Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Zika Virus, noua boala transmis de tantari

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Alerta in SUA, dupa ce un bebelus s-a nascut cu capul anormal de mic. Virusul periculos pe care l-a adus mama sa din Brazilia

 

Oficialii din Hawaii au confirmat primul caz de infectie cu virusul Zika din SUA. Bebelusul a fost nascut cu microcefalie, o malformatie grava in care copiii se nasc cu un cap anormal de mic si cu posibile probleme cerebrale.

 

Oficialii sustin ca cel mai probabil mama a contactat acest virus in timpul unei vacante in Brazilia, in anul 2015, cand in aceasta tara s-au inregistrat aproape3.000 de cazuri de microcefalie

Desi nu este periculos pentru adulti, expertii in sanatate sunt de parere ca virusul, care se transmite prin tantari, poate avea efecte deosebit de grave asupra copiilor nenascuti. 

 

Microcefalia este o afectiune incurabila ce nu se manifesta doar prin deformarea capului copiilor, ci si prin traumatisme cerebrale.

 

 

stirileprotv.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

VIRUSUL Zika: Franţa restricţionează transfuziile de sânge pentru a se evita riscul transmiterii

zika_w700_h800_q90.jpg

 

Turiştii care se întorc în Franţa din zonele de răspândire a virusului Zika nu vor putea dona sânge decât după 28 de zile de la întoarcerea lor pentru a evita riscul transmiterii virusului prin transfuziile de sânge, a informat ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, potrivit Reuters.

Touraine a mai anunţat duminică şi că 18 cazuri de febră Zika au fost înregistrate în rândul turiştilor, în Franţa.

Zika a fost declarată urgenţă medicală globală săptămâna trecută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce tot mai multe cazuri s-au înregistrat în America. Decizia de a restricţiona donarea de sânge în Franţa vine după ce Brazilia a anunţat săptămâna trecută că a înregistrat două cazuri de transmitere a virusului Zika prin transfuzii de sânge care proveneau de la donatori infectaţi.

"Oricine vine dintr-o zonă de răspândire a virusului Zika nu poate dona sânge pentru 28 de zile de la întoarcere", a precizat Touraine. Ea a îndemnat femeile însărcinate să informeze autorităţile dacă au călătorit în zonele respective, afectate de virusul Zika. Cazuri au fost depistate şi în coloniile franceze precum insulele Martinica şi Guadalupe din Caraibe, dar şi în Guyana Franceză, care se învecinează cu Brazilia.

Virusul se transmite, de regulă, prin înţepătura ţânţarilor din special Aedes. Dar, săptămâna trecută, oficialii americani din Texas au raportat că o persoană din Dallas a fost infectată cu virusul Zika după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o altă persoană care a călătorit în Venezuela, unde virusul este prezent şi se răspândeşte.

Cazurile de infectare cu virusul Zika au căpătat amploare în America, fiind depistat în peste 30 de ţări americane. Brazilia este cea mai afectată ţară de acest virus. Virusul Zika este considerat a fi responsabil de malformaţiile cu care se nasc unii copii - microencefalie, au capul subdezvoltat, ceea ce cauzează probleme majore de dezvoltare, conducând chiar şi la moartea acestora.

mediafax.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Virusul Zika la 25 de km de București

 

 

Un nou caz de infectare cu boala Zika a fost descoperit în comuna Brănești, județul Ilfov, la 25 de kilometri de București. Anunțul a fost făcut pe facebook de secretara unui liceu din localitate.

 

Va aduc la cunoștința ca este caz de boala Zika in Branesti al 2 le-a caz in România.. Foarte mare grija fără autan sa nu ieșim din casa, in seara asta la ora10 se va da cu soluție puternica in Brănești, sa ținem geamurile închise si o săptămana sanu mâncam ce avem prin curte roșii mere etc.  

Mai ales copiilor, Autan, a scris pe facebook Maria Șerbănescu, secretara liceului Traian Lălescu din Brănești.

Un copil de 10 ani a fost diagnosticat marți cu Zika. Nu se știe încă dacă acest caz are legătură cu Brănești.

Virusul Zika poate provoca o mare varietate de simptome incluzând erupții cutanate, dureri articulare și musculare, dar de cele mai multe ori infecția trece neobservată.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 17.01.2016 la 2:43, The Unknown a spus:

tumblr_inline_o12h8i6RQa1smszt8_1280.jpg

Pe langa CoVid ne ameninta si  ţănţarii cu o noua boala, inca fara nume dar par serios intepaturile.  Hainele sa acopere corpul este una din scuturi, creme si sprayuri sint multe la dispozitia populatiei planetei ca nu se stie in ce se poate dezvolta in amestec cu noul CoVid o intepatura altfel inocenta.  Feriti copiii si animalele mici sa nu sufere!!!   

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am o intrebare despre tantari ... daca ati auzit cazuri cand tantarii doar pe unul din soti ciupesc???  Pe al meu mereu il gasesc dar eu nu-i vad sau aud ca zumzaie prin casa!!!   Am instalat si acele benzi traditionale poate se lipesc acolo dar nici unu nu-i pe banda dar el este mereu in durere si se scarpina de la ciupituri.  Pune mana si pe spray-uri si eu nu pot sa stau in casa in acele momente, urc in masina si plec departe.   El presupune ca are sange dulce iar eu n-am!!!   Zic, dac-ar fi tantari in casa macar cateodata ar trece si pe langa mine, macar sa rada de mine ca nu-s dulce destul nici pentru ei cand stau pe fotoliul de langa el.  Chiar asa selecteaza clientii acele insecte, eu sint si pre-diabetique  tot am ceva dulceata in analizele de sange!

Nu tin vase in chiuveta, nu gunoi in casa dupa ce am terminat de gatit, avem geamuri noi in toata casa, A/C n-am idee cum de intra si numai pe el cauta???   

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In familie la noi suntem 3 persoane cu AB negativ. Dintre toti, numai fii-mea prezintă interes, nu poate nicăieri vara sa iasa undeva fara sa vina acasa cu 10-12 ciupituri, seara sau dimineata nu conteaza ora. Eu uneori mai sunt atacată doar daca sunt intr-o zona cu un roi mare de tantari, fi-miu deloc.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 15 ore, Passepartout a spus:

N-are a face cu dulceata sangelui. Vezi in ce categorie se incadreaza sotul tau... poate transpiratia e de vina. Baga-l sub dus! :o:

Nu mai stie grupa sanguina ca a uitat aproape totul din trecut dar si prezent.  Eu am uitat pe al lui, va trebui sa caut in acte vechi ca in State nu este scris niciunde aceasta informatie, se mira de unde-l avem noi, doar cand se doneaza sange de la cei acceptati sa faca acest gest nobil, se face acest test, sau ca donator de organe, dar nu la nastere ca in Europa!!!   Iar in acest moment mi-am adus aminte ca nici nepotelul n-are testul facut dar va fi ca eu insist sa fie la prima analiza de sange, ca in Europa, primesti la iesire din spital documentul, aici vei avea factura ca amintire cu cantecul romanesc "Mama de ce m-ai facut pe lumea asta" :lol2:   cam asa ceva era un cantec cu un secol in urma.

Transpira destul ca jumatatea zilei face sport, merge pe jos pe caldura pe deste 46*C si azi ... in sandale imi ardea soarele picioarele in acele 3 minute cat am stat langa geamul fiului sa vad copilasul, dar ne-am dus pentru altceva acolo.    Pe el nimeni nu trebuie sa-l indrume spre dus, se spala mai mult ca mine si nu-i transpira picioarele nici in bocanci de lupta!!! 

Sosetele sint murdare doar partea care este afara din incaltaminte, e plin de praf dar altfel este curat.   La sala nu stiu cate ore inoata din programul lui ca este monitorizat de un doctor.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 15 ore, Enki a spus:

In familie la noi suntem 3 persoane cu AB negativ. Dintre toti, numai fii-mea prezintă interes, nu poate nicăieri vara sa iasa undeva fara sa vina acasa cu 10-12 ciupituri, seara sau dimineata nu conteaza ora. Eu uneori mai sunt atacată doar daca sunt intr-o zona cu un roi mare de tantari, fi-miu deloc.

Eu sint in grupa   "B3+"  dar nu pot sa spun ca niciodata nu m-au ciupit tantarii, insa nu la intensitatea ca nu vad pe unu si sufer de ciupituri.   Nu ies din casa fara ceva cu maneca lunga cand merg pe iarba, am si cizme de cauciuc pe mine, are si el doar nu le poarta si mereu doar rapid iese din casa.  Nu crede ca intra in casa si pe noi, in pungile de cumparaturi ce aducem mereu, in gunoi cresc dar si in frigidere ca am vazut cum zburau afara cateodata cand deschid usa.   Chiar de copiii mei nu tin minte sa se fi plans ca au grupa mea de sange,  fii-mea merge pe bicicleta  langa ocean cam 20 de miles in anumite weekenduri si niciodata n-a spus nimic, voi intreba imediat si fiul pana nu uit.   Nu-mi place sa ma scarpin, de aceea cand ies din casa in fata usei al doilea din spatele casei ma dau cu un spray ca pot sa merg si in Jungla Amazonului dar am si bluze subtiri cu maneci lungi pe mine si pantaloni lungi mereu, ca in alimentari cu milioane tone de fructe si legume sosite din lumea intreaga e plin cu de toate si nu risc.    El e in slapi si sorti cu tricou maneci scurte ca totul il enerveaza!!!    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×