Jump to content
Forum Roportal
AlexMariann

Mate-Info sau filologie (cls a 10-a)

Recommended Posts

Salut, trec a 10-a pe profilul mate-info si ma bate gandul sa ma transfer pe filologie. Simt ca informatica si matematica nu sunt pentru mine, stiu ca o sa fie din ce in ce mai greu si nu prea vreau sa invat atat. Dar problema este ca vreau sa am un viitor bun, adica cu un salariu bunicel, pe mate-info stiu ca pot sa realizez acest lucru dar pe filologie ce viitor am? (la drept,jurnalism sigur nu). Ce pot sa fac ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu prea vrei sa inveti atat, ce crezi unde ajungi???   Viitorul bun are un pret MARE ... nimic nu-i gratis azi sau la ieftinire ... nici ciolanul afumat chiar.

 

Iar daca nu reusesti sa devii extrem de bun la filologie, ai de concurat cu majoritatea romaniei ca sint si persoane care-si dau silinta!!!

 

Trebuie sa inveti ca tu tragi foloase, nimeni altu.   Sper sa realizezi cat de curand asta ... succes in viata si pan-atunci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Traducatorii vor dispărea inlocuiti de softuri. Tot info e baza. Dar

Rce iti place? Pompier, vânzător, asigurari...

 

Pompier e munca fizica cea mai grea consider eu.   Nu stiu exact ce fel de facultate se cere dar trebuie stiut chimie si fizica destula plus matematica, procentajele mai ales de calculat ca sa stie sa amestece solutii pentru diferite scopuri de incendii: cand arde fire electrice pe stalp, petrol in apa si din astea, persone arse de la chimicale, etc., ca furtunul ar putea tine oricine.   Si mai trebuie sa aibe talent si cu copiii disperati si in toate fazele gasite cateodata, asta doar ce vad la noi la TV, cateodata cere jucarii in urgenta sau dulciuri, mancare, scutece si altele pana ajunge Crucea Rosie sau o familie care le va gazdui.        

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gandeste-te la inclinatiile tale. Altfel muncesti daca muncesti cu placere. Alta motivatie. Daca dai la limbi straine ai cu totul alte perspective, studiezi 2 limbi straine la profil filo daca iti place, sau o limba straina cu lb romana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×