Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
alex_77

Limbaje de programare C,C++,HTML,Java

Rate this topic

Recommended Posts

Limbajul de programare este un fel de copy-paste? Lipesti codul si este totul gata sau se bazeaza mai mult pe rezolvari matematice?
Daca vrei sa cunosti limbajele C,C++, Java, HTML iti trebuie cunostinte in matematica? Daca nivelul tau de matematica la liceu a fost M2 vei face fata la facultate unde se invata limbaje de programare?
Programul tau trebuie rulat din coduri copy-paste sau doar din coduri rezolvate ca in exercitiile de matematica?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limbajul de programare este copy/paste asa cum si literatura este un copy/paste. Daca inveti o poezie nu inseamna ca esti poet, si daca rulezi intr-un mediu de programnare un cod copiat nu inseamna ca esti programator.

Pentru programare ai nevoie de matematica. Multa. Asta nu inseamna ca daca ai terminat un liceu la profil M2 nu te poti face programator. Daca te-ai dus la M2 inseamna ca nu ti-a placut matematica (de obiceiu nu iti place cand nu o intelegi) si daca nu ti-a placut matematica n-o sa-ti placa nici programarea. Si daca nu iti place, sfatul meu e sa n-o faci, pentru ca nu o sa ai in veci performanta, nici macar medie.

Ca sa-ti raspund si la ultima intrebare trebuie sa-ti dau un caz concret. Problemele de matematica din viata reala nu sunt de tipul "se da functia f(x)= .....", nu, sunt de tipul "se da un butoi si o ruleta si trebuie sa afli volumul de lichid ce incape in butoi". Ca sa rezolvi aceasta problema, trebuie sa o traduci in limba matematica si apoi sa o rezolvi, adica aproximezi interiorul butoiului cu forme geometrice standard, masori elementele ce intra in calculul volumului si apoi te apuci de socoteli. In programare trebuie sa traduci problema in limba calculatorului, iar asta se face cu limbajul de programare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×