Sari la conținut
Forum Roportal
mihai_fox

Sfat placa de baza pt. procesor AMD FX-8350

Postări Recomandate

Salut,

As vrea sa stiu ce placa de baza ar fi indicata pt. un procesor AMD FX-8350. Imi fac un sistem de la 0 si vreau sa iau procesorul asta poate si cu o placa video Radeon R9 270 sau 270X.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu lua procesorul ala, mergi pe i5. Daca vrei neaparat AMD, asteapta pana in primavara cand s-ar putea sa scoata ZEN.

Asta e cam cel mai prost moment din ultimii 5 ani pentru a construi un PC de la 0.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mersi de raspuns, dar de ce e cel mai prost moment? Si nu vreau intel, sunt muuult mai mari preturile pt aceleasi performante. Stiu ca un Intel cu frecventa mai mica si nuclee mai putine ar tine piept cu AMDul dar tot nu se justifica diferenta mare de pret, e aproape dublu.

Editat de mihai_fox

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

8350ul ala sub 700 nu prea il iei. In acelasi timp, gasesti i5 cu ~850. Diferenta de performanta intre ele este net in favoarea intelului - poate egale in anumite teste sintetice bazate pe numarul de nuclee. Mai departe, daca te uiti la TDP-ul lui 8350 vei observa ca ai nevoie de o placa de baza solida, bine construita, care sa poata face fata nevoilor lui, ori una din aia costa de la 400ron in plus. Cu i5-ul in schimb treburile stau total diferit, el putand fi pus pe orice placa 1150, infipt acolo si ruleaza fara niciun fel de problema - astfel ajungi la kit AMD si kit Intel la acelasi pret dar cu performanta, tehnologir, consum toate in favoarea intelului. In acest moment nu mai exista niciun motiv pentru care sa merite sa dai banii pe o platforma AMD construind-o de la zero. Absolut niciun motiv - e batut AMD si la low budget, si la mediu, la absolut tot.

 

Cel mai prost moment din istoria AMD a lasat intelul sa ridice preturile de o nesimtire crasa. AMD mai are de lucru la noua generatie ZEN, care daca se va ridica macar la nivelul haswell refresh pe o platforma ddr4, tot va fi suficient pentru a face intelul sa mai scada putin din preturi, chiar daca ei au intrat in skylake si sunt deja in platforme ddr4. Memoria ddr4 este cam la acelasi pret cu ddr3 insa placile de baza sunt inca scumpe, piata fiind la inceput, diferenta oferita de skylake in raport cu haswell refresh/haswell nefiind una care sa justifice schimbarea platformei de catre cei ce detin nucleele mentionate. Pe scurt : iese AMD cu ZEN, intel o sa scada preturi ca n-are cum altfel (mai ales daca zen performeaza decent la un pret bun, doamne ajuta!), piata mobo cu ddr4 creste, concurenta creste, preturile scad atat la placi de baza cat si la ddr4, dar mai ales la procesoare. Zic ca e bine de asteptat sau te duci pe INTEL.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De cooler uitasem - AMD au nevoie de cooler aftermarket. La intel eu il folosesc p-ala stock si in modul silent - ok, nu fac OC dar nici ca am nevoie. Nu se poate compara AMD cu intel in aceest moment - din pacate pentru toti, mai ales fanii intel ca acolo e piata mare si ei sunt cei ce platesc din buzunar esecul AMD.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai ieftin I5 il gasesc la 890 ron, I5-6400, vrei sa zici ca 2,7 Ghz, 4 nuclee, Cache L3 6 MB este la fel ca AMDul de 4 Ghz, 8 core, L3 8 MB?

Ar fi bine asa ca Intelul consuma si putin, dar mi se par mult prea jos performantele

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ok atunci pt. o placa z170 e buna asta:

 

 

Te rog sa pui variantele fara link extern. 

Ai pus deja destule. SAU! daca altfel nu poti explica, te rog sa pui link din mai multe surse.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×