Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

De Ziua Cartiței, Phil și-a vazut coada! Ce se intampla in SUA?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cartița Phil, din orașul Punxsutawney (Pennsylvania), este renumita pentru abilitatea sa de a vesti sosirea primaverii.Legenda spune ca, daca Phil iși vede umbra pe 2 februarie, de Ziua Cartiței, atunci America de Nord trebuie sa se pregateasca de inca 6 saptamani e iarna.

Dar, daca dimineața, cerul este acoperit de nori iar Phil nu iși vede coada, atunci vremea frumoasa nu se va mai lasa multa vreme așteptata.  

Mii de oameni l-au urmarit pe Phil, a carui predicție meteo a fost emisa la ora locala 7:25 a.m. Cerul era limpede iar temperatura era de -6 grade Celsius. Aceasta tradiție care se ține de Ziua Cartiței este veche de peste 100 de ani.

Evenimentul anual aduna peste 30,000 de oameni in micuțul oraș Punxsutawney și este transmis live inclusiv de cateva televiziuni locale.

 

In ultimii ani, Phil s-a vazut pus in situația sa concureze cu alte cartițe din alte orașe. In anul 2009, Michael Bloomberg, primarul de la acea vreme al orașului New York, a ținut sa organizeze un eveniment similar insa cartița care trebuia sa vesteasca venirea primaverii i-a mușcat mana edilului.


stirile.rol.ro

 

 

Iarna e cam pe la mijlocul sezonului alb si rece ... prin partile continentale mai tine cel putin 6 saptamani, dar nu in Arizona unde deja infloresc pomii de pere decorative!!! iar azi peste zi au fost 28*C ... ca vara.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×