Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Legendarul Artist David Bowie a murit, avea 69 de ani

Postări Recomandate

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani, au declarat reprezentanții acestuia pentru publicația americană The Hollywood Reporter

 

 

"10 ianuarie 2016 - David Bowie a murit liniștit, astăzi, înconjurat de familia sa, după o curajoasă luptă de 18 luni cu cancerul", au anunțat reprezentanții lui David Bowie, pe contul oficial de Facebook al artistului.
Aceștia au precizat că înțeleg faptul că multe persoane vor fi afectate la aflarea acestei informații. Totodată, reprezentanții artistului au solicitat să fie respectată intimitatea familiei în aceste momente dureroase.


Pe de altă parte, anunțul decesului lui David Bowie a fost primită cu tristețe de fanii artistului. Mulți dintre aceștia au comentat pe rețelele de socializare spunând că speră ca acest anunț să fie o farsă.
Potrivit revistei People, anunţul referitor la decesul legendarului muzician britanic a fost confirmat însă de fiul artistului, Duncan Bowie, prin intemediul unui mesaj publicat pe Twitter.


"Îmi pare foarte rău şi sunt întristat să vă confirm faptul că vestea este adevărată. Voi fi offline pentru o vreme. Vă iubesc pe toţi", a scris Duncan Bowie.


Potrivit BBC, zvonurile despre starea de sănătate a cântăreţului David Bowie au circulat de mulţi ani în cercurle industriei muzicale.
Ultimul concert live susţinut de David Bowie a avut loc la New York, cu ocazia unui eveniment de caritate, în 2006.
Artistul britanic era căsătorit din 1992 cu celebrul super-model Iman, cu care are o fiică, Alexandria Zahra Jones. David Bowie are şi un fiu, Duncan, care provine din prima lui căsătorie cu Angela Bowie.
David Bowie a împlinit vârsta de 69 de ani pe 8 ianuarie şi a sărbătorit această zi specială prin lansarea ultimului său album de studio, intitulat "Blackstar".


David Bowie a fost un celebru cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventa destul de des stilul de a cânta, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.


David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.


Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.


Pe 8 ianuarie 2016, ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani, David Bowie a lansat un nou album de studio - al 28-lea din carieră -, intitulat "Blackstar". Potrivit presei internaţionale, noul material discografic - care include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil - i-a impresionat pe criticii din industria muzicală şi a reflectat pe deplin dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale.

Înainte de lansarea "Blackstar", cel mai recent album al starului britanic a fost "The Next Day", un material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani şi care a ajuns în magazine în 2013.
 
stirile.ro

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
David Bowie a fost incinerat în mare secret, în absenţa familiei
 
bowie.jpg?itok=emKO2ZFE
Bowie nu și-a dorit o slujbă de înmormântare
 

Legendarul muzician britanic David Bowie s-a stins din viață, duminică (10 ianuarie), la vârsta de 69 de ani, la 18 luni după ce a fost diagnosticat cu cancer. Artistul a fost incinerat în cea mai mare discreție. Nici familia, dar nici prietenii nu au fost prezenți. Bowie nu și-a dorit o slujbă de înmormântare, astfel că dorința de a fi incinerat i-a fost respectată.

 

Milioane de fani din întreaga lume sunt în doliu. David Bowie a ținut secret faptul că este bolnav de cancer și a murit la două zile după ce a împlinit 69 de ani, la reședința sa din New York. De ziua lui, pe 8 ianuarie, artistul și-a lansat un nou album „Blackstar”, care a devenit și ultimul. În acest fel, muzicianul și-a luat rămas bun de la toți cei care i-au iubit muzica. Artistul era ateu, drept urmare nu și-a dorit o slujbă religioasă.

 

David Bowie a fost incinerat la scurt timp după deces, potrivit cotidianului britanic Mirror. Cântărețul nu și-a dorit nicio ceromonie funerară, nici măcar una intimă. Le-a spus apropiaților că își dorește să părăsească această lume fără să facă „tam-tam”. Apropiații i-au respectat decizia.

 

O sursă din New York a declarat pentru Mirror că „Nu a fost nicio ceremonie publică sau privată”. Înainte să moară, David Bowie i-a spus soției sale, Iman (60 de ani), care îi sunt ultimele dorințe. Muzicianul a vrut ca oamenii să-și amintească doar momentele frumoase și muzica pe care a creat-o de-a lungul a mai multor decenii. O altă sursă apropiată de familia lui Bowie susține că: „Din mai multe puncte de vedere, nu au fost necesare funaralii pentru a ne aminti de David. Avem muzica lui și e îndeajuns. Și-a dorit să dispară fără tam-tam, fără specatol. Era stilul lui caracteristic. «Blackstar» a fost modul în care și-a luat adio de la fani”.

David Bowie a lăsat în urma lui o soție, Iman, pe fiica lor, Alexandria Zahra Jones, și pe fiul său din prima căsătorie cu Mary Angela Bowie, regizorul Duncan Jones.

În ultimul videoclip, Bowie le-a „spus” fanilor că moare

 

Nimeni nu știa că Bowie este blonav, dar el a vrut să-și transforme moartea în artă. Ultimul său album, „Blackstar”, a fost lansat cu două zile înainte ca artistul să piară. În videoclipul pentru piesa „Lazarus”, lansat pe 7 ianuarie, David Bowie pare că le spune fanilor săi un trist „adio”. Versurile piesei încep cu: „Uitați-vă aici, sus! Sunt în Rai”. 

 

click.ro

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×