Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

VIDEO Abandonată şi fără picioare, a ajuns gimnastă. Sora ei e o campioană româncă
Are 26 de ani şi a fost dată spre adopţie de părinţi când au văzut că s-a născut fără picioare.Însă Jennifer Bricker nu s-a lăsat demoralizată: a devenit campioană la sărituri la sol, chiar dacă pentru asta ai avea nevoie de picioare. Tânăra a fost adoptată de o familie dintr-un oraşel din Illinois care a decis să o crească exact ca pe cei trei copii biologici: fără nicio limită.
Pasiunea pentru sărituri a început de la şapte ani, iar la scurt timp, Jennifer a intrat în tot felul de competiţii. Ajunsă la liceu, ea a luat medalia de aur la campionatul de sărituri la sol din statul Illinois.  A început să joace alte sporturi: baschetul şi basebal-ul erau preferatele ei.

Când avea 16 ani, a întrebat-o pe mama ei un lucru care avea să îşi schimbe viaţa. "I-am spus «Ştii ceva despre adopţia mea?»", a povestit Jennifer. 

Atunci Sharon Bricker i-a dezvăluit că numele părinţilor naturali e Moceanu. Sora biologică a lui Jennifer era nimeni alta decât gimnasta americană de origine română Dominique Moceanu, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996. Gimnasta era chiar idolul lui Jennifer. Aşa că i-a trimis o scrisoare şi actele de adopţie lui Dominique. Sportivei nu i-a venit să creadă că are o soră, dar avea toate dovezile că e adevărat. Din acel moment, cele două au devenit apropiate şi ţin legătura mereu. 

 

http://stirile.rol.ro/abandonata-si-fara-picioare-a-ajuns-gimnasta-sora-ei-e-o-campioana-romanca-933841.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nadia Comaneci, cu ochii in lacrimi: "Nu-mi vine sa cred"

 

23_nadia_w700_h800_q90.jpg

 

Jurnalistii portughezi de la "O Globo" au insotit-o pe Nadia Comaneci la Montreal, la aproape 40 de ani de la castigarea primei note de 10 din istoria gimnasticii.

 

Pe 18 iulie 1976, Nadia lua prima nota de 10 din istoria gimnasticii. La Jocurile Olimpice de la Montreal, dupa un exercitiu perfect la paralele, tabela electronica a aratat nota 1.00, fiind conceputa din fabrica cu doar trei spatii de afisare a cifrelor. Asa se face ca, dupa exercitiul Nadiei Comaneci, aceasta a afisat nota 1.00, in loc de 10.00.

Daniel Baumat, director al Omega, isi amintea: "Ni s-a spus ca nu e nevoie sa adugam inca o cifra, pentru ca e imposibil ca cineva sa obtina nota zece. Asa ca am facut tabela numai cu trei cifre". Dupa paralele, Nadia a mai obtinut alte sase note de zece pe parcursul Olimpiadei.

 

La aproape 40 de ani de la acel moment, Nadia Comaneci a acceptat invitatia jurnalistilor de la O Globo pentru a reveni in sala de la Montreal. Cu lacrimi in ochi, Zeita de la Montreal a marturisit: "Nu-mi vine sa cred ca eu am fost aici in urma cu atatia ani". Apoi, continua cu povestea notei de 10: "In mod normal, eu nu ma uitam la tabela de scor. Credeam ca a fost un exercitiu bun, ma asteptam la un 9,9. Dintr-o data, am auzit un murmur in sala. Un coleg mi-a spus, cred ca e 10, n-are cum sa fie 1".

Atunci, Nadia nu a plans, dar dupa 40 de ani ea a invatat ce inseamna emotia. "Nu-mi vine sa cred ca au trecut atatia ani, si parca totusi s-a intamplat in urma cu putin timp. Acum, inteleg mai mult despre ce a insemnat acel moment, decat atunci, cand aveam 14 ani", a mai spus Nadia in reportajul O Globo.


stirile.rol.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cimpian-465x390.jpg

 

Olivia Cîmpian 16 ani, a decis ca vrea să activeze în Ungaria, încearcă să obțină cetățenia maghiară ...  

 

Imaginez cu ce viteza toceste limba maghiara ... intre timp ce i se dau comenzi in maghiara in gimnastica!!!  ca sa-si ia cetatenia in urgenta in mai putin de 24 de ore.   Era la rubrica Sport informatia nu la Stiri din alea la Pagina "Zambiti va rog"!!!

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nadia Comăneci, recunoașterea excelenței în sport la Gala femeilor care au revoluționat lumea

 

Joi, 12 Octombrie 2017, Centrul Media Paley a găzduit, la Los Angeles, Gala Femeilor de Televiziune, gală dedicată femeilor care au făcut schimbări notabile în această industrie, fie că e vorba de dramă, comedie, muzical, varietăți, știri, talk-show-uri sau sport.    Evenimentul a celebrat-o pe Betty White și întreaga sa carieră de actriță și producător.

 

Aseară la gală, a fost o concentrare de vedete, printre care s-a numărat și Nadia Comăneci, o demnă reprezentantă a vârfului gimnasticii feminine mondiale.

Centrul Paley a mulțumit pentru onoarea de a găzdui atâtea celebrități, femei care au schimbat lumea.

Pe lângă revoluționarea industriei TV, gala a recunoscut și realizările sportive care au schimbat bareme, cum ar fi cele ale Nadiei Comăneci, Peggy Fleming, Billie Jean King, Jackie Joyner-Kersee și Lisa Leslie.

evz

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Andreea Răducan, 33 de ani, stea a gimnasticii, medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, va fi inclusă în International Hall of Fame.  Ceremonia va avea loc pe 19 mai, în Oklahoma City (SUA).  Răducan, președinta Federației Române de Gimnastică, va intra, așadar, anul acesta în galeria internațională a gloriilor acestui sport.  Mai mult, fosta gimnastă „tricoloră” va fi al 11-lea reprezentant al României inclus în International Gymnastics Hall of Fame, după Nadia Comăneci (1993), Bela Karolyi (1997),  Ecaterina Szabo (2000),  Teodora Ungureanu (2001),  Daniela Silivaș (2002),  Simona Amânar (2007),  Octavian Bellu (2009),  Lavinia Milosovici (2011), Gina Gogean (2013) și  Aurelia Dobre (2016)    :flowers:

 

evz

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Scandal uriaș în echipa de gimnastică a SUA. Un antrenor s-a sinucis – Evenimentul Zilei (evz.ro) 

"Printre victimele celebre ale medicului Nassar se numără Aly Raisman, McKayla Maroney și Gabby Douglas. Toate trei gimnastele au fost medaliate cu aur olimpic.    Într-o serie de postări pe Twitter, Aly Raisman a criticat dur gimnastica din SUA.   Sportiva a făcut mai multe acuzații la adresa organizației, spunând că oficialii sportivi ascund mizeria sub preș.  Fosta gimnastă a anunțat că va solicita o investigație separată a acuzațiilor pe care le-a formulat la adresa celor care au permis aceste nenorociri."

*Eu am doar o mica problema cu aceste sportive ... De ce au asteptat sa treaca ani si n-au reclamat atunci pe moment ce se intampla???   Voiau sa fie cineva in gimnastica prima oara, ca sa fie crezute, ca altfel niste anonime ar fi reclamat ceva fals???  Acum ca s-au dat in stamba, o sa cheme pe toti in proces cu care au fost in realtie???   Sint chiar curioasa cati bani vor scoate din afacerea asta.*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Această fetiță este noua senzație a gimnasticii din România. Vei fi surprins să afli, însă, cine e tatăl

Această fetiță este noua senzație a gimnasticii din România. Vei fi surprins să afli, însă, cine e tatăl (playsport.ro)

Fiica unui mafiot de temut, medaliată cu aur                        Elisa este fiica mijlocie a lui Costel Corduneanu și a iubitei lui, Grațiela Cercel. 

Este necesar de specificat acel "de temut"???   Adica mangaiati mafiotul pe toate partile colturoase, ca sa ne fie frica de el sau care-i scopul???    Nu pot sa inteleg asta si nu sint cu nimic langa acesti indivizi.*

*Mda, e clar ca va avansa puștoaica precum in Godfather, va fi semnat acel contract sau creierul va fi pe hartie ... nu stiu cum va fi primita noutatea la asociatia sportivilor, sau doar trecutul lui Citu este strigator la cer.  Vom vedea ca pe moment nu se califica la olimpiada, parca este age limit sa nu fie copiii mici torturati pentru renume.  Au gasca lor s-o admire n-are nevoie de restul Planetei.  Se vor atasa noi legi in aceasta ramura al atletilor.   Ion Tiriac cum primeste noutatea, ca el conteaza mai mult.*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×