Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Rebel XP

Lansarea unei carti pe piata

Recommended Posts

Care sunt etapele lansarii unei carti?

Cati bani trebuiesc investiti la inceput?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e chiar foarte scump, daca stii ce ai de facut si unde sa cauti...

Mai intai ar trebui sa ai tu tehnoredactata cartea, inclusiv coperta (tre sa ai un prieten care stie ce are de facut... daca nu chiar tu) si te duci cu formatul electronic la o editura (ai putea si tu sa mergi la o tipografie pentru a tipari - e mai ieftin pentru ca scadem comisiunul editurii, dar nu ai un ISBN al cartii si nu are cine sa o puna in librarii)... ashadar, editura tot e buna la ceva chiar daca costa mai mult.

Un pret orientativ pentru un tiraj mic e de vreo 7mil lei (la o editura mica)... dar chestia asta e cu mai multe taisuri... cu cat editura e mai mica cu atat are mai multe probleme cu promovarea cartii in librarii dar nu numai...

Eu am lucrat la o editura si imi pare rau de toti cei care au scos acolo o carte... au fost bani aruncati pe fereastra... daca nu exista o retea de distributie si o imagine buna a editurii ramai doar cu publicarea cartii, cu banii cheltuiti, dar cel putin nu-ti mai faci griji pentru urmatorii doi ani cand tre sa cumperi un cadou la cineva... ii daruiesti o carte!!!

Sper ca nu te-am dezamagit prea tare.... Oricum, felicitari pentru carte (banuiesc ca ai scris-o...) si mult succes!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×