Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Stadionul "Arena Naționala" al Romaniei

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Stadionul Național nu primește aviz ISU din cauza acoperișului

 

"Arena Naționala", cel mai mare stadion al Romaniei, care a costat peste 200 de milioane de euro nu poate fi folosit pentru ca acoperișul rabatabil nu poate fi omologat de Inspectoratul pentru Situații de Urgența.  

 

Primarul general interimar al Bucureștiului, Razvan Sava, a dezvaluit pe o rețea de socializare ca au fost propuse mai multe soluții pentru rezolvarea situației, iar mingea este in terenul guvernului. Pana cand vine raspunsul Executivului, arena este inchisa.

 

Cel mai mare stadion din tara a fost inchis dupa tragedia din clubul Colectiv, in urma cu doua luni. Primarul general interimar, Razvan Sava a negociat cu reprezentanții ISU obținerea autorizației de funcționare, pe care arena nu a avut-o niciodata, dar negocierile s-au blocat la acoperiș. In timp ce mai marii primariei sustin ca acesta este acreditat de legislatia germana, pompierii spun ca nu o respecta pe cea romaneasca.

 

Edilul Razvan Sava a dezvaluit pentru Digi24.ro ca inițial proiectul prevedea pentru stadion un acoperiș fix, de metal, dar pentru reducerea costurilor s-a decis montarea unuia retractabil.

 

Mai mult, potrivit unor surse din cadrul Municipalitații, echipa fostului primar Sorin Oprescu a știut ca noua copertina nu respecta regulile ISU dar a mers inainte cu modificarea proiectului.

 

Stadionul a fost inaugurat in septembrie 2011, costul total al ridicarii noii arene a depasit 234 de milioane de euro iar pe acoperiș Primaria Capitalei a platit 20 milioane de euro.

 

Pana la remedierea problemelor sesizate de pompieri, porțile Arenei Naționale raman inchise. 13 milioane de euro a incasat Primaria Capitalei in cei patru ani de pe urma stadionului. Cheltuielile de intretinere au fost insa duble, de 26 de milioane de euro. Reprezentanții Primariei Capitalei incearca sa deblocheze activitatea pe stadion și au propus trei soluții. Prima se refera la schimbarea legislației astfel incat sa fie acceptat acoperișul retractabil, a doua la acordarea unei derogari astfel incat sa se organizeze competiții fara copertina și in sfarșit scoaterea acesteia. Ramane ca sa se stabileasca in perioada urmatoare ce este de facut

 

stirile.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe baza unei expertize a materialului pentru rezistenta la foc, intocmita de un specialist atestat se poate stabili daca materialul din care e facuta copertina precum si constructia lui in sine este sau nu sigura la foc. Daca se constata ca tot ansamblul copertinei e sigur se poate schimba legea cu includerea materialului respectiv in lista celor omologate. Cu beneficii reale pentru viitor si la alte constructii. E de vazut care ar fi costurile acestei proceduri in comparatie cu pierderile pe care le inregistreaza in prezent cei care administreaza arena dar si eventuala, si tot mai probabila demontare a respectivului acoperis.

E chestie de vointa si actiune hotarata de a rezolva problema. Lipsa ambele. :pardon:

 

Desigur ca daca studiile arata ca acoperisul e periculos si el trebuie musai demontat apoi neste cineva trebuie tras de bretele.

Editat de Rodica`

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tin minte cand s-a lucrat la acel stadion, scriam la un ziar romanesc si discutam chiar si cu primarul despre aceasta problema ca deja de la inceput nu era ceva bine planificat.  I-am spus sa-l termine ca pe cel din Phoenix dar n-a vrut ca dureaza si costa si l-a lasat si deschis prin mijloc, ca vai si amar.

Am citit ca revine Basescu pe post de Primar de Bucuresti, se va spala el pe cap si cu acel acoperis.   In Phoenix se poate inchide sau deschide care cum doreste.   Focul poate este una din probleme, dar si zapada l-ar putea distruge foarte usor sau grindina multa deodata, sparge acel acoperis si cade peste spectatori daca sint prezenti.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×