Sari la conținut
Forum Roportal
Blades

O suferinta de 1an si 7 luni

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna ziua am ales sa va scriu aici pentru niste sfaturi utile. Este vorba de o fata care a fost violata acum 1 an si 10 luni iar duupa a devenit prietena mea. De atunci viata ei nu mai este la fel, nu le-a spus parintilor nici politiei..stiu doar eu, nenorocitul ala si o fata cu care nu tine legatura. In tot acest timp eu am fost singura persoana din viata ei care a fost langa ea. Nu stiu daca are ganduri de suicid pentru ca nu mi-a spus niciodata asta dar la inceput a vrut sa se prostitueze cand avea sa faca 18 ani. Noi ne-am cunoscut in martie si ea facea 18 ani in octombrie dar pana atunci totul sa schimbat, am inceput sa ne iubim si sa tinem unul la celalalt. In tot acest timp a suferit foarte mult dar intotdeauna am sarit in sprijinul ei cu o vvorba buna si facand tot timpul veselie. Dar iata ca timpul a trecut si incepe iar sa aiba ganduri de prostitutie si chiar nu stiu ce sa ii mai fac...am crezut ca, cu trecerea timpului nu o sa mai fie asa dar e mai rau si ma trage si pe mine in aceasta disperare si suferinta continua, chiar nu stiu ce sa ii mai fac ca sa ii opresc acele ganduri pentru ca mi-e frica ca pana la urma o sa isi duca planul la bun sfarsit iar chestia asta m-ar distruge complet, o iubesc foarte mult si tin enorm la ea dar nu stiu ce sa mai fac...ajung la capatul puterilor si nu stiu ce ii mai pot face pana in ianuarie cand i-am spus ca o duc la psiholog. Va rog ajutatima cu niste sfaturi pentru ca sunt disperat...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Crede ca asa uita...spune ca nu o intereseaza. Chiar ieri vorbeam cu ea si i-am spus sa stea langa mn ca eu ii vreau binele si ca altii doar profita si ea mi-a raspuns "Adica toti vor sa mi-o..... Si ce? Oricum m-am saturat"

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

o cautare pe google te poate ajuta sa intri in legatura cu diferite asociatii care pot oferi consiliere in astfel de cazuri

cred ca ajutorul unor persoane cu pregatire e mai bun decat sfaturile unor forumisti

 

http://aleg-romania.eu/consiliere/

 

http://www.afiv-artemis.ro/

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai e mult pana in ianuarie. Nu fi asa disperat , oricum nu ajuta la nimic, ba, din contra.

 

De ea depinde mult in procesul de echilibrare psihica, asa ca nu-ti imagina ca vei gasi peste noapte o metoda sa o legi de pat pana ajunge sa vorbeasca cu un psiholog.Si, chiar si atunci, nu e ca si cum mergi la chirurg cu o tumora, iar dupa operatie scapi de ea.

 

Procesul de vindecare este lung, iar succesul tine mai ales de structura persoanei care se terapiaza, si mai putin de psiholog.

 

Pana atunci, singura cale este sa o sprijini psihic, sa nu fi pisalog. Las-o sa se simta libera sa ia decizii, bune sau rele, si in acelasi timp arata-i ca-ti pasa de ea. Prin atitudine, nu batand-o la cap cu inversunata disperare.

 

Nu te mai agita inutil cand spune una si alta, in fond, fiecare e liber sa decida si sa-si asume consecintele deciziilor luate, oricat de mult ii doare pe cei de alaturi asta.

 

Fii un model bun pentru ea, nu o alta persoana care doar ii "arata ce trebuie sa faca".

Editat de 5 o'clock
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×