Sari la conținut
Forum Roportal
pasadi

MInunile sfintei Parascheva

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

E plin de nesimtiti care fac misto la adresa lui Iisus Hristos. Astia sunt cei 7 ani de acasa. Vai si amar. Anti-romani, anti-crestini dar PRO-SATANISTI ! Se duce si poporul nostru pe apa sambetei cu indoctrinarea satanista prin mass-media. Spalarea pe creier isi face efectul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nehustan si Parascheva

 

 

Cine este Nehustan??? 2 Regi 18;4 citez;

3. El ( imparatul Ezechia) a făcut ce este plăcut înaintea Domnului, întocmai cum făcuse tatăl său David.

4. A îndepărtat* înălţimile, a sfărîmat stîlpii idoleşti, a tăiat Astarteele, şi a sfărîmat în bucăţi şarpele** de aramă, pe care-l făcuse Moise, căci copiii lui Israel arseseră pînă atunci tămîie înaintea lui: îl numeau Nehuştan.



Cine este Parascheva??? scurt istoric;

Istoric


Credinciosii ortodoxi si greco-catolici o praznuiesc la aceasta data pe Cuvioasa Parascheva - izvor de fapte bune, adevar si smerenie.

 Nascuta in anul 1025 in sudul Dunarii, in satul Epivat, aproape de Constantinopol, intr-o familie de nobili vlahi, credinciosi, s-a bucurat de o educatie aleasa. Mama si bunica au indrumat-o la cele mai vestite scoli ale vremii. La varsta de 16 ani studiase viata filosofilor si a sfintilor si o venera pe Sfanta Ecaterina. Din tinerete aoptat pentru o viata de ascet. Nu i-a indeplinit dorinta tatalui sau de a se casatori cu un tanar aristocrat. In noaptea nuntii a fugit spre Constantinopol, insotita de un grup de crestini. I-a rasplatit pe insotitorii sai din averea parinteasca si i-a eliberat din sclavie. A plecat in pelerinaj la diferite locuri sfinte. La Manastirea Maicii Domnului din Heracleea Pontului, de exemplu, a petrecut 5 ani, timp in care a studiat medicina. Apoi si-a continuat drumul spre Ierusalim si apa Iordanului, locul de botez al Mantuitorului. A trait in rugaciune si post. Vinerea, ziua in care a fost rastignit Iisus, Cuvioasa tinea post negru. De aceea i se spune si Sfanta Vineri, nume venerat de credinciosii romani. O boala s-a cuibarit in sufletul ei imputinat de suferinta si de grija pentru semeni. Un semn dumnezeiesc a indemnat-o sa se intoarca in þarã. S-a impartasit la Constantinopol si, la 14 octombrie 1050, a trecut la viata vesnica, la varsta de 25 de ani. Moastele ei au fost descoperite dupa 200 de ani, cand a fost canonizata de Patriarhia din Constantinopol. Dupa multe peripetii, racla cu sfintele moaste a ajuns la Iasi, la 13 iulie 1641. Cortegiul a fost intampinat de Mitropolitul Varlaam si domnitorul Vasile Lupu. Racla a stat in Biserica Trei Ierarhi pana in anul 1889, cand a fost adapostita in Catedrala Mitropolitana. Cuvioasa este ocrotitoarea Iasiului si a Moldovei. Minunile sale se coboara asupra tuturor credinciosilor care-i cer ajutor la vreme de cumpana

Chiar daca acest scurt istoric a Paraschevei, este romantat, eu personal nu ma indoiesc de faptul ca a fost o femeie sfanta evlavioasa,de aceea a si ramas in istorie.
Problema este insa cu aceste moaste si acest mare circ, care il fac popii astia...
Ma indoiesc ff serios ca acele oase apartin Paraschevei,ca zice ca au fost descoperite dupa 200 de ani,sic!!!
Zice presa ca la aceasta aniversare cu racla cu moaste, ar fi fost in jur de 1 milion de persoane,(asta a fost in 2008) au format cozi de kilometri ca sa ajunga sa atinga racla cu moaste....sarmanii oameni,cat de tare sunt inselati si ce intuneric spiritual.
Se zice ca minunile se coboara asupra tuturor care ii cer ajutorul...aiureli si minciuni.
Se zice ca este ocrotitoarea Iasiului si a intregii Moldove...pai nu a ocrotit deloc,cele mai mari inundatii si repetate au fost in Moldova.
Zicala populara(in fond neadevarata) zice ;Pana sa ajungi la Dumnezeu te mananca sfintii ", da dar cine te-o inselat ca sa te rogi si sa apelezi la sfinti ???..intreb si io, deoarece este scris;citez;

5. Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos...(1 Timotei 2;5)

Acest verset e bine sa-l stim pe de rost.

Referitor la morti,in VT. era o porunca clara; cine se atingea de un mort era necurat 7 zile,iar preotul nu avea voie sa se atinga de un mort.
Daca Dumnezeu intentiona ca noi sa cinstim si sa pupam niste oase de sfinti morti atunci cu siguranta ca aveam ceva oase mai de soi, ale lu Petru, sau Pavel, de exemplu.

Acum o sa ma intrebati ;Ce legatura are Nehustan cu Parascheva???,pai are si inca una mare, ca si Nehustan a fost sfintit,era sarpele de arama din pustie,cand Israel calatorea spre Canaan, ei l-au pastrat intr-o lada. Nu a fost bai ca l-au pastrat,a fost bai ca l-au scos din lada si ca i se inchinau si ardeau tamaie in cinstea lui, iar Ezechia om cuminte si credincios a poruncit sa fie sfaramat in bucati si ars.
Va intreb acum; cata tamaie or ars preotii in jurul raclei lu Parascheva, poate tone...dar cate pupaturi???
Da businessul preotilor infloreste pe seama credulitatii si inconstientei asa zisilor credinciosi,cate lumanari cartulii,cruciulite si obiecte de cult or fi vandut, la asa mare asistenta???
Doamne ai mila de noi pacatosii !!!, lumineaza-ne,si trimite te rog un Ezechia sa arda aceasta uraciune obiect de idolatrie cronica.
inca 2 versete care e bine sa le invatam pe de rost;

15. Fiindca n’ati vazut nici un chip* in ziua cand v’a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheati** cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
16. ca nu cumva sa va* stricati, si sa va faceti** un chip cioplit, sau o infatisare a vreunui idol, sau chipul† vreunui om sau chipul vreunei femei,...

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ultima fraza spune foarte multe despre religiile abrahamice. Chipul unui om sau al unei femei, deci femeia nu e om, și conceptia asta se reflecta pana si azi in unele societăți. Tocmai de aceea ma mira ca biserica admite ca sfinti si femei si cred ca e singura situatie cand femeia primeste respect din partea bisericii, iar motivele sunt din ce vad rugăciune multă, pelerinaje si, normal, faptul ca a ales sa ramana fecioara. Pe de alta parte, restul femeilor,  cele care aleg o viata de familie, primesc un tratament putin mai bun decat al unor sclave, indiferent de cat de pioase, cuvioase si credincioase sunt, sansa sa ajunga sa fie recunoscute sfinte este aproape zero. Chiar asa, exista sfinte care au fost casatorite si au avut copii?

Pe de alta parte, moastele din biserici, a caror provenienta si chiar natura nu a dovedit-o nimeni ca fiind ceea ce se pretinde, sunt un mare aducator de bani. Anecdote cu minuni pot sa circule garla, pot si eu sa scriu in seara asta doua trei si le pun in circulatie pe forumurile ortodoxe, nu are nimeni garantia adevarului din ele, si chiar daca intamplarile povestite sunt reale si situatiile s-au rezolvat spre bine, nu are nimeni cum sa probeze relatia dintre presupusa interventie a sfintilor si intamplarea benefica.

Si ca mi-am adus aminte un fel de banc pe tema moastelor, era ceva de genul: dintre cele 10 capete ale lui Ioan Botezatorul care se regasesc in diverse biserici din lume, doar cele trei care sunt in posesia Bisericii ortodoxe sunt originale.

Editat de Enki
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 15.04.2016 la 12:56, pasadi a spus:

1. O studentă dentistă, făcând practică într-o clinică, şi-a lăsat pe masă, în cabinetul de lucru, poşeta în care avea bani mulţi şi un ceas de mână, de mare valoare. Când să plece acasă, a observat că lipsesc banii şi ceasul. Ea, fiind foarte credincioasă, imediat a venit la Sfânta Paraschiva şi i-a spus durerea sa, dar pentru pomelnic n-avea bani. După trei zile vine un om în vârstă la cabinetul medical şi îi aduce ceasul şi banii, cerând mii de scuze pentru feciorul său, care era un golan şi - fiind chiar clientul ei - a profitat când ea a ieşit din cabinet şi i le-a furat. Tatăl băiatului i le-a găsit ascunse, l-a bătut până i-a spus de unde le-a luat, apoi a venit de i le-a adus înapoi

Acum trei ani cam pe vremea asta eram in piata Victoriei la protest, si fiica mea si-a pierdut telefonul intr-o multime de cateva mii de oameni. Cel care l-a gasit ne-a cautat in multime sa ni-l dea inapoi. Nu s-a rugat nimeni la niciun sfant pentru returnarea telefonului.

Anul trecut, tot pe vremea asta, ne-am uitat aparatul foto intr-un restaurant la munte, si am venit acasa la Bucuresti. Ne-am dat seama ca ne lipsea aparatul abia acasa si nu aveam idee pe unde l-am fi putut pierde,  doua zile mai tarziu primim un telefon de la patronul restaurantului, care auzise dintr-o convorbire de-a noastra unde eram cazati si a contactat unitatea de cazare sa afle cine suntem. A doua zi aparatul nostru foto sosea la usa prin curier. Nici de data asta nu s-a rugat nimeni la vreun sfant.

Nu e nevoie de niciun sfant sa te ajute cu asa ceva. E suficient sa dai peste niste oameni corecti si atat, cum a fost si tatal baiatului din povestirea ta.

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bă (ca să mă exprim mai elegant), eu chiar nu vreau să pun prea mult suflet în subiect, știi?

Mie, ca oricărui deștept care și-a pierdut credința, îmi plăcea să fac mișto uneori de halucinațiile religioase ale unor oameni sau femei.

Doar că, de vreo doi ani încoace, am cam renunțat, îndreptându-mi sarcasmul involuntar de pitic frustrat asupra altor categorii de oameni.

Asta din cauza faptului că o prietenă mi-a povestit o întâmplare la care a fost martoră de la cap la coadă.

Tipa în cauză e contabilă, nu exagerează cu credința, merge la biserică doar din obișnuință, ține la glume cu popi, deci e ok.

Mi-a povestit, cu vreo doi ani în urmă, despre un tip care a furat din biserica unde mergea și ea, căciula unui om cam amărât.

Na, amărâtul a rămas până a plecat toată lumea, și când a văzut că nu mai rămăsese nici o căciulă, i-a zis preotului (greco-catolic): părinte, mi-a furat cineva căciula!

Popa, trei săptămâni la rând, a apostrofat enoriașii după slujbă: Cine a furat căciula omului, să o aducă înapoi, și nu va păți nici o vătămare.

Canci. n-a adus-o nimeni.

A patra duminică popa a făcut o slujbă mai specială, în sensul că a pus lumea să zică o rugăciune mai ciudată.

În următoarea duminică a apărut și căciula, iar la câteva zile după, un enoriaș a făcut atac vascular cerebral și a rămas în scaun cu rotile.

S-a aflat imediat că era chiar hoțu', chiar el a mărturisit după aia.

 

Na, să nu subestimăm ninjalăii și puterea lor, zic. Așa că prefer să nu mă mai contrez cu habotnici, pidosnici sau laici pe subiecte religioase. Treaba lor, să fie sănătoși. Dacă ei cred că sâmbătă e marți, ok, pace ție, suflet blând! Nu mă bag, man!

Sunt suficienți alți prostălăi de care pot să râd în liniște, fără să risc să devin legumă vorbitoare. 

Doamne-ajută la toată lumea!

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La ‎02‎.‎02‎.‎2020 la 18:34, gargbird a spus:

Bă (ca să mă exprim mai elegant), eu chiar nu vreau să pun prea mult suflet în subiect, știi?

Mie, ca oricărui deștept care și-a pierdut credința, îmi plăcea să fac mișto uneori de halucinațiile religioase ale unor oameni sau femei.

Doar că, de vreo doi ani încoace, am cam renunțat, îndreptându-mi sarcasmul involuntar de pitic frustrat asupra altor categorii de oameni.

Asta din cauza faptului că o prietenă mi-a povestit o întâmplare la care a fost martoră de la cap la coadă.

Tipa în cauză e contabilă, nu exagerează cu credința, merge la biserică doar din obișnuință, ține la glume cu popi, deci e ok.

Mi-a povestit, cu vreo doi ani în urmă, despre un tip care a furat din biserica unde mergea și ea, căciula unui om cam amărât.

Na, amărâtul a rămas până a plecat toată lumea, și când a văzut că nu mai rămăsese nici o căciulă, i-a zis preotului (greco-catolic): părinte, mi-a furat cineva căciula!

Popa, trei săptămâni la rând, a apostrofat enoriașii după slujbă: Cine a furat căciula omului, să o aducă înapoi, și nu va păți nici o vătămare.

Canci. n-a adus-o nimeni.

A patra duminică popa a făcut o slujbă mai specială, în sensul că a pus lumea să zică o rugăciune mai ciudată.

În următoarea duminică a apărut și căciula, iar la câteva zile după, un enoriaș a făcut atac vascular cerebral și a rămas în scaun cu rotile.

S-a aflat imediat că era chiar hoțu', chiar el a mărturisit după aia.

 

Na, să nu subestimăm ninjalăii și puterea lor, zic. Așa că prefer să nu mă mai contrez cu habotnici, pidosnici sau laici pe subiecte religioase. Treaba lor, să fie sănătoși. Dacă ei cred că sâmbătă e marți, ok, pace ție, suflet blând! Nu mă bag, man!

Sunt suficienți alți prostălăi de care pot să râd în liniște, fără să risc să devin legumă vorbitoare. 

Doamne-ajută la t oată lumea!

Omule, imi place   pozitia ta, esti rece 100% si ai sanse

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×