Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Buna fetelor ! Sunt noua pe acest forum . Am o problema cu orhideea mea , phale . In urma cu putin timp am observat ca incetul cu incetul frunzele de la baza au inceput sa se ingalbeneasca putin cate putin pana cand s-au uscat complet si de asemenea florile se ofilesc . Am decis sa o scot si sa verific radacinile . Erau foarte uscate ai albe .. Le-am taiat pe cele uscate si am replantato intr-un ghiveci . Care ar putea fi problema? Help please !!!

post-416924-0-96991500-1465573889_thumb.jpeg

post-416924-0-17176000-1465573915_thumb.jpeg

post-416924-0-44960400-1465574054_thumb.jpeg

Editat de Raluca ile
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Se mai intampla sa se usuce si aceste plante desi foarte rar. Sunt de parere sa o arunci si sa cumperi alta. Practic in orice supermarket gasesti o varietate imensa de culori si marimi.

 

Daca totusi doresti sa invie cred ca nu e imposibil. Taiat radacini moarte, inlocuit total substratul, ghiveci transparent introdus intr-un vas cu umezeala permanenta la baza si dispusa la o fereastra luminoasa dar nu cu lumina directa pe ea. Cred ca-si va reveni.

 

Umezeala abundenta la baza vasului si lumina din belsug dar nu direct pe ea razele soarelui cred ca este solutia.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut intr-o florarie asteptand randul meu, ca au taiat aproape in intregime toate radacinile si uscaturile pana aramas doar cat un bulb bec si pe ala l-au plantata intr-un ghiveci nou, dar nu pot sa spun ca stiu exact ce fel de planta a fost.   Nu trebuie aruncat, doar tinut cont ca fiecare planta are si sezon de crestere si ofilire si una cand hiberneaza, si cred ca a intrat in acel timp ca multe plante tropicale infloresc cand este iarna in Europa sau emisfera nordica.   In magazine asa ceva se vinde ca material de sadit, chiar ca si in piata am vazut asa radacini uscate su lumea cumpara sa-l planteze.   Intreaba si pe cineva dintr-o florarie cum sa procedezi, ar fi mai bine.   Cele mai multe persoane il arunca direct la gunoi cu totul orice planta ar cumpara ca nu-l ingrijesc si se usuca rapid in casa cu A/C 24 de ore aproape tot anul, nici apa nu le da macar.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×