Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

NORMALITATE SAU EROISM?

Postări Recomandate

erou_w700_h800_q90.png

 

Un autoturism căzut în râul Damboviţa, între fiarele contorsionate sunt oameni aflaţi în pericol, alţii pe margine, curioşi să vadă ce sa va întâmpla cu cei din maşina rasturnată în apele reci. 

 

Secundele trec şi, cu fiecare clipă, soarta celor aflaţi în interiorul maşinii devine din ce în ce mai gravă, fiind, mai mult ca sigur, şi răniţi. Din cei aflaţi pe margine, cei mai mulţi îşi scot imediat telefoanele şi încep să filmeze, gândindu-se că pot fi primii care să posteze ulterior imaginile accidentului, adunând sute de like-uri. Un tânăr de 30 de ani, pe numele său Alexandru Puiu, nu stă pe gânduri şi sare în apele îngheţate, sperând că mai poate salva ceva. Reuşeşte să scoată la mal un copil, salvându-i viaţa, în timp ce ceilalţi martori continuă să filmeze, impasibili, la adăpost de orice pericol.


Oameni care intervin, nu stau pe gânduri atunci când cineva are nevoie de ajutor, versus prizonierii tehnologiei moderne, cei care sunt atât de obsedaţi de postările pe reţelele de socializare încât preferă să filmeze un accident, în loc să facă ceva pentru victimele aflate în pericol. Alexandru Puiu, cel care a ales să se implice, să intervină pentru copil şi părinţii acestuia, consideră că a făcut un lucru normal, şi nu înţelege de ce toţi îl numesc un erou. Aşa procedează unii oameni, cărora viaţa virtuală încă nu le-a luat minţile, şi al căror prim impuls, atunci când e nevoie de ajutorul lor, nu constă în a scoate telefonul pentru a filma. Gestul lui Alexandru Puiu unde poate fi încadrat? La normalitate, pentru că a ales să ajute, sau la eroism, pentru că intervenţia lui a salvat viaţa unor oameni care erau poate condamnaţi?


Când Alexandru Puiu scoate la mal prima victimă a accidentului (copilul de 8 ani), unul din cei aflaţi pe margine, probabil ruşinat la gândul că doar un om se zbate pentru vieţile celor din maşină, îi dă o mână de ajutor salvatorului. Ceilalţi continuă să filmeze, pentru că  fenomenul ”breaking news” a devenit o adevărată boală a acestei societăţi. Alexandru Puiu, aproape îngheţat, se aruncă din nou în apă pentru a scoate din maşină şi pe ceilalţi membri ai familiei. Deşi ar fi putut ulterior să joace rolul eroului, să pozeze într-un Superman în variantă românescă, Alexandru Puiu s-a pierdut printre ceilalţi oameni aflaţi la faţa locului, poliţiştii şi cei de la Smurd neavând nici măcar ocazia să-i mulţumeasca pentru gestul său. 


Dintr-un grup de oameni aflaţi la locul unui accident, unul singur a ales să-şi învingă teama şi indiferenţa, sărind în ajutorul victimelor. Este acesta un semnal îngrijorător, care spune că suntem, ca oameni, pe o pantă periculoasă? Sau dimpotrivă, ne arată că dacă măcar unul dintre noi a făcut ceea ce trebuia, mai avem totuşi o şansă, în această lume în care viaţa reală pierde teren în lupta cu cea virtuală?

 

stirile.rol.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu unde sa postez, topicul asta pare ok

Probabil ati auzit de atacurile asupra moscheii din Noua Zeelanda si discutiile care au pornit de acolo, pro si anti musulmani.

Ce m-a impresionat din toate astea, a fost o poza care arata ca oamenii pot transcende religia

Parerea mea e ca e ceva specific egiptenilor, nu tuturor oamenilor

Fiind punct de atractie turistica de mii de ani datorita piramidelor si a bogatiilor naturale, sunt mai obisnuiti cu diversitatea decat alte popoare.

Anyway, rog sa fie mutata postarea in caz ca nu isi are locul aici.

religia.fara.frontiere.jpg

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Indiferent de religie, omul poate fi mai bun sau mai rău.

Daca nu există și solidaritate între oameni și oameni din diverse culturi , nu cred că specia umana supraviețuia.

După regimul Hitler, a durat puțin până s-a aflat cum multi nemți i-au ajutat pe evrei, riscandu-si viața. Se spune că dacă într-un loc apare un mare rău, in mod normal apare și reacția, un mare bine. 

  • Like 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sta in natura omului sa fie altruist si protector.

Este inadmisibil sa intre cineva in lacasurile de cult ale oamenilor credinciosi (indiferent din ce religie fac parte ) si sa-i atace, sa-i ucida! 

Nu stiu ce se-ntampla cu omenirea, insa lucrurile nu mai pot continua asa! Nu are niciun rost aceasta decadere, degradare si dezastru, aceasta cadere intr-un extremism de neacceptat!

Nu cred ca mai este mult si Terra se va descotorosi de acest flagel!

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Noua elită: ascensiunea aristocrației progresiste. Ordinea socială bazată pe merit se confruntă cu cea mai mare amenințare de până acum ,,,

"Yale are acum la fel de mulți administratori academici ca personalul titular. Mulți dintre ei au titluri care includ cuvântul „diversitate”, cum ar fi „director pentru diversitate” și „director adjunct pentru diversitate”. Responsabilii principali pentru diversitate au devenit o parte atât de familiară a scenei universitare, încât o firmă de recrutare a cadrelor, Hunt Scanlon, spune că aceștia ocupă „una dintre cele mai importante poziții pentru modelarea viziunii, a culturii și a imaginii instituțiilor de învățământ superior de la un capăt la altul al țării”.

Vai de capu' nostr' ...

https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/noua-elita-ascensiunea-aristocratiei-progresiste-2258907.html?utm_source=Site&utm_medium=CapitalArticol&utm_campaign=CrossExtern

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cei mai celebri savanti ...

Sindromul geniului nu trebuie prezentat și tratat ca o tulburare sau o boală. Aceasta este o condiție în care memoria și abilitățile extraordinare sunt suprapuse unei disfuncții cerebrale mai evidente și „simple”.

"La vârsta de șapte ani, Kim Peak știa deja Biblia pe de rost și, de-a lungul întregii sale vieți, a memorat peste 12 mii de cărți. Pick a fost expert în 15 domenii."

*Am aflat lucruri necunoscute din acest articol.*

https://evz.ro/cine-sunt-geniile-cum-se-manifesta-sindromul-rar-al-geniului.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×