Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Refuzi sa te vaccinezi? Platesti tratamentul daca te imbolnavesti!!!

 

 

Legea preventiei in sanatate a iscat un adevarat scandal. Potrivit acestuia, romanii care vor refuza sa se vaccineze sau sa participe la programe de preventie ale Ministerului Sanatatii vor achita partial sau in totalitate costul tratamentului in caz de imbolnavire.

 

Chiar si cei care au cancer ar trebui sa scoata bani din buzunar.

 

Initiativa legislativa a fost propusa de PNL si semnata de 128 de parlamentari. "Orice cetatean poate sa refuze vaccinarea sau participarea la programele de diagnostic precoce, dar, totodata, prin contractul-cadru se poate impune asiguratilor sa suporte partial sau total costurile tratamentelor bolilor care ar fi putut fi prevenite. Astfel, asiguratii pot sa suporte costurile unor tratamente care altfel ar fi fost in totalitate gratuite, inclusiv concediile de boala", se arata in expunerea de motive.

 

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, nu este de acord cu o asemenea lege. "E inuman ca, dupa ce ai cotizat o viata la sistemul de sanatate, sa fii obligat sa iti platesti tratamentul. PNL-istii vor ca pacientii bolnavi de cancer sa isi plateasca tratamentul daca nu iau parte la controalele de preventie", a spus Zgonea.

Daca legea va trece, Guvernul va infiinta Agentia Nationala de Preventie in Sanatate, sub conducerea Ministerului Sanatatii, care va fi responsabila sa organizeze programe finantate din bugetul de stat.


stirile.rol.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Spunea cineva azi la Policlinica, ce ne facem daca la controlul preventiv de anul acesta analizele ies bune si eu ma imbolnavesc dupa un interval mic de timp?  Platesc tratamentul sau nu? Sau astept pana anul viitor sa imi iasa analizele proaste?

Editat de BigDefender

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asta este mereu problema ca nu este bine inteles NIMIC ... "lumea" incepe sa zica ceva si este mai ascultat si urmarit decat judecat ce ar insemna control preventiv!!!   

 

 - Daca in fiecare an, sau de cate ori iti recomanda doctorul iti faci analizele, si te imbolnavesti pentru ca anii trec si sistemul imun scade, etc., sint platite cheltuielile cu tratarea conditiei sau al bolii.

 

Este vorba de persoane care de 20 de ani sau de la recrutarea in armata n-au mai trecut pe la un doctor si cheama salvarea ca le-a venit rau si nu exista recorduri medicale despre ei!!

 

Acestea sint conditiile si pacientii care vor plati totul, cu casa/locuinta daca n-au bani, exact ca si pe aici!!!

 

Cunosc mii de persoane care nici aici nu cumpara asigurare,  inainte mergeau doar la urgenta si la operatii in urgenta sa scape cu viata, acum s-a incheiat capitolul si aici cu caritatea si le ia casa si averea pentru operatii de inima si transplanturi luxurioase din cauza alcoolului.        

 

Preventiv inseamana sa-ti cureti dintii profesional de 2 ori pe an pe langa ca te speli zilnic de 2 ori ca pe urma este nevoie de dantura sau altceva, este aproape natural de la o varsta-n sus.    Sau daca cineva sufera cu ficatul si nu se duce la testare/punctie si analizele sa nu iasa mai bolnav cum zice si sora mea, ca nici ea nu se duce unde este de mers de frica unui diagnistic.  I-am spus ca nu finantez inmormantari!!!  pomeni, popi, luminari ... nimic ... si nici nu merg pe acolo cu ocazie din asta, ca eu nu ezit sa ma exprim clar.   I-am trimis bani de medicamente si ea cheltuia pe altceva ca avea ce si mai si fumeaza pe deasupra, tuseste ca un caine si se considera sanatoasa.   Acum e pe la doctori la Bucuresti sa-si puna la zi datele medicale, macar de tusa de-ar scapa!!!

 

Eu cu pre-diabet sint urmarita desi mereu scade din zahar desi n-am numere mari, ca n-am primit din cauza ca manac multa carne sau zahar, ci de la un medicament care a fost fortat in mine timp de 10 ani.   Din analize se vede ca ma ocup de mine ... parca eu vreau sa am boala asta???  sau alta.    

 

Unii doctori spun ca nu am nimic, altii spun ca sint extrem de bolnava, la anestezie n-am destul zahar si trebuie sa-mi dea ceva vascos altfel e riscant sa ma adoarma, deci e si minciuna printre randuri, la doctor de ochi e de mers ca-i creez venituri ca sint diabetica ... dar daca nu merg si-mi spune ca am de facut operatie, asigurarea nu plateste!!!  

 

Deci sint de cele mai multe bolnava ori doar pe hartie!!!    Adevaratii diabetici de 500 kg in vietile lor n-au fost afara din casa, altminteri la doctori, asta ar vrea sa elimine sistemul medical dar sa inceapa pe bani multi, nu se poate ca de obicei cei bolnavi sint si saraci.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca longevitatea apartine de Medicina Preventiva insa ceva l-a aparat si pe doamna din articolul de mai jos daca a juns pana aici cu varsta si nu este bolnava!!!

 

In cazul dansei, cred ca doctori l-ar plati sa le spuna cum a ramas asa de sanatoasa, cum a traversat atita amar de cale din viata umana???

Daca se simte ca la 20 de ani ... este de invidiat deja zona in care a trait, ca nici eu n-am cuvinte desi bunica din partea tatalui meu a murit la 98 de ani parca, dar n-a avut alta boala decat din cauza Cataractelor s-a orbit si a refuzat mancarea.   Si ea fost activa, facea focul, mergea la biserica, gatea!!!

 

story din ziar

  Are 107 ani, dar se simte ca la 20!   Povestea unei batranele din judetul Neamt     Cine crede că vârsta este un impediment în calea mulţumirii, nu a cunoscut-o inca nu a întâlnit-o pe tanti Anica.  
 
Bătrânica are deja 107, "mai mulţi decât o arată numărul de la poartă", îi place să glumească, femeia locuind la numărul 104. Tanti Anica locuieşte în judeţul Neamţ,  şi este în putere, în pofida vârstei înaintate. Taie singură lemnele, hrăneşte păsările şi face o mămăligă vârtoasă, cum doar ea ştie. 
 
I-ar plăcea să fie din nou tânără, dar nu este supărată că are o etate venerabilă. La 107 ani se poate mândri cu multe. A făcut 7 copii, iar acum are 25 de nepoţi şi strănepoţi. A băut numai apă de la fântână toată viaţă şi nu a interesat-o vreodată ce mănâncă. Nu are nicio problema cu memoria, ştie foarte bine să-i deosebească pe fiecare.
 
Este una dintre cele mai în vârstă persoane din zonă. Îşi face treaba conştiincios, după care se odihneşte liniştită şi aşteaptă să o viziteze unul dintre copii sau nepoţi...

 

stirile.rol.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×