Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Locuri de munca inafara Romaniei

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Vrei sa pleci din Romania? Uite ce țari cauta IT-iști și asistenți

 

Peste 2.200 de locuri de munca sunt in prezent disponibile in Spatiul Economic European, anunța Mediafax. Cel mai mult se cauta muncitori necalificați in agricultura, dar exista și locuri de munca pentru asistenți medicali, specialiști IT sau barmani și ospatari.

Daca te bate gandul sa-ți incerci norocul in afara granițelor țarii in 2016, trebuie sa știi ca angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei Eures Romania, 2.269 de locuri de munca vacante.

 

In Spania se cauta 800 de muncitori necalificati in agricultura si un maseur,

 

in Portugalia - 400 de muncitori necalificati in agricultura, iar

 

in Danemarca - 400 de culegatori de mazare.

 

In Marea Britanie sunt disponibile 180 de locuri de munca, dintre care 60 pentru ingrijitori persoane/infirmieri, 60     pentru asistenti medicali, 40 pentru ingrijitori persoane si 20 pentru asistenti medicali generalisti,

 

in Irlanda - unul de tehnician, iar

 

in Germania - 174 de posturi, dintre care 50 pentru asistenti medicali generalisti, 20 pentru operatori masini si        centrale, 12 pentru bucatari, 11 pentru ospatari, 10 pentru agenti de securitate, 10 pentru agenti de paza, 10      pentru barmani, 10 in gastronomia de sistem, cinci pentru asistenti manager, cinci pentru electricieni                 industriali, patru pentru operatori masini si instalatii optice etc. Printre altele, se mai cauta un optician, un tehnician fizica de laborator, un mecanic auto (camioane) si un visual designer. Romanii pot opta pentru 162 de locuri de munca si

 

in Cehia: 50 de lucratori in productie (asamblarea aparatelor de aer conditionat), 50 de operatori, 50 de soferi transport marfa-international, 10 lucratori in prelucrarea lemnului, un analist IT service desk si un analist suport software.

 

In Suedia se cauta mai multi specialisti IT: 10 dezvoltatori software, sase ingineri testare software, cinci dezvoltatori software sisteme integrate, cinci arhitecti sisteme software, doi specialisti retea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), un dezvoltator JavaScript/Node.JS, un programator (securitatea retelelor), un arhitect software si un dezvoltator Web Front-End, alaturi de 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto si 10 tinichigii auto, iar in

 

Norvegia - un doctorand in departamentul biomedical si doi lucratori in targ. Un numar de 20 de consultanti de calatorie sunt cautati in 

 

Polonia, alaturi de trei lacatusi/sudori, un dezvoltator internet, 1 PHP developer (programator aplicatie), iar in

 

Ungaria sunt disponibile sase poturi de mecanici agricoli.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand portalul Eures national, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul Eures ii poate indruma.


http://stirile.rol.ro/vrei-sa-pleci-din-romania-uite-ce-tari-cauta-it-isti-si-asistenti-968309.html#ixzz3wALn6ZXn

 

 

In USA presedintele Obama a anuntat la TV ca plateste educatia tuturor care vor sa se califice pentru joburile din departamentul de sanatate indiferent la ce scara vrea si are capabilitate dar si vointa sa invete!!! ... de la cea mai elementara munca de birou pana la asistentul doctorului sau chiar doctor.   

 

Cu ocazia asta foarte multi din Romania si Europa s-au inrolat ca acum sau niciodata se califica gratuit ca este foarte mare 

lipsa de personal calificat in acest domeniu al economiei.   Cunosc o duzina de persoane care deja invata din toamna ca erau deja cetateni americani, aveau liceu cel putin de unde au venit, sau si ceva dupa si le-a prins bine, plus cu vechime de muncit in casele de batrini ca ingrijitoare le-a adus mari avantaje ca tot apartine de Sanatate, caregiver este o functie cautata!!! plus cu limba engleza deja destul de familiar pe langa romana si maghiara sau altceva ... n-au treaba dupa ce vor termina scoala.

 

Din pacate cunosc si femei singure care prefera paharul cu alcool si matura in loc sa se califice macar la pozitie "de adus/carat lemne de foc in saloane"  ... au ajuns la stadiul asta din viata ca nu aveau bani de scoala, acum ca e gratis educatia, deja au trecut in randul celori fara mare viitor ca nu s-ar incadra. Cine nu vrea sa invete are deja si motive multiple, altii isi fac planuri de viitor, e una cu 3 copiii si vrea sa devina mai mult decat caregiver in casele romanilor sau altori natiuni si va deveni ca are mai mari pretentii de la viata.

 

Nu stiu daca se refera oferta si la cei care nu locuiesc in State, ar merita intrebat de cei ineresati la Ambasada.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

CASA GRATUITA si 122.000 de mii de lire sterline pe an! Orasul care are prea multe joburi disponibile, dar prea putini locuitori | Beneficiile oferite celor care decid sa se mute aici sunt uimitoare

 

 

Un oras micut din Noua Zeelanda se afla intr-o situatie deosebita: exista prea multe joburi si prea multe case si prea putini oameni se le ocupe, relateaza stirileprotv.ro

 

Astfel, 800 de oameni din orasul pitoresc Kaitangata, din sudul insulei, au apelat la o metoda inedita de a recruta noi locuitori: celor care vor sa se mute aici li se ofera casa si un salariu de 122.000 de lire sterline pe an, in speranta ca cei care vor sa scape de orasele supraaglomerate vor alege sa se mute intr-un oras linistit si frumos.

Bryan Cadogan, primarul districtului Clutha din care face parte orasul Kaitangata, estimeaza ca in district, in total, sunt 1000 de joburi vacante. Cele mai multe dintre joburi sunt in industriile de baza, fie angajati in abatoare sau agricultura, iar locuitorii sunt prea putini ca se le ocupe.

„Cand nu aveam de munca si nu aveam cu ce se imi intretin familia, aceasta comunitate mi-a oferit o sansa si acum, cred ca este momentul sa ii ajutam si noi pe cei care au nevoie. Avem doar doi tineri someri, atat” a spus acesta conform The Guardian.

 

 

*******************


Mai stati pe loc???   Uscheala in Australia pentru salariu de Lire Sterline 10000 pe luna plus casa gratuita, eu deja eram impachetata si la aeroport fara sa ma uit in spate.  Cred ca este unica ocazie in viata, indiferent ce e de facut pentru acesti bani, merita!!!

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×