Sari la conținut
Forum Roportal
Hezekiah

Planuri de viitor

Postări Recomandate

Salutare tuturor! :).

Vin cu alta problema sperand ca voi gasi rezolvare, nu chiar o problema, mai mult o nedumerire.

Clasa 9-a am terminat-o la filo, acum sunt a 10-a la mate-info intensib info, la inceput era groaznic...mai ales la mate, dar a inceput sa imi placa matematica :). Partea mai proasta e la info, imi place, dar nu stiu cum sa recuperez, am foarte foarte mult...profa de info preda mult de tot...Astea doua ar fi ceva, dar faza e ca la noi se invata foarte mult lancam tot...Biologie si chimie facem ca la stiinte, la fizica e teroare,profu cere mult dar preda urat si e foarte naspa..la romana facem ca la filo...plus alte prostii...Infine, faza e ca nu prea am timp pentru atat(ma trezesc la 6:00 si ajung pe la 5:30 acasa, sunt navetist) e foarte obositor si nah...E prea mult...

M-am gandit sa merg la un liceu pe profil economic cu intensiv engleza,unde am o colega si spune ca e mai lejer...inafara de mate (pt mine perfect :D) si conta (nustiu cu ce se manca, dar voi vedea) si engleza?? (Nustiu, dar imi place engleza :)) deci n-am nimic).

Dar vreau sa continui cu informatica, adica sa invat singur, nu tot sa ma bata la cap profa ca la cat striga pe noi ma mir ca nu am surzit. Deci continui cu info, si la mate vreau sa bag tare :) :D.

Deci ar merita sa bag transferu? Mentionez ca si conta si celelalte ramuri ale economiei dupa cate am auzit ca sunt, imi par interesante...

Infine, astept sfaturi si alte :).

Mulțumesc foarte mult sunteti super :) ;) :D

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te-ai speriat de viata deja in clasa a 10-a???   Ce crezi mai departe cum va fi, lumea va fi la picioarele tale ca la Nero imparatul ... mai gandeste-te,

ca poti sa renunti la invatat din greu dar vei ajunge cu totul in alta parte, poate sa fi chelner in Germania daca mai inveti bine si germana, ca invatind Informatica acasa de placere n-are valoare, cred ca ti-au spus prietenii si asta.   Engleza oricum trebuie sa-l sufli ca Tatal Nostru altfel altu-ti ia jobul cel cu multi bani si tu vei ramane iar in chiosc sa vinzi Integrame si alte servicii la turisti straini.   "Conta" este alta manacare de peste, acolo avanseaza iar cine are si multe altele-n cap ca este o stiinta exacta, adica fara greseli, dar esti cam nehotarit si vei regreta peste un timp scurt.  Odata inceput ceva se si termina ca pe urma mai ai sanse sa inveti si Conta(bilitate) si Fina(nte) si Mana(gement) avand Info(rmatica) la baza.  Viata nu este usoara si va deveni tot mai grea, daca acum renunti cand n-ai nici un gand decat de umblat hai-hui, ce vei face mai tirziu???  Nu te lua dupa prieteni niciodata! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Informatica acasa de placere n-are valoare,

 

Bullshit ! Cunosc destule persoane fara studii superioare, care exceleaza in domeniul asta si ocupa pozitii importante in companii mari. Si oricum in ziua de azi, cel putin in domeniul IT, totul e pe baza de interviu si proba practica, asa ca degeaba ai facultati pe hartie, daca practica te omoara.

In ceea ce priveste contabilitatea, iti spun din propria experienta, om cu licenta de economist, ca nu e asa de usor pe cat suna. Sau poate e usor, daca iti place. Mie nu mi-a placut. Nu am rabdarea sa stau cu nasul in numere si calcule si acte pentru tot restul vietii mele. Deci, gandeste-te bine ce inclinatii ai. Ce ti-ar place sa faci pe termen lung. Nu lua decizii pripite doar pentru ca nu iti place un profesor sau doar pentru ca in alta parte ar fi mai usor. Nu e. Daca nu iti place ce faci, nu e usor in nici un domeniu. 

 Mentionez ca si conta si celelalte ramuri ale economiei dupa cate am auzit ca sunt, imi par interesante...

 

 

Dupa spusele altora, si mie mi-au parut interesante. Pana am dat eu cu nasul in ele si nu au mai fost. Asta e doar o parere subiectiva. Eu zic sa sapi mai mult inainte sa iei o decizie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bullshit ! Cunosc destule persoane fara studii superioare, care exceleaza in domeniul asta si ocupa pozitii importante in companii mari. 

 

Cam mult Bullshit e in capul tau daca pui pe hartie asa ceva!!!  

 

Fara studii superioare invatatura de acasa nu este cautata!!!  Nu incerca sa ma lamuresti ca n-ai spor!!!

 

Oriunde se cer studii superioare mai ales la firmele mari si tu incurajezi chiuleala.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Olga, vremurile actule cer competenta nu diplome. e plina tara asta de doctori habarnisti si profesori analfabeti!

  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si eu ma uit cateodata la locuri de munca si mereu se cere facultate pentru un post ca lumea, nu zic sa nu angajeze si cu liceu dar numai computer user, nu specialist, ca nu prea cred ca angajeaza pe oricine se pricepe doar ca-i place pe post important si nici nu stie ce are de urmarit sa rezolve o problema de programare.    Competenta fara scoala cum sa fie, de unde prinde materialul cu terminologie ... mai sa fie, de aceea toate adresele sint pline de virusuri ce apar in Romania!!!   Toti cred ca sint Bill Gates sau Steve Jobs am impresia.   Da' tara aia vrea specialisti fara educatia corespunzatoare ca e plina de diplome deja???


Fiul unei prietene n-are nici liceu dar ii place computerul si nu se poate folosi niciunde de pasiunea asta ca se cere scoala oriunde apeleaza ca el stie exact ce a invatat unu la facultate dar n-are acte pe cunostintele dobandite acasa langa computer.   Pe asta o stiu exact ca vorbim des!!!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cam mult Bullshit e in capul tau daca pui pe hartie asa ceva!!!  

 

Fara studii superioare invatatura de acasa nu este cautata!!!  Nu incerca sa ma lamuresti ca n-ai spor!!!

 

Oriunde se cer studii superioare mai ales la firmele mari si tu incurajezi chiuleala.   

 

Extraordinar ! Daca nu iti impartaseste cineva parerea, scoti imediat coltii. Asa imi trebe ca ma mananca sa interactionez cu tine. Si iar vorbesti din povesti de-ale tale de state, incearca sa te rezumi la Romania. Oh wait, nu poti, ca nu mai stai aici de un veac. Vezi-ti femeie de ciorba ta de acolo si lasa-ne !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e faza ca fug de greu, faza e ca la noi la profilul noatru se pune presiune pe prea multe, plua cum am mentionat ajung tarziu acasa si nu prea imi ramane timp, legat de info...cu atata presiune la materiile celelalte nu apuc sa recuperez. Eu am zis ca merg la economic ca poate am mai mult timp liber, dupa cum spun colegii de la eco, si ei nu prea au presiune decat pe vreo 3 materii. La.mate nu renunt, la info nici atat, dar e nasol ca sunt in urma...Legat de ivatatu acasa, eu am zis ca termin eco cu medie mare, intre timp eu profesez info acasa, se poate logic, si intru la facultate de info fara plata. Nu cred ca nu se poate sa inveti singur info...Si legat de angajare, am auzit de la un prieten ca un tanar care a terminat profesionala fiind nemultumit de cat castiga a învățat informatica singur acasa, si apoi a fost angajat la firma lu prietenu sau, deci se poate.

Ar mai fi faza ca la eco la sfarsit de a 12 a primesti o diploma, dupa cat am auzit cu ea te poti angaha nush unde sau la ce....

 

 

PS: Nu TheUnknown, nu m-am speriat, dar imagineazati: te trezesi in fiecare zi la 06:00 faci in jur de 100km pana la scoala si inapoi (cu trenu..) ajungi la scoala si incepi, si speri sa intelegi tot ce ti se preda,tot, incerci sa dai tot ce ai mai bun din tine... in fiecare zi. Ajungi dupa scoala acasa pe la 17:30 si esti "plin de energie" si nu ajungi bine ca deja trebuie sa te apuci sa inveti pt maine ca de nu...o data sa te prinda fara tema ca...Mai imagineazati ce week-enduri ai :)), au fi zis in "sfarsit pot sa dorm",dar nu e asa...cum locuiesc la sat sambata e zi de munca, liber doar duminica..."liber". Sa nu uit ca in timpul saptamanii, mai precis marti joi vineri si sambata, cate 2 ore din aceste zile le dedic unui scop nobil sa zic asa...

Speriat? Nu :))) stai calm :)

Editat de Hezekiah

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×