Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

5883055_macarons-pierre-herme_545x460_au

 

Miniaturile astea scumpe de fursecuri ne imbolnavesc de pofta, astea cu 2 randuri de crema costa 3 dolari bucata la noi!!!   Poate la Paris sint mai ieftine sau cine si le face singur dar inca nu m-am hotarit sa cern faina ... Scriu cu ortografie franceza numele sa nu para macaroni :giggle: ca nu sint si nume romanesc nu cred ca au.   Cel care le-a lansat in zilele astea de la varsta de 9 ani voia sa fie cofetar, au ocolit rapid planeta ca fiecare tara a adoptat rapid reteta.   In cofetaria franceza de langa mine sint in zeci de arome si culori, evit sa mai conduc pe acolo ... iti prepara in fata ta tinerii angajati ca si cum ar taia o felie de branza.    Doar prin 2010 au ajuns in America de Nord aceste bunatati desi au fost inventate cu sute de ani in urma. 

 

REȚETA ORIGINALĂ

 

TIMPI DE PREPARARE
  •  Timp de preparare: 25 min
  •  Timp de gatire: 20 min
  •  Gata in: 45 min
INGREDIENTE
  •  70 g zahăr vanilat
  •  230 g zahăr pudră
  •  120 g făină de migdale
  •  2 g sare
Opțional
  •  colorant alimentar
Umplutura
  •  230 g smântână dulce pentru frișcă
  •  4 ouă mari
  •  260 g ciocolată neagră
PREPARARE

Le vedem cel mai adesea asociate evenimentelor sau restaurantelor de lux. Dar se fac mai ușor decât ați crede, dacă respectați cele scrise mai jos. Vorbim, desigur, despre celebrele macarons.

 

Preîncălziți cuptorul la 150 grade Celsius. Puneți albușurile într-un bol mediu spălat și uscat bine în prealabil. Pudrați zahărul vanilat printr-o sită, încet. Amestecați cu mixerul electric până în momentul în care compoziția devine atât de tare încât nu curge dacă întoarceți bolul cu gura în jos. Mai amestecați înca 1-2 minute, în funcție de performanța mixerului dvs.

Adăugați colorantul (în cazul în care doriți să puneți) și mai amestecați circa 20-30 secunde. Într-un castronel separat, cerneți prin sită făina de migdale (se găsește în supermarketuri sau dacă nu în magazinele tip Plafar), zahărul pudră și sarea – asta pentru că aveți nevoie de o compoziție cât mai fină. Apoi, prin aceiași sită presărați pudra obținută peste compoziția de albușuri. Amestecați încet cu o spatulă (de aproximativ 40-50 de ori) până amestecul devine mătăsos și vâscos.

Apoi turnați compoziția într-un poș – fără să lăsați goluri de aer în el. Puneți o hârtie de copt care nu lipește pe o tavă. Cu poșul turnați mixtura, la distanță de 2-3 cm pentru că macarons-urile dvs. își vor mări diametrul. Când turnați, să o faceți cu fermitate, pentru că astfel preveniți eventualele crăpături. După ce umpleți tava, loviți-o încet de masă de 3 ori, pentru a lăți “mingiuțele”, dând-le astfel binecunoscuta formă de macaron. Le băgați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Dacă vă ies crăpate, înseamnă că ați amestecat mai puțin decât ar fi trebuit.

Dacă vă ies prea plate, înseamnă că ați amestecat prea mult.

Dacă atunci când încercați să ridicați un macaron din tavă se separă, înseamnă că mai trebuia să le lăsați la cuptor.

Umplutura se face simplu. Smântâna dulce se dă la fiert, se pune ciocolata în ea la topit și se amestecă încet până se formează crema. Când se răcește și crema și macarons-urile, cu ajutorul unui poș se toarnă crema pe un macaron și se lipește, încet, de alt macaron.

 

http://www.leparisien.fr/laparisienne/cuisine/pierre-herme-grand-maitre-du-macaron-sacre-meilleur-patissier-du-monde-14-06-2016-5883055.php#xtor=EREC-229----"Default_value"@1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

După ce sunt turnate formele de macaron, tava se lasă cam 30-40 de minute inainte sa fie puse la copt. Se lasă la uscat pana prind o crusta subtire

Editat de -olivia-
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Au tavi speciale, am gasit poze dar e de mers in magazine scumpe dupa ele ca la mai ieftine nu se gasesc din astea speciale.  

Le voi gasi la pret redus poate de una din sarbatorile locale cu dulciuri multe sau comand ca am de gand sa le fac decat sa le cumpar.  

Orice recomandare este pretioasa ca sint asa de fini si delicati ca se topesc in gura imediat, nu e loc de eroare aici!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inteleg foarte bine: e tehnica speciala de realizare si au gust divin.

Doua motive care pot declansa o isterie.

:pardon:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu prea cumpar dulciuri, niciodata n-am facut un story din desert, dar astea sint de pe alta lume ... clatitele sint slabiciunea mea si mereu le fac, deja si cu ochi inchisi. 

In magazinul francez de langa mine care este si cofetarie, brutarie, restaurant, se vinde cu gramada mare desi sint scumpe, dar si o bucatica de baguette costa cat 1 bucata macaron si e coada mereu la orice ora m-am dus.   Nici nu stie franceza sa vorbeasca, sint din New Orleans si engleza e destul.  Marfurile provin din Franta. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inteleg foarte bine: e tehnica speciala de realizare si au gust divin.

Doua motive care pot declansa o isterie.

:pardon:

Gust di vin?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bun tare, no :P

 

Am mancat si naspa dar si foarte bune. Si cred ca nu le-am mancat pe cele mai bune. Inca mai caut. :lol:

Editat de Rodica`

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mie nu mi se par atât de gustoase. Prefer pricomigdalele de o mie de ori.

Vezi cine stie, Rodi?

Eu am mancat si in Paris si in China si in Cluj si tot nu m-au dat pe spate.

In schimb profiterolul...

 

Chiar, Rodi, unde papi profiterol bun bun in Cluj?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×