Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

 

Buna ziua. As vrea sa ma consult cu cineva ca sa înțeleg ce e cu mine. De cind m-am despărțit de fosta prietena(2 ani in urma) m-am schimbat brusc. Am suferit pentru ca o iubeam. De atunci am început sa fiu mai închis in sine si in general mai multe schimbări. Cind vorbesc cu cineva răspund mai mult cu da sau nu, nu ma concentrez la acea discuție, nu pot sa încheg o propoziție cu sens,gindurile îmi zboară in alta parte. Cind stau intr-un cerc cu mai multe persoane, am impresia ca toți înțeleg ca ceva e neinregula la mine si vorbesc despre mine. Am senzații de somnolenta chiar dacă dorm in mediu 7-9 ore pe zi. Tot timpul am diferite ginduri in cap care parca se contrazic. De vreo jumătate de an nici nu mai ies cu prietenii cum ieșeam înainte, stau mai mult acasa. Cind încerc sa povestesc ceva nu pot sa termin povestirea pînă la sfirsit, parca nu-mi amintesc unele nuanțe si se primește o cașă. Am 21 ani. Care poate fi problema si cum as putea sa trec peste ea?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e nimic in neregula cu tine.

E ceva normal cand pierzi pe cineva.

O sa treaca.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Esti in depresie severa, probabil ca esti deja si anxios.

Daca ai suferit mult din cauza despartirii, asta este consecinta. Ai suferit o trauma emotionala si, mai mult ca singur, inca nu ai trecut peste acea despartire. In acest context nu ti se intampla nimic anormal. INSA, trebuie sa faci ceva sa iesi din aceasta depresie. Pt ca iesim greu singuri din asa ceva, iti trebuie suport. Daca nu il gasesti in familie sau in prieteni, apeleaza cu incredere la un psiholog. 

Oricum, faptul ca ai realizat ca ai o problema, este un pas spre vindecare. Unul mare as spune. 

 

Nu mai sta in casa. Cu tragere de inima sau fara, iesi de cate ori ai ocazia, cu cine ai ocazia. Sau iesi singur. macar sa te plimbi un km pe jos! Nici nu stii cat de bine iti poate face aceasta plimbare. Fa-ti planuri pe termen scurt, mergi la o sala de sport si fa miscare. Daca nu vrei la sala de spor, alearga in parc pana nu mai poti. Este foarte important sa elimini energia negativa. Fa tot ce iti trece prin minte, dar nu mai sta in casa! Vorbeste, barfeste, sparge, urla... fara a rani pe cineva sau pe tine, fireste. 

Daca te ajuta, sa stii ca nu exista om care sa nu treaca, macar o data in viata, printr`o stare asemenetoare. Probabil ca o gestionam in functie de varsta.  Personal cred ca tinerii sunt mai puternici, nu ca trec mai usor prin depresie, dar o trec, Au capacitatea de a o lua de la inceput, probabil si pt ca au timpul de partea lor. 

Cu ce iti ocupi timpul? 

  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×