Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Concursul GastroPan 2016 de la Târgu Mureș

Postări Recomandate

Peste 200 de brutari, cofetari și bucătari, așteptați la concursurile GastroPan 2016 de la Târgu Mureș

Peste 200 de brutari, cofetari și bucătari din țară sunt așteptați să se întreacă pentru titlul Pâinea Anului 2016, Tortul Anului 2016, precum și la secțiunea Gastronomie, la concursurile organizate în cadrul Expoziției Internaționale GastroPan 2016, care va avea loc în perioada 7-9 aprilie la Târgu Mureș, a anunțat marți, într-un comunicat de presă, Daniel Maior, reprezentantul PR al expoziției.

'Brutari artizani pricepuți, tehnologi pregătiți să surprindă consumatorii cu cele mai inovatoare gusturi, cofetari talentați, artiști în decorarea torturilor și bucătari plini de idei îndrăznețe se vor întrece în primăvară la Concursurile GastroPan. Competițiile se vor desfășura în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Expoziției Internaționale GastroPan, cel mai important eveniment de afaceri autohton dedicat industriei de panificație, cofetărie și HoReCa. Concursurile GastroPan, la care sunt așteptați să se întreacă peste 200 de brutari, cofetari și bucătari din toate colțurile țării reprezintă un adevărat magnet pentru vizitatori, oferind totodată șanse de afirmare pentru meseriașii care activează în domeniu', se afirmă în comunicatul menționat.

Potrivit documentului, în acest an, la competiția pentru titlul 'Pâinea Anului 2016' vor fi două subcategorii, în funcție de procesul tehnologic (artizanal sau industrial) și de cantitatea produsă zilnic. Organizatorii susțin că prin crearea celor două subcategorii la ediția 2016 a GastroPan se urmărește atât valorificarea talentelor micilor producători, cât și aprecierea investițiilor în cercetare și dezvoltare ale producătorilor industriali.

La Secțiunea Cofetărie sunt așteptați să concureze numeroși cofetari, artiști și decoratori de torturi pentru trofeul Tortul Anului 2016. În acest sens, concurenții 'vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și gustoase, inspirându-se totodată din tradițiile culinare românești'.

'Pe de altă parte, categoria Creație Artistică aduce ca noutate o tematică bogată și interesantă, 'Carnavalul', capabilă să exploreze fantezia și creativitatea concurenților', a precizat Maior.

La secțiunea Gastronomie, bucătarii care vor reprezenta restaurante din toată țara se vor întrece la două categorii de concurs: Platouri Reci și Sculptură în Fructe și Legume.

Categoria Platouri Reci are o tematică de actualitate 'Sănătatea în Farfurie', iar concurenții vor avea sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 8 persoane, din ingrediente la alegere. De asemenea, tot la secțiunea Gastronomie, concurenții cu un spirit artistic mai dezvoltat își pot etala talentele la categoria Sculptură în Fructe și Legume, unde vor trebuie să prezintă o piesă care să respecte tematica impusă, 'Decorații de Nuntă'.

Organizatorii expoziției de la Târgu Mureș susțin că participarea la Concursurile GastroPan este una dintre modalitățile prin care brutăriile, cofetăriile și restaurantele își pot asigura consolidarea pe piață și evoluția profesională a specialiștilor.

'Pe lângă faptul că aceste competiții sprijină evoluția profesională a talentelor din domeniu, ele au capacitatea de a impune anual produse inovatoare pe piață, impulsionând competitivitatea din sector și promovând afacerile din domeniu. Înscrierile la Concursurile GastroPan 2016 se fac până pe 29 februarie, pe paginawww.gastropan.ro', mai precizează comunicatul de presă.

 

 

agerpres.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×