Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Norvegia ... copiii romanilor

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Norvegia a mai nenorocit o familie de români: „Mi-au spus că e jenant să-mi ţin fetiţa în braţe şi să o pup. Pur şi simplu îţi iau sufletul din tine şi pleacă cu el”

 

Dumitru şi Mihaela Nan, o familie de români din Norvegia rămasă fără cei doi copii luaţi de Barnevernet, Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia 

 

Cazul familiei Bodnariu, rămasă fără cei cinci copii luaţi de autorităţile norvegiene, a declanşat un val de susţinere fără precedent. Reacţia miilor de

 

oameni care s-au solidarizat cu familia Bodnariu le-a dat curaj şi altor români din Norvegia, care trec, prin acelaşi coşmar. Dumitru şi Mihaela Nan, o

 

familie de credincioşi ortodocşi, originară din Maramureş, a rămas fără doi copii. 

 

adevarul.ro

Nu reproduc texte din ziar si nici nu stiu daca mai este inceput un topic ca stie fiecare deja cazurile, insa eu nu sint de acord mereu cu romanii si nici de data asta ca tot ziarele au scris ca exista un mare numar de tigani din romania care traiesc care cum pe acolo si nu s-a auzit sa le fi luat statul din puradei. Le ducea si la cersit pe ger si clima de neiertat cand ar fi avut motiv sa le ia copiii.   Deci exista motive solide cand intervine in stilul de viata romaneasca, statul norvegian in aceste cazuri, nu doar sa intrerupa viata de familie.   Inteleg durerea parintilor, dar am vazut abuz de copiii de la cunostintele noastre care nu se abtineau sa nu-i tortureze copiii in tari libere din Europa si in State.   Am chemat politia cand am vazut ca este necesar, la una i-am dat ultimatum dar nu mai vorbesc cu ei.  

 

Mereu se ghideaza ca  "eu i-am dat viata si ... " etc., si ma intreb de ce mai dau viata???  

 

Si in State se iau copiii iar parintii direct in puscarie si nu de ieri mai ales daca copilul s-a nascut pe sol american.   Asa a aflat un roman ca fiul nu-i apartine deloc ca este pe lista soldatilor americani si pentru ca l-a tras pe copilul mic de urechi pana aproape sa-l rupa, a facut puscarie si copilul la familie americana la crescut pana merge in armata!!!

 

La doua familii copiii au devenit surzi de la bataia ce primesc de la tata si le trateaza in Romania, unde minte ce vrea ca nu-l aud copiii sa-l contrazica.

Nu mai aud NIMIC desi ii cunosteam inainte.   De la trauma copiii nu-si aduceau aminte de nimic asa ca el nu este acuzat si precum eu n-am vazut doar stiam dinainte ... s-au mutat deja sa le fie pierdut urmele, parca in Canada ca asta a fost pe vremea cand se mai primea bine bani de ajutoare.

 

La capitolul de pupaturi cu fetite doar ce am vazut m-am scarbit si erau pocaiti si fortau fetitele sa le dea pupic nu stiu cum ... religiosii nu-si dau seama ca astea fac parte din perversitati sexuale cu copiii si prin cate nu le mai pune sa treaca.   Numai din ce am vazut eu deja mi-e rau daca-mi aduc aminte, ca in aceste cazuri mai sint si alte informatii care nu se dau public si precis copiii au povestit la scoala/gradinita ca de obicei asa se intampla.  

 

Un alt caz era sa ma bage pe mine la puscarie ca eu vorbeam cu copiii in sala de asteptare la o clinica, lucram voluntar, mama lor casca gura, pocaiti abia ajunsi si cateva din fetite mergeau printre scaunele pacientilor si le spuneau "pusi" si aratau gura.   Lumea credea ca le ofera oral sex  si au chemat politia

si pana s-a lamurit ca ei fiind din Cluj si acolo din maghiara se spune la pupic "puszi" asa ziceau si ei dar erau invatati de acasa sa ofere nu stiu ce fel de la vizitori si m-am lasat si de tradus ca mereu eu eram in scaunul fierbinte ca am mai fost confundata si cu nevasta cuiva si am abandonat ajutorul de binefacere.   In cazul alalalt fetita mangaia pe tac-su intre picioare in patul de spital si credeau ca eu sint mama si nevasta desi am ajuns dupa scena asta.  

 

Aceste ofense sint sever pedepsiti daca n-au cum se explice ca nu sint ce par a fi, ca pusi n-a fost spus in engleza si altele, altfel catusa si adio libertate! 

 

Ca ce face o mama romanca la fii-su, despre asta nici nu vreau sa vorbesc ... doar as vrea sa aud care-i versiunea spre realitate al norvegienilor daca este deja documentat mai mult decat din ziarele romanesti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am prins intamplator o faza cand parintii erau in direct la tv. Moderatorul i-a intrebat daca i-a palmuit, iar tatal a raspuns ca da, au mai fost cazuri in care le-a mai dat cate o palma. 

Exact asta este motivul pt care le-au fost luati copiii: Violenta. Deci...

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http://www.mhskanland.net/page10/page122/page122.html

Cateva motive pentru ca un copil sa fie despartit de familia sa:

Mama nu a fost in stare sa faca o omleta dupa gustul copilului si a taiat feliile de paine prea groase (raportul psihologului)
Copilul se uita cu nerabdare la necunoscuti si le zambeste. Aceasta insemneaza ca el nu este atasat de mama lor.
(Mama statea de vorba cu niste oameni dupa ce a vizitat biroul de Securitate Sociala, in timp ce copilul din carucior se uita cu nerabdare la oamenii din jur)
Copilul isi intoarce fata de partea cealalta cand tatal sau il spala.
Tata este prea activ iar mama este prea pasiva.
Tatal s-a accidentat la picior si nu poate sa se urce pe scara. De aceea el nu este capabil sa curete partea de sus a ramelor de la geamuri.
 Casa nu are toaleta inlauntru, ci doar facilitati afara.
 Mama este foarte mica de statura. Cand fiica ei va creste si va deveni adolescenta, mama nu va fi capabila sa o controleze.
Cand bunica a vizitat copiii, a vrut sa-i imbratiseze. CPS a trebuit sa opreasca aceasta, din moment ce gestul poate crea un atasament nedorit.
Cand a fost intrebata de judecator daca vrea sa mearga acasa la parintii ei, fata a raspuns „da”, insa aceasta este ce vor toti copiii adoptati. Ea nu a dat nici un motiv serios pentru care a dorit sa se intoarca acasa. (Extras dintr-o hotarare judecatoreasca in care o fata de 13 ani a fost luata din casa parintilor.)
Mama are probleme cu spatele. Ea nu poate avea grija de mai mult de un copil. (CPS i-a luat unul dintre cei doi gemeni.)

Editat de adal*
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Desi par ridicole pentru romani unele dintre motivele enumerate in engleza pe site-ul indicat, in alte tari viata este la alt nivel si ei nu coboara dupa mentalitatea strainilor ci pretind sa urmareasca stilul lor de viata.   Nu cred ca stiau femeile macar despre ce e vorba in Norvegia in acest Departament de Stat, daca ei observa ceva in neregula acasa, urmeaza consecinse serioase.   Credeau ca se dau bani/ajutoare doar ca sint saraci sau nu cunosc limba sau erau convinsi ca e dreptul lor sa incaseze de la acel stat sume lunare ca asa e acolo.   

 

Una din motive de neglijat copiii a fost ca a murit mama ei si a devenit depresata si nu mai are grija de copiii si nici ajutor nu cere, asta nu zboara in multe tari, si-mi aduc aminte cat de criticat a fost Statele cand publicau legi peste legi in privinta asta cu copiii neglijati si abandonati de parinti din motive personale.

 

In Romania se aude mereu din gura femeilor mai ales ca  "sint nervoasa, tremur toata, nu ma pot controla, tai si spanzur si din astea"  in lumea libera nu inseamna nimic bun si daca nu se explica satisfacator e clasificat cu mental dezorder,  si cine stie ce pateste.   

 

O sa mai iasa la suprafata multe cazuri cum am mai citit azi inca despre o familie de pocaiti.   Cel putin cineva sta si de partea copiilor ca n-ar trebui sa doara copilaria din cauza parintilor cu alte idei in cap despre viata vazut prin prisma credintei.   Eu zic sa ia pe toti acesti copiii Statul Norvegian sau alte state nordice decat parintii sa-i bata sau mai rau.   

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 Credeau ca se dau bani/ajutoare doar ca sint saraci sau nu cunosc limba sau erau convinsi ca e dreptul lor sa incaseze de la acel stat sume lunare ca asa e acolo.   

Era dreptul lor sa li se comunice ca acei bani reprezinta pretul copilului lor. Trebuia facut un contract de vanzare cumparare intre statul norvegian si parintii copilului  si atunci nu mai erau probleme. Cine semna acest contract isi asuma vanzarea propriului copil.

Editat de adal*
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca undeva se practica asa ceva sa se comunice ce reprezinta acei bani.   Te pune sa semnezi ca tot ce declari este adevarat in caz contrar vei fi dus in fata legii ca pe baza informatiilor declarate primeste sumele respective ca ajutor social pentru cresterea copiilor in conditii optime, nu sint bani de bere sau de avion de mers in vacanta.  Insa, daca traiesti pe banii lor, au pretentii sa devii ca ai sa stie ca n-au stricat degeaba orzul pe gaste.  NU vor sa creasca romani pocaiti intre ei cu conceptii despre viata total diferite ca restul populatiei locale.   

 

Dar nu numai banii de ajutor se ia in considerare, motivul de emigrare al romanilor este inteles gresit de norvegieni si de alte state din lume, ca ideea in spatele acestui concept ca emigrez este acomodarea totala in noua tara, nu de trait in stil de acasa doar sa fie acces la niste bani gratuiti.  

 

Pentru asta ar trebui educati oamenii, ca emigrarea nu este doar ajutor social sau loc de cersit si ei fac ce vor si cum vor.      

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

stau pe margine si citesc destule pareri, fiecare are dreptul la una sau la sute, dar sunt multi care abereaza la greu.
 
nu iti ia nimeni copilul in NO daca te supui regulilor si legilor acestei tari, cand nu te supui si incalci, intri in vizorul lor si se ajunge la a te scoate din drepturi. ce e asa de WOW?! pt romani ca se face asta? s-au obisnuit romanii atat de tare sa-si capaceasca copiii de-a lungul anilor ca la ei educatia si cresterea unui copul e mana in mana cu cate o palma si -un urecheat?
 
aici nu e asa, nu am voie sa imi lovesc copilul si stiu din start asta. cand ai copii te informeaza ce si cum e ok, deci nu ai scuze. am citit si eu o declaratie afamiliei de mai sus unde se spunea ca sunt depasiti de situatie, stresati si ca da, poate mai scapa una-doua palme. pai daca in presa spui  'da, mai scap una-doua', eu-s sigura ca nu acolo se opreste totul.
 
in fine, eu-s foarte multumita ca exista esemenea insitutie independenta de stat, politica si guvern, institutie care pune copilul mai sus de orice.

http://republica.ro/cazul-bodnariu-prin-ochii-norvegianului-steinar-lone-zdin-secolul-19-noi-nu-ne-mai-batem-nici-cainii


institutia asta norvegiana e babaul parintitlor care-si supun la abuz de orice fel copiii, uhhh...se sperie de insitutia asta cei care stiu ca dau cu stangul in dreptul.

 

eu nu spun ca astia din institutie nu pot lua decizii gresite, oricine poate face asta, dar sa pui la zid o intreaga organizatie care vrea sa faca bine, e drum lung.

 

cunosc personal o tipa careia i s-au luat copiii, amandoi sub varsta scolii. de ce i s-au luat nu stiu exact 100%, stiu din povestite de la prieteni comuni si cate am auzit Direct de la ea. situatie economica proasta, nu isi permitea economic sa aiba copiii in grija 100%, asa ca ii are in vizita in weekend din cand in cand. tipa nu munceste, sta pe social din cand in cand, sta in apartament social, dat de stat pe anumita perioada adica. bea, fumeaza, traieste viata. in urma unei petreceri a ramas gravida, a nascut in vara al 3-lea copil. asta imi zce cat de imbecila e femeia aia, stii deja ca nu poti sa te descurci si mai faci unul. stiu ca inca are copilul, dar stiu ca e vizitata saptamanal, daca nu mai des, de PC.

Editat de Ampera
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa este cum am crezut dar n-am avut nimic oficial de citit mai inainte si ma bucur ca si altii ca mine au cerut explicatii la legile din Norvegia.

S-a amintit ca amesteca si Statele Unite fatza ala plata in afacere, el crede ca americanii suporta ce face el, sau crede ca pocacitii pentacostali din State actioneaza singuri cum vor ei si vor fi deschis de parte lor ... sa se mai gandeasca!!!   insa Statele Unite nu se baga in afaceri din astea sub nici o critica mai ales cand e vorba de copiii chinuiti de parinti fara creier.   Cu ocazia asta sper sa inteleaga si americanii pe cati religiosi au acceptat si toti se comporta asa!!!

Se muta departe sa nu vada lumea obisnuita ca e deja pacat pentru ochii lor, copiii cica sint educati in casa si stie doar biblia sa cante.

Ar merita acei parinti o bataie pe masura cum pedepseau ei copiii, sa vedem unde ar reclama pentru violenta!!!  

 

***********************

 

Ce presupune religia penticostala, imbrațișata de soții Bodnariu?

Soții Bodnariu, ramași fara copii dupa ce autoritațile norvegiene i-au luat din sanul familiei pe motiv de violența fizica, ar fi fost "puși la zid" inclusiv pentru faptul ca sunt penticostali.  Ce reprezinta aceasta religie și care sunt regulile ei aflați in randurile de mai jos.

 

Religia penticostala este o religie neoprotestanta care pune accentul pe relatia nemijlocita dintre om si Dumnezeu, prin botezul cu Duhul Sfant. Biserica Penticostala are un set de reguli pe care le urmeaza de peste un secol, potrivit adevarul.ro.

 

1. Penticostalii cred ca Biblia este singura norma in viata de credinta.

2. Copiii penticostalilor, ca si ceilalti oameni, nu pot fi botezati pana ce nu ajung sa se convinga singuri ca Isus este Mantuitorul lor personal.

3. Penticostalii cred in vindecarile divine (supranaturale). Bolnavii sunt unsi cu untdelemn intr-un ritual de vindecare.

4. Penticostalii oficiaza Cina Domnului cu paine nedospita (azima) si rodul vitei, nefermentat. De asemenea, ei practica gestul umilintei, simbolizat de ritualul spalarii picioarelor.

5. Penticostalii cred in darul limbilor. Prin aceasta se intelege vorbirea supranaturala prin care adeptul pocait, inzestrat cu acest dar, vorbește intr-o limba pe care nu o cunoaste.

6. Biserica Penticostala poate primi membri de proba, pentru un anumit timp. In acest timp, candidatul este cercetat asupra starii lui sufletesti si, dupa ce a pus capat pacatelor sale si a dat dovada ca el cunoaste toate principiile Bisericii, poate fi botezat in apa si primit ca membru

7. Biserica Penticostala are dreptul sa-i excluda pe acei membri care, dupa ce au fost indemnati de mai multe ori la pocainta pentru abaterile lor, staruiesc mai departe in savarsirea pacatului. Prin excludere ei pierd dreptul de membru.

8. Biserica Penticostala nu permite ca un credincios sa se casatoreasca cu o necredincioasa sau invers. Divortul este ingaduit numai in cazul de adulter dovedit.

9. Concubinajul si avortul nu sunt ingaduite.

10. Penticostalii serbeaza ca zi de odihna ziua de duminica. Reguli in religia penticostala: modestie si simplitate

11. Penticostalii sunt obligati sa ajute cu darurile lor orice lucrare la care sunt chemati si mai ales sa participe regulat la strangerile care au loc in fiecare duminica in toate Bisericile.

12. Penticostalii trebuie sa urmareasca in imbracamintea lor modestia si simplitatea. Acestia nu trebuie sa se potriveasca principiilor lumii, nici sa iubeasca deprinderile lumesti, care intotdeauna inclina spre pacat. Prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu, mai cred penticostalii.

13. Penticostalii cred ca, dupa moarte sufletul care se desparte de trup, ramane in stare de constienta. Sufletele credinciosilor se muta intr-o stare de odihna, pace si fericire constienta, pe cand sufletele necredinciosilor se duc intr-un loc de chinuri, toti asteptand judecata din urma si invierea universala.

14. Penticostalii folosesc traducerea Cornilescu a Bibliei.

15. Penticostalii cred in loialitatea fata de tara si fata de autoritatile statului.

16. Penticostalii se opun oricaror discriminari de rasa, nationalitate sau convingere religioasa.

17. Bisericile penticostale sunt conduse de pastori, ajutati in misiunea lor de Comitetul bisericesc.

18. Biserica Penticostala are o Casa de Pensii si Ajutoare care se organizeaza potrivit regulamentului propriu de organizare si functionare si conform normelor legale in vigoare referitoare la sistemul de pensii si asigurari sociale.

 

Prima Biserica Penticostala din Romania a fost deschisa in Paulis, la 10 septembrie 1922. La sfarsitul anului aceasta biserica avea 30 de membri. Penticostalii au fost adesea persecutati in prima jumatate a secolului trecut, fiind considerati de conducerea Bisericii Ortodoxe Romane drept fanatici. Ministerul Cultelor, prin decizia nr. 114119 din 1933 a declarat penticostalii, atat sub acest nume cat si sub noul lor nume de "Biserica lui Dumnezeu Apostolica", ca fiind o secta interzisa. 

 

Cultul penticostal a primit o recunoastere din partea statului, sub numele oficial de Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania in 14 noiembrie 1950, prin Decretul nr.1203 semnat de presedintele Parlamentului, Petru Groza. Dosarele CNSAS au scos la iveala ca pe parcursul perioadei comuniste mai multi pastori penticostali au fost colaboratori ai Securitatii.

 

Cei cinci copii ai soților Bodnariu au fost luați din sanul familiei de autoritațile norvegiene

 

Conform estimarii facute de Cultul Penticostal, in 1982, erau 785 de biserici oficiale penticostale, 142 de pastori si aproape 150.000 de credinciosi, inclusiv copiii. Dupa Revolutia din 1989, bisericile penticostale si slujitorii lor au putut sa lucreze in deplina libertate. Conform ultimului recensamant, in Romania, traiesc astazi peste 350.000 de penticostali.


stirile.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu au fost luati pe motive religioase. Eu asa stiu. Mai ales ca Norvegia respecta apartenenta religioasa a fiecaruia. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×