Jump to content
Forum Roportal
@anyry

viata dupa casatorie la romani, altfel ca in strainatate?

Rate this topic

Recommended Posts

Care ar fi specificul relatiilor de casatorie intre romani, comparativ cu alte tari? Legat de ce trebuie ea si el sa faca? Obligatii etc.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru un roman care ajunge in strainatate prin casatorie va fi o lunga viata pana se va acomoda dar depinde de persoana, cum vrea sa accepte obiceiurile locale, adica pasii pana ajunge sa fie destul de independent/a.   In State se pierd toti la prima vedere care vin direct din Romania, adica n-au fost inca peste granite, socul este enorm de mare, iubirea se pierde imediat ca altele acopera evenimentele zilei.   Limba desi credea ca stie ... lasa de dorit, totul este foarte departe, nimeni cu cine vorbi, actele locale nu se fac intr-o zi, etc., fara una nu se face nici alt document, n-are vecini romani, prieteni de unde, se simte izolat, singur, parasit, dar altceva specific doar pocaitii au cu reguli stricte la haine si comportare. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E aiurea pusa problema. Probabil te referi, Sarah, la gradul de "traditionalitate" in ceea ce priveste rolurile in cuplu. Eu nu prea vad diferente intre casniciile tinere din strainatate si din Romania.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×