta de slash si cuvantul slash ... de cand e lumea!!! si asta ma duce la o alta

chestiune dar  nu ma pronunt.

 

Am mai intalnit fiinte care totul inteleg altfel, traduc o viata intreaga ca refuza sa accepte intelesurile americane si desigur nu ajung decat la frustratii, la locul de munca mai ales ca localnicii nu accepta sa fie voia altora cand e vorba de limba folosit corect.     

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Olga, sunt actori care sunt prieteni si in film si in realitate. Doar prieteni. O parte din fanii lor, destul de mare, declara ca de fapt, ei/ele , adica personajele jucate ori de actori ori de actrite, sunt de fapt gay. Si de la asta pornesc intregi discutii si interviuri si intrebari si probleme. Tot acest fenomen se numeste SLASH FICTION. De asemenea, raspandirea acestor zvonuri se numeste SHIPPING, cuvant care vine de la RELATIONSHIP.

 

Inteleg de ce nu intelegi fenomenul, sunt actori mari care au spus ca le-a luat mult pana sa inteleaga ce este SLASH FICTION.

Eu am crezut initial ca este doar imaginatia homosexualilor, sau pansexualilor ( pansexual este noua denumire pentru bisexual). Dar am aflat cu uimire ca de fapt fenomenul este sustinut in masa de partea feminina hetero, care se pare ca nu pot alege din unul, doua sau trei personaje si atunci prefera orice imagine, text, videoclip in care respectivii sunt impreuna, chiar daca prin asta alimenteaza imaginatia gay.

 

 

 

 

post-416298-0-49169200-1467225729_thumb.jpg

 

Aici sunt actorii care pozeaza asa cum ii vor fanii, nu asa cum sunt caracterele lor.

 

Tocmai am gasit un interviu in care Misha Collins spunea ca se bucura ca au avut un personaj gay in serial, o fata, pentru ca personajul ei a fost atat de bine construit incat totul era despre cat de inteligenta e si ce poate face, si nu despre cat de gay e ea. Si ca asta e ceva extraordinar.

De acord cu asta, e chiar ceva laudabil si echilibrat. Dar de aici pana la a face personaje hetero sa fie gay doar pentru a nu pierde publicul..... e ceva distanta.

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut ce mi-ai raspuns si pot sa iti spun ca topicele nu au legatura decat accidentala. Media e media si social media e altceva. Aici nu e vorba de gay sau streight, ci de un fenomen care porneste de jos in sus, nu de sus in jos. Daca milioane de oameni, din care se presupune ca cel putin sute de mii sunt persoane reale, posteaza ca vor ca doi eroi sa faca aia si aia, e foarte posibil ca producatorii sa ia in seama dorinta clientelei. Bineinteles ca nu-i obliga nimeni, in fapt. Dar, realistic vorbind, e o vorba cu clientul nostru stapanul nostru....

 

Olga, vad ca postezi ori ca sa ma jignesti aici, ori ca sa ma jignesti pe alte topice. Sa stii ca exista viata si in afara Arizonei si a Statelor Unite. Te rog ignora topicul asta.

Daca nu vrea nimeni sa posteze pe el, o sa postez eu, cand am timp.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Olga, vad ca postezi ori ca sa ma jignesti aici, ori ca sa ma jignesti pe alte topice. Sa stii ca exista viata si in afara Arizonei si a Statelor Unite. Te rog ignora topicul asta.

Daca nu vrea nimeni sa posteze pe el, o sa postez eu, cand am timp.

 

Am impresia cauti nod in papura, eu n-am ganduri din astea, dar tu ai imaginatie!!!  dar nu all the way, trebuia sa-ti dai seama ca de acolo am pornit si am ajuns aici, si am mai mers inapoi si iar am revenit, m-am convins ca mai e viata si acolo.

Ca adult n-as fi spus asa ceva, acum cine "sifoneaza" pe cine ... ca sa nu fiu off topic nu scriu, ca nu este tema de cinema ci de subcultura gay. 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut la voturi cele mai bune cupluri ca actorii din The 100 si Shadowhunters au cu zeci de mii, respectiv mii de voturi mai mult decat cei din Supernatural. Cuplurile nu sunt neaparat cupluri in scenariu, ci pot fi nominalizati diferiti actori pe baza sugestiilor fanilor.  Asa ca mai intai am vazut serialele respective ( episoadele aparute pana acum) si am tras o concluzie. Concluzie sustinuta si de slash/fiction fan fiction si social media in general. Singura diferenta intre cele trei seriale este ca in The 100 si Sh au loc scene erotice (voalate) intre persoane de acelasi sex. In SPN nu exista asa ceva. Si fanii pedepsesc crunt nefinalizarea semnalelor mixte. Cel putin asa se lauda si asa se vede si din voturi. Anul trecut au casigat SPN, anul asta nu cred ca mai au sanse. Pentru ca gay acting e mai bun decat good acting, dupa cate se pare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×