Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

Prima Fotografie din Lume

Recommended Posts

Misterul primei fotografii din lume. Tu vezi doi oameni in ea, dar sunt mai multi!

boulevard_du_temple_by_daguerre_w700_h80

 

Prima poză din istoria omenirii surprinsă cu un aparat de fotografiat este și în zilele noastre o enigmă cu toate că a fost făcută acum 180 de ani.

Imaginea înfățișează două siluete, însă în realitate erau mult mai multe persoane pe stradă. misterul constă în faptul că nimeni nu știe numărul total de persoane care sunt în poză.

În primăvara anului 1838, Louis Daguerre realiza prima fotografie din istoria omenirii cu un aparat de fotografiat inventat chiar de el. Povestea spune că la acea oră bulevardul era destul de aglomerat. Cu toate acestea, expunerea durează aproape șapte minute, astfel că toate mișcările dispar. Un singur bărbat care a stat nemișcat să i se lustruiască pantofii, împreunp cu puștiul care făcea treaba aceasta apar în fotografie pe bulevard.

Ei sunt practic primii oameni apăruți într-o fotografie, iar ei habar n-au acest lucru.

Ceilalți oameni care sunt surprinși în mișcare nu pot fi văzuți în imagine decât cu ajutorul lupei. La prima vedere, in poză para fi doar doi oameni, cu toate ca sunt mai mulți. Acest lucru însă nu poate fi deslușit niciodată. 

Daguerre a murit la 63 de ani, iar de atunci nimeni nu a reușit să descopere misterul acestei fotografii. 

stirile.rol.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misterul ar fi sa aflam unde s-au ascuns oamenii de pe strazi si precum nici eu n-am o lupa ... inca nu pot afla cred ca din cauza ca erau in circulatie, nu se vad pe poza ... au devenit fantome, doar 2 persoane care stau nemiscat fatza de Pamant ... lustruitorul de pantofi si clientul sint vizibili.  Am impresia ca este necesar o lupa profesionala performanta, dar ma interesez unde as gasi asa ceva.

La fel am considerat foarte interesant acest articol ca niciodata n-as fi crezut ca exista prima fotografie undeva in arhive!   Oare cine se mai gandeste la asa istorie antica cand Joi la un joc TV, Jeopardy la concurs erau studenti universitari si aveau probleme cu categoria de intrebari Istorie Antica din 1986. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×