Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

8 trucuri inedite ca sa te descurci pe ger napraznic

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Exista, pe timp de iarna, anumite lucruri care ni se intampla cand ne e lumea mai draga si care ne enerveaza la culme. Insa ninsoarea, zapada, gheata si temperaturile scazute nu ar trebui sa ne strice buna dispozitie.  

 

Uite cum sa iesi din impas cu zambetul pe buze!

 

1. Foloseste cardul bancar pe post de racleta - Vrei sa pleci cu masina, dar geamurile, luneta si parbrizul sunt acoperite cu un strat de gheata? Ai putea s-o indepartezi cu racleta, insa daca nu ai un astfel de obiect la indemana poti folosi cu succes un card bancar.

 

2. Cum dezgheti un lacat - Peste noapte yala lacatului de la garaj poate ingheta. Pentru a putea deschide lacatul, foloseste o cheie pe care s-o incalzesti putin la flacara unei brichete.

 

3. Cum sa nu aluneci pe gheata a " Aplica putin lipici pe talpa incaltamintei, iar apoi, cat lipiciul este proaspat,  presara putin nisip. Lasa sa se usuce si, la sfarsit, foloseste cu incredere incaltamintea. In timp, pelicula abraziva se va curata (in timpul mersului), asa ca ar trebui ca dupa cateva zile sa reiei procedeul. Poti sa mai pui leucoplast pe talpa sau sa infasori o sfoara pe varful cizmei.

 

4. Ghetele se usuca mai repede daca pui in ele ziar a " Daca ai mers mult prin zapada si te-ai udat la picioare, afla ca cizmele sau ghetele se usuca mult mai repede daca pui in ele ghemotoace de hartie de ziar. Un alt truc ar fi sa pui in ghete doi saculeti mici, din material textil, plini cu sare sau bicarbonat de sodiu. Aceste produse absorb rapid umezeala.

 

5. Ai mainile inghetate? Spala-te cu apa rece - Daca ai mainile foarte inghetate, pentru a le incalzi imediat spala-te cu apa rece. Nu le pune in apa fierbinte pentru ca te vei trezi cu iritatii si roseata. Apa rece pune sangele in miscare, iar mainile se incalzesc imediat.

 

6. Nu cazi pe gheata daca porti manusi a " Da, este adevarat ca multe cazaturi pe gheata sunt cauzate de faptul ca tii mainile in buzunar si nu te poti echilibra atunci cand aluneci. O pereche de manusi calduroase te vor ajuta sa ai mainile libere si sa eviti sau eventual sa amortizezi cazaturile.

 

7. Ridica stergatoarele masinii a " Nu uita sa ridici stergatoarele masinii cand afara se anunta ninsoare sau temperaturi foarte scazute. In caz contrar, stim cu totii ce se intampla: lamelele din cauciuc raman "lipite" pe parbriz sau luneta si iti va fi destul de greu sa le dezgheti. De asemenea, evita sa tragi frana de mana! Peste noapte cablul s-ar putea sa inghete, iar maneta sa se blocheze.

 

Ca sa nu aluneci pe gheata, infasoara o sfoara pe varful cizmei sau lipeste bucati de leucoplast pe talpa

 

8. Foloseste materiale naturale pe post de antiderapant a "Daca esti patron de magazin, esti obligat sa cureti zapada si gheata de pe trotuarul din fata buticului pe care il detii. Curata deci zapada si presara apoi, pentru a preveni alunecarea, malai, nisip, sare sau nisip pentru pisici. Pentru topirea ghetii foloseste alcool medicinal, iar pentru a preveni formarea acesteia opteaza pentru otet.

 

Gerul polar dureaza inca cinci zile

 

Brr! A fost ger napraznic miercuri dimineața, dar meteorologii ANM ne avertizeaza ca urmeaza cel puțin inca cinci zile cumplit de reci. Au fost inregistrate cele  mai scazute temperaturi din acest an: minus 29,5 de grade, la Intorsura Buzaului, la Brasov au fost minus 29 de grade, la Sibiu minus 23 de grade, iar la București au fost minus 22 de grade. Insa meteorologii ANM au emis "cod galben" de ger noaptea și dimineața, pana in 25 ianuarie. Ei prognozeaza temperaturi minime de pana la minus 28 de grade și minus 10 grade, la pranz. La noapte și vineri (22 ianuarie) vantul va sufla nervos in Moldova si in zona de munte. Avertizarea este valabila pentru aproape toata țara, cu excepția a cinci județe din vestul țarii. In funcție de evoluția vremii, este posibil ca meteorologii sa prelungeasca avertizarea.

 

stirile.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

As adauga ceva important ce mi-a spus cumnatul mai inainte ... a mers pe jos sa-si cumpere niste apa minerala ca poftea ... si era zapada destul de multa aruncat care pe unde a apucat si spre usa magazinului satesc  era batatorit o poteca si a luat-o doar la intoarcere  cu sticlele-n mana sa iasa mai repede la sosea cand si-a dat sema ca se scufunda!!!   Sub greutate cobora mai jos de zapada car-i ajungea si asa pana la brau si nu e om scund doar slab.  Nu mai reusea sa-si miste picioarele, se congeleau acolo si se scufunda cand niste petrecareti l-au zarit si l-au scos de acolo ca nici voce nu mai avea de spaima.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×