Sari la conținut
Forum Roportal
Davi_

Nu mai fugiți după femei puternice, că nu știți cu ce se mănâncă!

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

De fapt, bănuiesc că habar n-aveți ce-nseamnă „femeie puternică”. Sună bine, știu, va excită doar auzul cuvintelor „independentă”, „pe picioarele ei”, „știe ce vrea”, „știe să ceară ce vrea” și altele din aceeași sferă. Dacă vi se cere să descrieți femeia perfectă, cam astea-s clișeele pe care le înșiruiți cu ochii sclipind, imaginându-vă, eventual, și că femeia aia gătește purtând tocuri, calcă perfect cămășile, gătește ca mama, nu „o doare capul” niciodată, nu spune  niciodată „nu”, știe să fie doamnă, știe să stea picior peste picior cu un cocktail în față, dar și să se alinieze cu prietenii tăi la o bere, știe să spună ce și de ce o supără, știe să te pună cu botul pe labe atunci când greșești, să se pisicească atunci când trebuie și să țipe atunci când e nervoasă.

 

Dragilor… să vă zic adevărul? Voi, când găsiți o astfel de femeie, o pierdeți. De ce? Vă sperie ca dracu’!

Deși toți urâți femeile care, atunci când se supără, răspund suav cu „nimic” la întrebarea „ce ai pățit?”, vă simțiți ca niște băieței muștruluiți de mami atunci când sunteți luați de mânecă și puși la un colț de masă, unde vi se explică ce ați greșit, clar și răspicat. Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă o pisică ce miaună în loc să vorbească. Adevărul trist e că femeia care preferă să vorbească în loc să plângă vă prinde cu garda jos.

Deși toți urâți femeile care depind de voi, vă sperie femeia de carieră, care vă lasă deoparte atunci când îi sună telefonul de serviciu. Vă sperie când știti ca nu puteti să-i oferiți nimic, fiindcă are ce-și doreste. Vă sperie că nu acceptă nimic de-a gata, fiindcă vrea să muncească pentru ce își dorește.Fiindcă, de fapt, vă place puterea pe care v-o dă femeia dependentă de voi, aia care se zgâiește la o pereche de pantofi în vitrină și vă dă oportunitatea să fiți adevărați eroi când, a doua zi, vă prezentați la ușă cu o plasă frumoasă Louis Vuitton în brațe și cadorisiți pisica pe care o aveți pe post de femeie lângă voi.

Deși toți urâți femeile care nu știu să deschidă gura la o masă, care socializează doar prin simpla prezență la brațul vostru, deși vă doriți o femeie care atunci când începe sa vorbească, să fie ascultată și admirată, vă sperie femeia care reușește să facă asta. Pentru că vă fură lumina reflectorului atunci când se așază lângă voi la masă. Fiindcă, de fapt, vă place să fiți admirați (doar) voi! Fiindcă vă place să vă admire și ea, să îi păreți veșnic intangibil.

Atunci când ea este, deja, la nivelul vostru, totul se transformă în competiție. Nu mai poate fi un trofeu așezat pe raft, mereu acolo, pe care-l mai ștergeți de praf din când in când și, ocazional, îl mai admirați așa, vreo 10 minute, înainte de culcare. Sau poate doar cinci, că deh, sunteți obosiți.

Când femeia e puternică, va bate cu pumnul în masă pentru ceea ce vrea. Va spune clar și răspicat că nu e fericită, atunci când nu e. Nu vă va menaja de absolut nimic și nu va fi complezentă pentru că nu are de ce. Deși vă speriați, habar n-aveți ce pierdeți. De ce? Fiindcă o femeie puternică nu va sta niciodată cu un pămpălău. Iar alături de ea, veți fi văzuți întotdeauna bărbaţi. Deși nu pare (de fapt, deși nu vă dați voi seama), întotdeauna principala ei grijă va fi să pună reflectorul pe voi. Pe voi doi împreună.

O vei auzi vorbind despre tine cu admirație. Fără excepție! N-o vei auzi niciodată plângându-se în public de faptul că nu-ți strângi șosetele, aia o știi doar tu. N-o vei auzi niciodată povestind că tocmai ți-ai pierdut jobul, aia o știți doar voi. N-o vei auzi niciodată spunând că nu a mai primit flori de mult timp, aia o știi doar tu, va povesti doar cum ai dus-o în vacanța visurilor ei. Fiindcă îi place ca bărbatul la brațul căruia e văzută să fie admirat.

Dar e ok, voi vă speriați și fugiți în brațele unei pisici care va toarce frumos, care vă va admira cu toată ființa ei, alături de care veți sclipi prin comparație, însă alături de care nu veți sclipi niciodată în doi. Și căreia îi veți povesti întotdeauna cât de mult admirați femeile puternice, determinând-o să devină o copie proastă, plină de frustrări. Fiindcă femeie puternică nu devii. Ești, pur și simplu. Nu vă mai amăgiți.

Așa că, nu vă mai doriți femei puternice ca să fugiți de ele. Luați-vă pisici tandre, alea vă fac să vă simtiți bărbați și au nevoie de voi ca să se simtă femei. Și, evident, ca să le cumpărați Louis Vuitton. :D

Sursa: https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2016/02/13/nu-mai-fugiti-dupa-femei-puternice-ca-nu-stiti-cu-ce-se-mananca/

 
P.S: Mai franc de atat...  :giggle:
  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Superficial. Generalizari si stereotipuri cat cuprinde. Ce intelegem de aici:

 

-Toti barbatii gandesc si se comporta la fel.

-Autorul articolului stie perfect cum gandesc si femeile si barbatii (daca e femeie, cu atat mai rau).

- Exista doua tipuri de femei.

-''Femeia puternica'' poate fi definita si descrisa in mod strict, pana la psihanaliza.

-Femeile care nu au probleme in gasirea unui partener (a se intelege majoritatea) sunt din categoria ''pisici''. 

Editat de Abbie M.
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bine, da'asta e articol de panarama, demn de coltul vesel.. :D

Care-i nebun sa dea 2500 de euro pe o geanta Louis  Vuitton?  :crazy:

Editat de Icebreaker*
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca articolul se adreseaza unei anume categorii de barbati. Categorie care exista, daca tot ne vrem corecti. Asa cum exista si categoria "pisici", care nici pe departe "nu au o problema in gasirea unui partener".

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Chiar daca are tendinta sa generalizeze, mie mi se pare ca articolul surprinde foarte bine realitatea.


Generalizari, da. Dar tot mi-as dori sa fiu si io pisica intr-o zi. :D

 

O zi? Poate pt. cateva minute. Te-ai plictisi. :)

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu cunosc nici un barbat care-si doreste fomeie din aia ce descrie acest autor :sorry:

 

Inseamna ca eu cunosc doar barbati intelepti. :yes:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Generalizari, da. Dar tot mi-as dori sa fiu si io pisica intr-o zi. :D

 

...

 

Daca doamna mea devine pisica chiar si pentru o zi, e clar ca ceva nu-i in regula.   :D

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

 

Deducand faptul ca ai deschis topicul dupa unele considerente personale, am sa te intreb simplu si la obiect: te consideri o femeie puternica? Si daca da, ce anumiti factori au contribuit intru bunul demers al dezvoltarii tale personale?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×