Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Luna ... "Luna rece" sau "Luna nopţilor lungi" eveniment inedit

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

EVENIMENT INEDIT: Luna plina va fi vizibila de Craciun, pentru prima data in ultimele patru decenii

 

lunaplina_w700_h800_q90.jpg

 

Luna plină va fi vizibilă pe cer de Crăciun, marcând astfel un moment inedit, care nu s-a mai produs în ultimele patru decenii, informează site-ul huffingtonpost.com.

Pentru prima dată în acest secol, Luna plină va străluci pe cer în prima zi de Crăciun. Potrivit site-ului The Weather Channel, ultima Lună plină care a fost vizibilă de Crăciun s-a produs în 1977. Următorea coincidenţă astronomică de acest tip va avea loc abia în 2034.

 

Locuitorii de pe continentul american vor fi cel mai bine plasaţi pentru a putea să admire fenomenul, în noaptea de Ajun, în timp ce europenii vor putea să vadă Luna plină chiar în prima zi de Crăciun.

 

Luna plină din 25 decembrie, supranumită şi "Luna rece" sau "Luna nopţilor lungi", va atinge punctul de maximă vizibilitate în jurul orei 13.11 (ora României, n.r.).


http://stirile.rol.ro/eveniment-inedit-luna-plina-va-fi-vizibila-de-craciun-pentru-prima-data-in-ultimele-patru-decenii-967981.html#ixzz3vJx0AqSo
 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sint numai 2°C sa nu fie prea departe de Luna Rece nici aerul de noapte in seara de Vineri spre Sambata in desertul sonoran.

 

Nu stiu unde am fost de Craciun in 1977 dar atunci nu s-a vorbit despre acest eveniment, mereu sintem updated cu noutati stiintifice.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Astronomii NASA au anunţat zilele acestea că au descoperit o nouă lună în sistemul nostru solar, informează Descoperă.

 

eclipsa-luna-6-afp.jpg?width=400

O nouă LUNĂ a fost descoperită în sistemul nostru solar. Ea demonstrează o ipoteză vehiculată de mult timp în rândul cercetătorilor - VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este vorba de un obiect cosmic descoperit în apropierea planetei pitice Makemake, situată în Centura Kuiper. Anunţul întăreşte ipoteza conform căreia cele mai multe dintre planetele pitice au sateliţi naturali, o situaţie aparte fiind, însă, Pluto.

Centura Kuiper se întinde de la orbita lui Neptun, până la 50 de unităţi astronomice (UA) depărtare de Soare. Până în anul 2000, se credea că centura conţine doar planeta Pluto, satelitul Charon şi câteva comete, însă, recent, au fost identificate şi alte corpuri cosmice. Au mai fost descoperiţi sateliţi de tipul celui reperat acum în apropierea lui Eris, al doilea cel mai mare rezident cunoscut al centurii, dar şi în vecinătatea obiectelor de dimensiuni mai mici din centura Kuiper, aşa-numitele „KBOs”.

Recent, telescopul Hubble a identificat un nou satelit în structura Centurii Kupier. El a fost denumit S/2015 (136472) şi poreclit, mai simplu, „MK2”. Până în prezent, se cunosc foarte puţine date referitoare la MK2. Se estimează că MK2 are un diametru de aproximativ 160 de kilometri şi are o strălucire de 1300 de ori mai slabă decât Makemake. Cu toate acestea, caracteristicile orbitei sale sunt încă necunoscute.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

LUNA ALBASTRĂ, un eveniment astronomic deosebit va putea fi observat pe data de 21 mai

 

LUNA ALBASTRĂ. Luna Albastră apare extrem de rar de două ori într-un singur an calendaristic. Ultima dată, un astfel de fenomen a putut fi observat în anul 1999. Următoarele evenimente vor avea loc în ianuarie şi martie 2018 şi, respectiv în ianuarie şi martie 2037. 

 

 

http://www.descopera.ro/stiinta/15339541-luna-albastra-un-eveniment-astronomic-deosebit-va-putea-fi-observat-pe-data-de-21-mai-cum-se-va-desfasura-acesta

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Insa la mine tocmai se intampla fenomenul cand am scris la 2:00 AM ... sint la 8 ore de fus orar si nu se termina in 2 minute un eveniment nici acolo sus, am stat destul afara ca erau si nori pe cer.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

solstitiu-de-vara-2016-1024x684.jpg

 

Solstiţiul de vară 2016 și luna plină. Fenomenul rar care poate produce halucinații. Se întâmplă chiar astăzi ...

 

Solstiţiul de vară 2016 marchează începutul verii astronomice și este momentul în care ziua este cea mai lungă, iar noaptea cea mai scurtă. Anul acesta, solstiţiul de vară are loc pe 21 iunie. Mai exact, el s-a produs la ora 01:34.

 

Solstiţiul de vară 2016 este însă un eveniment special, care se produce foarte rar. El coincide cu luna plină, fenomen care nu a mai avut loc de 68 de ani. Potrivit Daily Mail, solstiţiul de vară 2016 coincide cu luna plină care poartă numele de ”strawberry moon”, iar acest lucru înseamnă că în emisfera nordică luna plină va fi mai mare decât de obicei.

Astrologul american Timothy Halloran a înregistrat un clip în care a dorit să avertizeze pe toată lumea că suprapunerea solstițiului de vară 2016 și a lunii pline ar putea deveni pereiculoasă. El spune că fenomenul poate influența negativ oamenii și îi poate face să aibă comportament bizar, stări de agitație sau halucinații.

El merge mai departe chiar, spunând că oamenii trebuie să aibă mare grijă în acest zile, deoarece pot ajunge la acte necugetat, precum crima.

Solstiţiul de vară 2016. Totuși, oamenii de știință în contrazic pe Halloran. Jean-Luc Margot, profesor de astronomie planetară la University of California spune că actitivarea lunii nu afecteaz în nici un fel existența umană și activitățile lui. ”Absența uneii influențe lunare asupra oamenilor a fost demonstrată în cazul mai multor evenimente, cum ar fi: accidente, rezultate operații, vindecarea cancerului, nașterea, complicații la naștere, depresie, comportament violent sau chiar criminalitate”, spune profesorul.

Solstiţiul de vară 2016. Această zi este cea mai lungă din an, marcată de o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcţia Soarelui. După momentul solstițiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnă. Evident, în emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Avem iar un eveniment de Luna ... Uriasa ... la rasarit de Luna, cu vreo 9 ore in urma, astrul a fost urias dar acum e departe sus pe cer, inca intreg ca e luna plina dar se vede normal ca marime, daca nu si mai mic ca de obicei.   Intr-un alt sezon Luna este si mai mare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×