Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Cand este creierul uman cel mai activ?

Postări Recomandate

Cercetatorii au descoperit care este PERIOADA ANULUI in care creierul uman este CEL MAI ACTIV
    Oamenii de ştiinţă au descoperit dovezi conform cărora creierul nostru are o anumită perioadă din an când este cel mai activ.

 

Potrivit Descoperă, Cercetătorii de la Universitatea din Liege, Belgia, au recrutat 28 de voluntari tineri, sănătoşi, şi i-au testat în fiecare lună cu două sarcini cognitive diferite. Unul dintre teste măsura durata lor de atenţie, iar celălalt evalua memoria lor de lucru, care se referă la cantitatea de informaţii pe care creierul o poate stoca şi procesa pentru o perioadă scurtă de timp.


Pentru a fi siguri că rezultatele nu au fost influenţate de indici externi, participanţii au fost ţinuţi într-o cameră slab luminată pentru patru zile şi jumătate înainte de a fi testaţi, unde au fost lipsiţi de repere externe.


Voluntarii au fost conectaţi la aparate RMN pe toată durata testelor, ceea ce a permis cercetătorilor să observe cum creierele lor au funcţionat pe tot parcursul anului.

Deşi rezultatele testelor nu diferă semnificativ în funcţie de anotimp, creierul participanţilor părea să fie mai lent în lunile reci.


În timpul încercărilor de atenţie, activitatea creierului a fost mai mare în timpul solstiţiului de vară (cea mai lunga zi a anului) şi mai puţină în momentul solstiţiului de iarnă (cea mai scurta zi a anului).

Cercetătorii sugerează că fenomenul poate fi o consecinţă a activităţilor strămoşilor noştri care ar fi fost mult mai activi în timpul verii şi, deşi creierele au evoluat, au rămas să reflecte această tendinţă.

stirile.rol.ro

 

 

 

Legea Bunicului se aplica si in acest ca si in multe parti pe planeta unde se orienteaza dupa ce faceau strabunicii si devine etalon.  


Rog frumos moderatorul sa corecteze in titlu primul cuvant din Can in Cand.

 

Olga

Editat de Davi_

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

casa vaslui

Incredibil ce si-a facut un vasluian in casa. Poza virala care a facut inconjurul internetului - Stiri de ultima ora, ultimele stiri din Romania, breaking news (newscaffe.ro)

Cand este creierul uman cel mai activ?

 - Cand inventeaza ultima tehnica aplicat in practic in felul de mai sus!!!

*Desigur ocoleste Planeta poza de mai sus, ca este locuit de oameni acel ceva si dupa hainele la uscat se vede ca au si copil mic.   Mai mult asta a atras atentia Lumii Intregi, sa se afle pana unde a PATRUNS Inter-Net-ul.*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand cineva cu mintea altfel normala imagineaza ca UFO l-au rapit de la un party inainte de casatorie de aceea nu a putut participa.  Ce de noapte furtunoasa sa fi fost si aia!!! :lol2:   Ginerele sub influenta alcoolului este convins ca fiinte verzi l-au rapit pe un vas cosmic prin raze si a fost pe o alta planeta si a avut o noapte fantastica.   Nu se stie ce si cat a baut tanarul barbat inainte de calatoria spatiala dar avea mare efect.    

https://www.beol.hu/nemzetkozi-bulvar-celeb/2022/07/eltunt-a-volegeny-a-budapesti-legenybucsurol-az-ufokat

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×