Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

02_dieta_samurai_0_w700_h800_q90.jpg

 

Dieta de Samurai menține vigoarea și suplețea corpului

O dieta preferata de femeile japoneze s-a raspandit și in țarile europene. Dieta de Samurai are efecte extraordinare asupra starii de sanatate, deoarece menține vigoarea și suplețea.

 

Adeptele acestei diete sunt suple și nu-și dezvaluie niciodata adevarata varsta. Dieta de Samurai este fondata pe principiile alimentației tradiționale japoneze și se inrudește cu dieta Okinawa, un regim alimentar benefic longevitații.

Cand se respecta meniul recomandat acestui tip de dieta și se face și mișcare (circa 10.000 de pași pe zi), lunar poți sa slabești intre 3 și 5 kg.

 

Ce alimente se recomanda in dieta de Samurai

 

Peștele, ca proteina  animala , fiind bogat in acizi grași, poate fi consumat la masa de pranz sau la cina . Este bine sa se alterneze peștele gras și slab cu fructe de mare. Foarte rar japonezii mananca pește la micul dejun.

 

Legumele variate sunt apreciate de persoanele care și-au propus sa urmeze aceasta dieta. Indeosebi una-doua legume, printre care ceapa, vinetele, castraveții, dar și algele trebuie sa se regaseasca, la fiecare masa, in farfuria celor ce prefera aceasta dieta.  

 

Orezul nu lipsește de la fiecare masa in Dieta de Samurai. Japonezii prefera sa consume un bol de orez brun, mai bogat in minerale și vitamine, in comparație cu orezul obișnuit, care pierde prin prelucrare multe substanțe active. In timpul dietei, fideaua este servita cu diverse legume, cu sos sau in supa.

 

Soia este consumata cu moderație, sub forma de lapte, de tofu sau de germeni.

 

Fructele sunt recomandate și ele in dieta. In Japonia, sunt preferate merele, tangerinele (un soi de mandarine) și  kaki, consumate deseori la desert.  

 

Branza.  Lipsa lactatelor din dieta este compensata de branza. De obicei se consuma branza de vaci  la micul dejun sau la cina, dar o porție, spun nutriționiștii japonezi, nu trebuie sa depașeasca marimea palmei persoanei care urmeaza dieta aceasta.

 

Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietațile antioxidante. De aceea, femeile japoneze prefera acest ceai și, dupa fiecare masa, ele beau cate o ceașca.

 

Ce avantaje ofera dieta

 

Datorita acizilor omega 3 și antioxidanților, Dieta de Samurai  are numeroase avantaje pentru organism: protejeaza sistemul cardiovascular, previne apariția unor boli grave ( diabet, inima și diferite forme de cancer). De asemenea, in acest regim alimentar se consuma ierburi și verdețuri indigene.

 

Dieta de Samurai are și dezavantaje

 

Acest regim alimentar nu este apreciat de persoanele care nu prefera orezul și peștele. Desigur, regimul alimentar recomandat in Dieta de Samurai nu este nici pe placul gurmanzilor, deoarece meniurile sunt monotone și porțiile sunt prea mici in comparație cu pretențiile lor culinare.

 

La alegere, alcatuiți un  meniu preferat:

 

La micul dejun:  O porție mica de pește proaspat cu un bol de orez;  o cana de ceai verde sau cafea fara zahar; Un ou fiert, branza de vaci, un castravete, o roșie.

 

La pranz: Orez și supa  cu tofu și alge; salata din germeni de  soia sau pește la cuptor (nu prajit !), orez fiert in abur, un mar și o cana de ceai verde.

 

La cina: Pește proaspat preparat la cuptor și un bol de orez; supa  cu fidea, 3 creveți cu  legume preparate la aburi, branza de vaci și o ceașca de ceai verde.

 

La gustare: Sunt indicate fructele oleaginoase: alune, migdale sau nuci  (un pumn) și un fruct recomandat in dieta: mar, kaki sau tangerina.  


stirile.rol.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×