Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Vezi cine stie, Rodi?

Eu am mancat si in Paris si in China si in Cluj si tot nu m-au dat pe spate.

In schimb profiterolul...

 

 

Nu am avut pretentia ca stiu... ca altii... :roll:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Profiterolul este ecler/éclair in alta forma cu multa crema, desigur celori care adora o gura plina de crema ... este ideala insa exista si grupa care doresc doar un smear de crema din lista lunga de dulciuri, ca-i tort sau altceva.   Eu sint una din acelea care nu sufar cremele decat minimal, nu morfolesc crema-n gura niciodata!!!   

 

Aici se gasesc Creme Puffs de cumparat la Costco, Mini Cream Puffs 110 bucati la $11.62, sint congelati dar grozavi cu inghetata si fructe  :haha: 

 

Desigur cele mai bune sint alea facute in casa de fiecare gospodina talentata  :doh:   

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut odata cum le-a facut o cunostinta din Cluj, n-am stiut de fiert faina pe langa sursa de caldura pentru anumite prajituri/dulciuri, le-a termintat repede ca stia ce face.

Eu as mai fi adaugat cate ceva, ea nu voia decat sa fie simple, mereu se grabea cu toate, n-au fost rele dar puteau sa fie mult mai bune ca eu am dus tot materialul si de multe arome nici nu s-a atins.   Pe urma am mai vazut si pe alta ca doar arunca in castron oarba totul doar sa-l termine cat mai repede.   Eu nu cred ca ma apuc de facut dulciuri de curind, mai sofisticate decat clatitele nu ma atrag.   Vreau ceva cu mere dar nu stiu cand voi fi hotarita ... tavi de macarons inca n-am vazut desi am cautat.

 

Un coleg a facut un tort sau turn din profiterols legat cu zahar ars cumva ca o plasa ca experimentau acasa reteta, vreo 6 persoane au lucrat  sa se sature cu desertul mai aparte, am vazut doar video, nu l-am gustat.    De la aromele folosite devin mai deosebite, nu de la reteta generica cu minime ingrediente, este parerea mea si nu numai cele de aici despre care vorbim, oricare prajitura plus de tonul cofetarului mai depinde reusita.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×